Αναβάθμιση firefox.tar.bz2  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Αναβάθμιση firefox.tar.bz2

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 22 Απρ 2012, 14:18

Πώς μπορώ να κάνω εγκατάσταση του firefox με αρχείο .tar.bz2 ???
Από μόνο του το ανοίγει με το διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων, αλλά μιας και δεν έχω αναβαθμίσει ποτέ το firefox δεν ξέρω πώς να το κάνω. :oops:
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αναβάθμιση firefox.tar.bz2

Δημοσίευσηαπό Learner » 22 Απρ 2012, 14:51

Διάβασε αυτό το θέμα --> https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=13269
:)
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 22 Απρ 2012, 15:23

Ευχαριστώ. Το κοίταξα και έκανα ακριβώς ό,τι μου έλεγε. Αλλά ακόμα όταν μπαίνω στο http://www.google.gr/firefox που το έχω βάλει για homepage μου λέει ότι δεν έχω τη πιο πρόσφατη έκδοση. Μου έχει ένα σύνδεσμο να πατήσω, ο οποίος με οδηγεί στην επίσημη σελίδα του firefox. Από εκεί κατέβασα το αρχείο. Τώρα πώς να κάνω εγκατάσταση από ένα τέτοιο αρχείο; :problem:

Επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά δίνω αυτό (τις εντολές τις είδα στο ίντερνετ):
Κώδικας: Επιλογή όλων
giannhs@JohnnyBoy:~$ tar jxvf firefox-11.0.tar.bz2
tar (child): firefox-11.0.tar.bz2: Δεν είναι δυνατή open: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
tar (child): Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error is not recoverable: exiting now
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 22 Απρ 2012, 16:28

Ποια έκδοση firefox έχεις τώρα ;
Η εντολή tar είναι εντολή αποσυμπίεσης. Για να αποσυμπιέσεις το αρχείο που κατέβασες , πρέπει να μπεις στον κατάλογο που είναι. Στο /home σου το έχεις ; ή στο /home/Downloads ; ή κάπου αλλού ;
Αν το έχεις π.χ στο /home/Downloads τότε πρώτα δίνεις
cd Downloads
και μετά την εντολή tar.

Και αυτό το site δεν ξέρω γιατί εμφανίζει πως έχεις - έχω - παλαιότερη έκδοση Firefox. Δεν ξέρω ποια θεωρεί "τελευταία έκδοση" . Το αρχείο tar.bz2 που κατέβασες πάντως αναφέρεται στην έκδοση 11 . firefox-11.0.tar.bz2
Αυτή είναι και η τελευταία σταθερή έκδοση στα επίσημα αποθετήρια του Ubuntu .
Για να δεις αν έχεις την τελευταία stable έκδοση εγκατεστημένη δώσε σε τερματικό
apt-cache policy firefox
. Αν το installed με το candidate είναι τα ίδια , τότε είσαι οκ.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Αναβάθμιση firefox.tar.bz2  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 22 Απρ 2012, 23:19

O Firefox που διατίθεται από το Ubuntu είναι ήδη στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του. Με βάση τις πληροφορίες από την υπογραφή σου θα πρέπει να έχεις ήδη αυτή την έκδοση.
Μπορείς αν θες να βάλεις την επίσημη έκδοση του mozilla (αν και δεν συνιστάται σε αρχάριους χρήστες) αλλά θα πρέπει να αποσυμπιέσεις το αρχείο που κατέβασες μέσα από τον φάκελο που το κατέβασες όπως είπε και ο Learner (αυτό σου λένε τα μηνύματα, ότι δεν βρίσκουν το αρχείο που προσπαθείς να αποσυμπιέσεις).

Για να δεις ποια έκδοση του Firefox έχεις, πολύ απλά πας «Firefox > Βοήθεια > Περί Firefox» (ή γράφεις about:support στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων)

Κανονικά η αρχική σελίδα του Firefox θα πρέπει να είναι η about:home, η σελίδα που έχεις εσύ υπήρχε σε εκδόσεις πριν την 4 και πιθανότατα το σενάριο εντολών που τρέχει για να ελέγξει την έκδοση που έχεις είτε δεν βρίσκει ποια έκδοση έχεις γιατί έχει αλλάξει το αλφαριθμητικό UA που ψάχνει, είτε πολύ απλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον αριθμό έκδοσης που έχεις γιατί έχει σαν άνω όριο κάποια παλιότερη έκδοση και σου αναφέρει λανθασμένα πως δεν έχεις την τελευταία έκδοση.
Δυστυχώς πρόκειται για πρόβλημα που πρέπει να διορθώσει η Google κι αν και έχει αναφερθεί από πέρυσι δεν έχει γίνει κάτι (μάλλον γιατί οι χρήστες που βλέπουν αυτή τη σελίδα είναι πλέον ελάχιστοι και στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να το δουν)
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet