Δημιουργία λίστας διευθύνσεων στο ευρετήριο του thunderbird  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Δημιουργία λίστας διευθύνσεων στο ευρετήριο του thunderbird

Δημοσίευσηαπό geoskiafos » 22 Ιαν 2012, 21:16

Με ποιον τρόπο μπορώ εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσω λίστα/λίστες πολλών διευθύνσεων στο ευρετήριο του thunderbird, χωρίς να αναγκαστώ να αντιγράψω μία-μία διεύθυνση από την επεξεργασία κάθε διεύθυνσης (μέσω της επιλογής ιδιότητες), πράγμα που είναι χρονοβόρο;
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 11.10 σε Dell inspiron Ν5050
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής │ Μνήμη │ Κάρτα Γραφικών │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση
geoskiafos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δημιουργία λίστας διευθύνσεων στο ευρετήριο του thunderb

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 23 Ιαν 2012, 02:02

Δεν χρειάζεται να αντιγράφεις τις διευθύνσεις ολόκληρες... Αρχίζεις να πληκτρολογείς ένα-δυο χαρακτήρες και στις βγάζει μόνος του ο thunderbird.
Έχει περάσει σχετικό θέμα παλιότερα (αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το ψάξω), αν οι διευθύνσεις που θες να βάλεις είναι τόσο πολλές που η διαδικασία είναι πραγματικά χρονοβόρα, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις για mail server αντί για λίστες στον Thunderbird.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Δημιουργία λίστας διευθύνσεων στο ευρετήριο του thunderb  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό geoskiafos » 23 Ιαν 2012, 21:30

Ισχύει πράγματι αυτό.
Τελικά έψαξα κι άλλο και βρήκα την εξής λύση:
Πάμε στο ευρετήριο, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων και πατάμε Νέα λίστα. Δίνουμε όνομα στη λίστα και επιλέγουμε σε ποιον φάκελο θα γίνει η λίστα μας υποφάκελος. Εγώ επέλεξα οι λίστες μου να είναι υποφάκελοι στο Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων. Στη συνέχεια εμφανίζεται η λίστα ως υποφάκελος κάτω από το Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων. Ακολούθως άνοίγουμε το Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων. Εκεί, πατώντας συνεχώς το πλήκτρο Ctrl, μαρκάρουμε με το ποντίκι μία-μία τις διευθύνσεις που θέλουμε να βάλουμε στη λίστα που είχαμε προηγουμένως ονομάσει και δημιουργήσει κάτω από το Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων. Ακολούθως, με πατημένο το ποντίκι σέρνουμε τις μαρκαρισμένες διευθύνσεις στη λίστα αριστερά μας και έτσι αποθηκεύονται στη λίστα, χωρίς μάλιστα να διαγραφούν από το Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων, όπου εξακολουθούν να παραμένουν. Επιπλέον, η λίστα μας εμφανίζεται και μέσα στο Προσωπικό Ευρετήριο Διευθύνσεων.
Αυτή είναι η λύση που βρήκα και την καταθέτω όσο μπορώ πιο αναλυτικά γιατί, επειδή είμαι αρχάριος στο ubuntu και thunderbird και γενικότερα στους Η/Υ, καταλαβαίνω αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, μιας και εγώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησα στο ubuntu και με βοήθησε σημαντικά κάποιο μέλος του forum σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπισα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 11.10 σε Dell inspiron Ν5050
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής │ Μνήμη │ Κάρτα Γραφικών │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση
geoskiafos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 23 Ιαν 2012, 21:46

geoskiafos έγραψε:
Αυτή είναι η λύση που βρήκα και την καταθέτω όσο μπορώ πιο αναλυτικά γιατί, επειδή είμαι αρχάριος στο ubuntu και thunderbird και γενικότερα στους Η/Υ, καταλαβαίνω αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, μιας και εγώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησα στο ubuntu και με βοήθησε σημαντικά κάποιο μέλος του forum σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπισα.

Έκανες πολύ καλά που περιέγραψες αναλυτικά τη λύση που βρήκες. Θα βοηθήσει νέα μέλη. Με αυτό το τρόπο όλοι ωφελούμαστε.
Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να πατήσεις το πράσινο τικ στην αμέσως παραπάνω απάντηση, διότι η απάντηση αυτή έχει τη λύση του προβλήματος. Αυτή τη στιγμή έχεις βάλει το πράσινο τικ της επίλυσης στην αρχική ερώτηση που έκανες.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 23 Ιαν 2012, 22:14

Ναι, γιατί έτσι του είπα εγώ (που είμαι το... μέλος που τον βοήθησε). Έτσι νόμιζα και εγώ ως τώρα παιδιά, ότι τικάρουμε το αρχικό ποστ, απλά για να φαίνεται το τόπικ επιλυμένο. Δεν είχα τόσα χρόνια (!!) αντιληφθεί ότι τικάρουμε το ποστ που μας βοήθησε στην επίλυση του θέματος.

Οπότε ο Γιώργος πρέπει να τικάρει... τη δική του απάντηση (το τρίτο ποστ).
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet