Προβληματικος Firefox, και μια ερωτηση

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Προβληματικος Firefox, και μια ερωτηση

Δημοσίευσηαπό Markaps » 29 Μαρ 2012, 19:46

Τη τελευταια εβδομαδα ο firefox εχει αρκετα κολληματα, μονο αυτος ομως χωρις να "κολλαει" και γενικα ολο το συστημα επειδη δεν παιζει ο firefox, απο τοτε που εβαλα τα 11.04 θυμαμαι τον firefox γενικα ασταθη, οπως και στα 11.10, τον τελευταιο καιρο εχει γινει συνεχομενο και εκνευριστικο, δεν αποκρινεται καθολου και αναγκαζομαι να τον κλεινω μεσω της παρακολουθησης συστηματος. Σε συνδιασμο με τα προβληματα της περιοχης μου με τον (π)ΟΤΕ καταντα εκνευριστικο. Οποτε γινεται να γινει κατι με τον firefox, ή περιμενουμε για update όποτε και οταν. Επισης τι μπορω να δοκιμασω για να δω αν το προβλημα υπαρχει στο ubuntu, αλλαξα pass στο wifi αλλα και στο router για σιγουρια χωρις να αλλαξει κατι.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 17.04 zesty 4.10.0-42-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity:Unity7 ubuntu)
3 Intel Core i7-5500U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7883 MiB ‖ ASUS P552LJ
4 Intel HD Graphics 5500 [8086:1616] {i915} ⋮ nVidia GK208M [GeForce 920M] [10de:1299] {}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 10) ⋮ wlan0: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter [10ec:b723]
Markaps
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβληματικος Firefox, και μια ερωτηση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Μαρ 2012, 20:02

Σε άλλους ο firefox δεν παρουσιάζει προβλήματα (σε εμένα ας πούμε) με αρκετές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα και με αρκετό ζόρι.
Μήπως είναι κάποια ρύθμιση του συστήματός σου;
Έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις τα πρόσθετα ή/και να μετονομάσεις τον κρυφό φάκελο ~/.mozilla;
Μήπως να φτιάξεις ένα ακόμα προφίλ ώστε να διαπιστώσεις αν υπάρχουν κι εκεί προβλήματα;
Δες κι αυτό
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 29 Μαρ 2012, 23:48

Παρόμοια προβλήματα έχω και εγώ.. Χωρία ΟΤΕ βέβαια αλλά σε σελίδες με flash(ειδικά) τα κολύμματα είναι τρελά... Την 11.00 του firefox έχω εγκατεστημένη....
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 30 Μαρ 2012, 16:30

Οκ, με ένα γενικό «ο firefox έχει πρόβλημα» δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει αποτελεσματικά, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, ελπίζω να το καταλαβαίνετε.
Από 'κει και πέρα:
1) Ελέγξτε τις πρόσθετες λειτουργίες του Firefox και σιγουρευτείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τόσο γι' αυτές, όσο και για τις επεκτάσεις.
2) Αφαιρέστε/ απενεργοποιήστε πρόσθετες λειτουργίες που κάνουν το ίδιο πράγμα, δεν έχει νόημα πχ να έχει κανείς την πρόσθετη λειτουργία για το vlc και για το mplayer, μόνο συγκρούσεις μπορεί να προκαλέσει. Το αυτό ισχύει και για τις επεκτάσεις που έχετε, ψάξτε στο δίκτυο μήπως έχουν αναφερθεί συγκρούσεις μεταξύ τους.
3) Δοκιμάστε αν αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα σε ένα «καθαρό» προφίλ του Firefox (δώστε από τερματικό την εντολή «firefox -p» - με κλειστό τον Firefox και χωρίς εισαγωγικά - για να δημιουργήσετε νέο προφίλ από τον διάλογο που θα ανοίξει).
4) Δείτε τον οδηγό του φόρουμ για τα codec και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά εγκατεστημένα.
5) Αν τα προβλήματα σας έχουν άμεση σχέση με το flash, βάλτε το Flash Aid για να σιγουρευτείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της πρόσθετης λειτουργίας που είναι κατάλληλη για την αρχιτεκτονική σας.
6) Αν το σύστημα σας δεν αντέχει τις μύριες όσες διαφημίσεις σε flash που έχουν οι διάφορες σελίδες, βάλτε και το Adblock Plus.
7) Αν κανένα από τα παραπάνω δεν λύσει το πρόβλημα σας, δείτε την υπογραφή μου για το πως μπορείτε να πάρετε αποτελεσματική βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει.
8) Αν και πάλι δεν βγάλετε άκρη, σας ευχαριστούμε για το bug που θα καταχωρήσετε στο Bugzilla.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 30 Μαρ 2012, 22:28

Για κάποιο περίεργο λόγο ο 11.02 (απο τα αποθετήρια του gentoo), δεν δέχεται να εγκαταστήσει τον Ελληνικό Ορθογράφο (παρά το ότι είναι ενεργό το πρόσθετο), δεν εμφανίζει την Ελληνική γλώσσα στον Ορθογραφικό Έλεγχο ώστε να την επιλέξω.

Το ίδιο συμβαίνει και με νέο προφίλ.

Έκανα αναβάθμιση (στα αποθετήρια του Sabayon υπάρχει ο 10.01 αν θυμάμαι καλά και στο Gentoo ο 11.02).

ΥΓ Sorry για την εισβολή στο thread :)
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 31 Μαρ 2012, 00:28

Off topic:
@ OPanos:
1) Άνοιξε νέο θέμα για το πρόβλημα σου, δυσκολεύεις την αναζήτηση με το να μπαίνεις ξεκάρφωτα σε ένα άσχετο θέμα.

2) Εδώ είναι φόρουμ του Ubuntu, για προβλήματα σε άλλες διανομές καλό θα είναι να απευθυνθείς στα φόρουμ που διατηρούν και ίσως είναι πιο εξειδικευμένα
(πχ εγώ τουλάχιστον δεν έχω ιδέα τι έκδοση του Firefox έχουν στο Gentoo ή στο Sabayon και τι προσθήκες βάζουν στον επίσημο).

3) Αν δεν κάνω λάθος, από την 11 (ή τη 10) και μετά σταματάει ο Firefox να ελέγχει τη συμβατότητα στα πρόσθετα με βάση το maxversion του install.rdf και ίσως γι' αυτό να στο δείχνει ενεργό, καλού κακού κατέβασε το xpi και άλλαξε του το maxversion στην τρέχουσα έκδοση πριν το εγκαταστήσεις ξανά.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet