Πολλές διαφημίσεις εμποδίζουν τη φόρτωση σελίδων στο Firefox

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πολλές διαφημίσεις εμποδίζουν τη φόρτωση σελίδων στο Firefox

Δημοσίευσηαπό Mairi » 08 Ιουν 2013, 13:12

Τον τελευταίο καιρό (συγκεκριμένα, από τότε που εγκατέστησα τη γερμανική γλώσσα στο pc μου) o Firefox αργεί να φορτώσει τις σελίδες και συγκεκριμένα όταν ανοίγω οποιαδήποτε σελίδα μου πετάει πάρα πολλές διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να κολλάνε οι σελίδες, να μην μπορώ να ανοίξω πολλές παράλληλα και να πετάγονται συνέχεια μπροστά μου καινούριες σελίδες με διαφημίσεις εμποδίζοντας έτσι τη δουλεία μου. Το πρόβλημα μου τελικά μπορεί να' ναι πολύ απλό αλλά άσχετη γαρ με τεχνολογία και ειδικά με το ubuntu χρειάζομαι τη βοήθειά σας (σε πολύ απλή γλώσσα :angel: )
Mairi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πολλές διαφημίσεις εμποδίζουν τη φόρτωση σελίδων στο Fir

Δημοσίευσηαπό eliasps » 08 Ιουν 2013, 13:21

Δεν χρησιμοποιώ ο ίδιος firefox, ούτε είχα ποτέ πρόβλημα με διαφημίσεις, αλλά από ότι βλέπω αρκετοί χρησιμοποιούν το add-on AdBlock Plus για να εμποδίσουν τις διαφημίσεις.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και εσύ, ωστόσο είναι καλό να βρεθεί η αιτία των διαφημίσεων.

Mπορείς επίσης να δεις στις ρυθμίσεις του Firefox (Εdit > Preferences > Content) αν είναι τσεκαρισμένο το Block pop-up windows. Aν δεν είναι, βάλε τικ.

Για το Ubuntu, μπορείς να διαβάσεις τις αρχικές οδηγίες για αρχάριους, ώστε να εξοικειωθείς και αν υπάρχουν απορίες, το forum είναι εδώ.

Ακόμα, διάβασε το παρακάτω:

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την Mairi

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής

Καλωσόρισες στο forum!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 08 Ιουν 2013, 13:33

Mairi έγραψε:Τον τελευταίο καιρό (συγκεκριμένα, από τότε που εγκατέστησα τη γερμανική γλώσσα στο pc μου) o Firefox αργεί να φορτώσει τις σελίδες και συγκεκριμένα όταν ανοίγω οποιαδήποτε σελίδα μου πετάει πάρα πολλές διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να κολλάνε οι σελίδες, να μην μπορώ να ανοίξω πολλές παράλληλα και να πετάγονται συνέχεια μπροστά μου καινούριες σελίδες με διαφημίσεις εμποδίζοντας έτσι τη δουλεία μου. Το πρόβλημα μου τελικά μπορεί να' ναι πολύ απλό αλλά άσχετη γαρ με τεχνολογία και ειδικά με το ubuntu χρειάζομαι τη βοήθειά σας (σε πολύ απλή γλώσσα :angel: )
δες εδώ μερικά χρήσιμα addon για την ασφάλεια στο firefox viewtopic.php?f=5&t=26519
και εγκατέστησε μερικά
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 08 Ιουν 2013, 21:15

lepidas έγραψε:
Mairi έγραψε:Τον τελευταίο καιρό (συγκεκριμένα, από τότε που εγκατέστησα τη γερμανική γλώσσα στο pc μου) o Firefox αργεί να φορτώσει τις σελίδες και συγκεκριμένα όταν ανοίγω οποιαδήποτε σελίδα μου πετάει πάρα πολλές διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να κολλάνε οι σελίδες, να μην μπορώ να ανοίξω πολλές παράλληλα και να πετάγονται συνέχεια μπροστά μου καινούριες σελίδες με διαφημίσεις εμποδίζοντας έτσι τη δουλεία μου. Το πρόβλημα μου τελικά μπορεί να' ναι πολύ απλό αλλά άσχετη γαρ με τεχνολογία και ειδικά με το ubuntu χρειάζομαι τη βοήθειά σας (σε πολύ απλή γλώσσα :angel: )
δες εδώ μερικά χρήσιμα addon για την ασφάλεια στο firefox viewtopic.php?f=5&t=26519
και εγκατέστησε μερικά
.

Μήπως έχεις εγκαταστήσει εκτός της Γερμανικής γλώσσας και κάποια εργαλειοθήκη (toolbar) στον Firefox;
Τα συμπτώματα που περιγράφεις εκεί παραπέμπουν...

Σαν πρώτο βήμα κοίταξε αυτό που πρότεινε ο eliasps (Firefox > Προτιμήσεις > Περιεχόμενο > Φραγή αναδυόμενων παραθύρων) αν οι σελίδες με τις διαφημίσεις που σου ανοίγει είναι σε νέα παράθυρα.

Μετά, κοίταξε στα πρόσθετα σου αν έχεις κάποια εργαλειοθήκη που δεν σου χρειάζεται (πχ yahoo toolbar κλπ). Αν έχεις κάτι εκεί που δεν θυμάσαι να το εγκατέστησες ή δεν σου χρειάζεται, αφαίρεσε το.

Ένα επίσης πολύ συχνό φαινόμενο είναι να έχει γίνει hijack η αρχική σελίδα του Firefox από κάποια (συνήθως) ύποπτη αν και (επίσης συνήθως) σχετικά αβλαβή σελίδα που επισκέφθηκες.
Εδώ είναι ελαφρώς πιο σύνθετα τα βήματα που απαιτούνται:
1) Δες ποια σελίδα είναι ορισμένη σαν αρχική στην καρτέλα «Γενικά» των προτιμήσεων του Firefox. Αν είναι κάποια σελίδα που δεν αναγνωρίζεις ή δεν θες, επέλεξε το κουμπί «επαναφορά προεπιλεγμένης».
2) Διέγραψε το ιστορικό του Firefox (Firefox >Προτιμήσεις > Απόρρητο > «εκκαθαρίσετε όλο το πρόσφατο ιστορικό σας» - επιλέγεις σαν χρονικό διάστημα «Όλα» και επιλέγεις τα πάντα για διαγραφή.
Μερικά script είναι ιδιαίτερα επίμονα και ίσως χρειαστεί να επέμβεις στο about:config για να αλλάξεις την αρχική σελίδα. Σ' αυτή την περίπτωση:
Πρώτα διαγράφεις το ιστορικό (όπως πιο πάνω).
Μετά, γράφεις «about:config» στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων και πατάς enter.
Μετά στο πεδίο «φίλτρα», γράφεις «Browser.startup.page» και επιβεβαιώνεις ότι το φίλτρο αυτό έχει τιμή «1».
Ξανά στο πεδίο «φίλτρα», γράφεις «browser.startup.homepage» και επιβεβαιώνεις ότι η τιμή του είναι η διεύθυνση της σελίδας που θέλεις να είναι αρχική (για να επαναφέρεις την προεπιλογή απλά δίνεις σαν τιμή το «about:home»).

Φυσικά η χρήση του AdblockPlus είναι σχεδόν μονόδρομος για αρχάριους ούτως ή άλλως και το προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα (είτε με την easylist, είτε με οποιαδήποτε άλλη εσύ προτιμάς).

Τα υπόλοιπα πρόσθετα που αναφέρονται στο φόρουμ είναι τουλάχιστον πολύ καλά, αλλά μάλλον ακατάλληλα για αρχάριους (κάποια στιγμή θα βρω χρόνο να γράψω έναν οδηγό για το NoScript αλλά το πότε είναι άγνωστο... :( )
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό abramis » 10 Ιουν 2013, 03:32

μπορείς να κάνεις και reset τον firefox στις default ρυθμίσεις με απενεργοποιημένα όλα τα addons. κουμπί "Firefox"-->Βοήθεια-->Επανεκκίνηση με ανενεργά τα πρόσθετα...-->θα σου βγάλει ένα μικρό παράθυρο με 2 επιλογές, επέλεξε την αριστερή "Reset firefox". εγώ το χα χρησιμοποιήσει αυτό όταν μου χει μπει μετά από εγκατάσταση ενός προγράμματος η μηχανή αναζήτησης Babylon σαν default και δεν έβγαινε με κανένα τρόπο.
1 Γνώσεις Linux: Μέτρια┃ Προγραμματισμού: Μέτρια ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 20.04 focal 5.4.0-33-generic 64bit (el_GR.UTF-8, KDE plasma), Windows 10
3 AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core Processor ‖ RAM 16021 MiB ‖ Gigabyte B450M S2H
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire XTX [Radeon R7 260X/360] [1002:6658] {radeon}
5 enp8s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 16)
laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 18.04 bionic 5.3.0-40-generic 64bit(GNOME gnome),Windows 10, Lenovo B50-80, Intel Celeron 3205U @ 1.50GHz, RAM 7902 MiB, Intel Broadwell-U Graphics [8086:1606] {i915}
Άβαταρ μέλους
abramis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: goldmetal
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet