Firefox Εκκίνηση με σφάλμα  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Firefox Εκκίνηση με σφάλμα  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 27 Απρ 2012, 14:13

Το πρόβλημα:
Όταν πάω να ανοίξω τον firefox μου πετάει μύνημα σφάλματος και αναφέρει ότι Παρουσιάστηκε σφάλμα και άμα θέλω να το αναφέρω στους developers και έχει 2 επιλογές να επαννεκινήσω τον firefox ή να τον κλείσω.(Το μύνημα δηλαδή του mozilla crash report) Το πρόβλημα εμφανίζεται στο desktop της υπογραφής μου.... και όταν το ξεκινώ με safe mode με
Κώδικας: Επιλογή όλων
firefox -safe-mode

Από το τερματικό.

Όσο για το error δεν μπορώ να σας δώσω screenshot διότι η μόνη πρόσβαση από browser προς το παρόν είναι από το netbook μου.

Η Λύση:

Με το post έφιαξα το prob κια τώρα θα σας δώσω μερικά tips για όσους είχαν το ίδιο πρόβλημα.
Κατ αρχάς μεταονομάστε τον φάκελο .mozilla σε κάτι άλλο οπως .mozilla.old
Μπορεί μέσω τερματικού να γίνει με
mv ~/.mozilla ~/.mozilla.old

Μετά μέσω τερματικού δώστε:
sudo apt-get purge firefox && sudo apt-get firefox

Αλλά γενικά άμα έχεται πρόβλημα δοκιμάστε τα παραπάνω μέσω τερματικού:
firefox -seafe-mode
Τελευταία επεξεργασία από pc_magas και 27 Απρ 2012, 17:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Firefox Εκκίνηση με σφάλμα

Δημοσίευσηαπό Learner » 27 Απρ 2012, 15:18

Δοκίμασες μια επανεγκατάσταση ;
Επίσης το crash report μπορείς να το βρεις μήπως γράφει σημαντικές πληροφορίες ; Ο Firefox έχει περάσει πλέον στην έκδοση 12 , για το Ubuntu. Έχεις κάνει την αναβάθμιση ;
pc_magas έγραψε:

Όσο για το error δεν μπορώ να σας δώσω screenshot διότι η μόνη πρόσβαση από browser προς το παρόν είναι από το netbook μου.

Ούτε τα errors από το τερματικό μπορείς να ποστάρεις ;;
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 27 Απρ 2012, 15:25

Δοκίμασε να μετονομάσεις τον κρυφό φάκελο στο home σου .mozilla σε κάτι άλλο πχ .mozilla.old
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 28 Απρ 2012, 02:14

pc_magas έγραψε:Το πρόβλημα:
Όταν πάω να ανοίξω τον firefox μου πετάει μύνημα σφάλματος και αναφέρει ότι Παρουσιάστηκε σφάλμα και άμα θέλω να το αναφέρω στους developers και έχει 2 επιλογές να επαννεκινήσω τον firefox ή να τον κλείσω.(Το μύνημα δηλαδή του mozilla crash report) Το πρόβλημα εμφανίζεται στο desktop της υπογραφής μου.... και όταν το ξεκινώ με safe mode με
firefox -safe-mode

Από το τερματικό.

Η Λύση:

Με το post έφιαξα το prob κια τώρα θα σας δώσω μερικά tips για όσους είχαν το ίδιο πρόβλημα.
Κατ αρχάς μεταονομάστε τον φάκελο .mozilla σε κάτι άλλο οπως .mozilla.old
Μπορεί μέσω τερματικού να γίνει με
mv ~/.mozilla ~/.mozilla.old

Μετά μέσω τερματικού δώστε:
sudo apt-get purge firefox && sudo apt-get firefox

Αλλά γενικά άμα έχεται πρόβλημα δοκιμάστε τα παραπάνω μέσω τερματικού:
firefox -seafe-mode

Στο διάλογο της αναφοράς σφαλματός έχει τις πληροφορίες για την κατάρρευση μέσα στα δεδομένα που στέλνει, θα μπορούσες να τις αντιγράψεις από 'κει.

Κανονικά η σειρά θα πρέπει να ήταν :
1) firefox -safe-mode και απενεργοποίηση όλων των πρόσθετων/ πρόσθετων λειτουργιών.
Αν δεν εντοπίσουμε το πρόβλημα εκεί, ακολουθεί το:
2) firefox -p και δημιουργία νέου προφίλ. Αν κι εκεί εξακολουθεί το πρόβλημα, πάμε στο κέντρο λογισμικού/synaptic/τερματικό και ελέγχουμε αν έχουμε τις σωστές εκδόσεις/ελάχιστες απαιτήσεις στις βιβλιοθήκες που απαιτεί ο Firefox. Αν και πάλι δεν εντοπίσουμε το προβλημα πάμε στο:
3) Διαγραφή/μετονομασία του .mozilla.

Το να αφαίρει κανείς όλοκληρη την εγκατάσταση (εκτελέσιμο + προφίλ) είναι λογική windows, μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά δεν πρόκειται ποτέ να μάθει κάποιος κάτι από αυτή τη διαδικασία.
Όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει με τη διαγραφή του .mozilla, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απλά τα κουκουλώνει μέχρι να ξαναγίνουν (γιατί θα ξαναγίνουν σίγουρα αφού υπάρχει η «εύκολη λύση» και δεν χρειάζεται να μάθει κανείς έστω και το ελάχιστο).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet