Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η διαγραφή του .mozilla δεν είναι λύση αλλά κουκούλωμα

Ο Firefox αποθηκεύει τα διαπιστευτήρια για διάφορες υπηρεσίες (όνομα χρήστη + κωδικό) στο αρχείο signons.sqlite.
Το αρχείο αυτό είναι κρυπτογραφημένο και για την αποκρυπτογράφηση του είναι απαραίτητο το αρχείο key3.db.
Πέρα από τη σπάνια περίπτωση να καταστραφεί το ένα από τα δυο αρχεία ή και τα δυο λόγω προβλήματος στο δίσκο, υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που μπορεί να μην επιτρέπουν την αποθήκευση κωδικών:
1) Ιδιωτική περιήγηση.
Αυτονόητο, είτε σε κατάσταση μόνιμης, είτε σε κατάσταση προσωρινής ιδιωτικής περίγησης δεν θα αποθηκεύει κωδικούς.
2) Δεν έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή «Απομνημόνευση κωδικών για σελίδες» από την καρτέλα «Ασφάλεια» των προτιμήσεων.
3) Απαιτήσεις ιστοσελίδων
Αυτό που αναφέρει ο filippos.xf έχει δυο σκέλη:
α)
Ιστοσελίδες που δεν επιτρέπουν την αποθήκευση Συνήθως πρόκειται για «σοβαρές» υπηρεσίες (τράπεζες κλπ) που απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια από το συνηθισμένο και προτιμούν το ρίσκο των keylogger από το ρίσκο των αποθηκευμένων κωδικών

.
β)
Προβλήματα με cookies.
Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις διατήρησης ιστορικού / τρίτα προγράμματα· αυτό το σκέλος είναι και το πιο συνηθισμένο.
Πολλές υπηρεσίες απλά χρησιμοποιούν cookies για ταυτοποίηση, οπότε «no cookie, no party»...
Άλλες πάλι χρησιμοποιούν τα cookies σε συνδυασμό με κωδικούς, αν όμως δεν υπάρχει το cookie, παρόλο που ο κωδικός είναι αποθηκευμένος δεν θα μπει αυτόματα (μερικές φορές μάλιστα μπορεί απλά να λήξει το cookie και να ισχύει το παραπάνω).
Επίσης, μερικά προγράμματα/πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για καλό και αγαθό σκοπό( πχ BleachBit, Better Privacy, NoScript), μπορεί να σβήσουν/μπλοκάρουν cookie και να δημιουργήσουν το ίδιο πρόβλημα.
Για να το αποφύγουμε, μπορούμε να κάνουμε διάφορα:
α) Επιτρέπουμε να αποθηκεύονται cookies ώσπου να λήξουν για όλες τις σελίδες (δεν το συνιστώ -προσωπική μου άποψη περί ιδιωτικού απορρήτου)
β) Επιτρέπουμε στις σελίδες που μας ενδιαφέρουν να αποθηκεύουν cookies μέχρι αυτά να λήξουν προσθέτωντας εξαιρέσεις και διατηρούμε τα υπόλοιπα μόνο μέχρι να κλείσει ο Firefox (το δεύτερο κομμάτι είναι και πάλι προσωπική μου άποψη).
γ) Προσέχουμε τι διαγράφουμε.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!