Καλησπέρα σε όλους.
Ειμαι διαχειριστής ενός δικτύου Windows το οποίο δεν μπορεί να συνδεθεί στο Internet. Για πολυ συγκεκριμένους και άσχετους με την ερώτηση μου λόγους έχω την ανάγκη να έχω μια θύρα usb ανοιχτή στο δίκτυο για μεταφορά αρχείων προς υπολογιστές επίσης μη συνδεδεμένους στο internet αλλά και εκτός του δικού μου δικτύου. Όπως καταλαβαίνετε έχω πρόβλημα με μολύνσεις από ιούς.
Για την επίλυση του προβλήματος έστησα ένα pc με Lubuntu 14.04, με το Avast επάνω και το GUFW για Firewall το οποίο είναι συνδεδεμένο με το internet. Μέσω του GUFW έκλεισα όλο το traffic αυτού του pc(inbound και outgoing) και θέλω να δημιουργήσω ένα κανόνα GUFW που να επιτρέπει στο Avast να ανανεώνεται αυτόματα. To GUFW για την δημιουργία του κανόνα ζητάει IP και Port για να επιτρέψει την κυκλοφορία. Το συγκεκριμένο PC θέλω να χρησιμοποιηθεί μόνο για καθάρισμα των usb sticks που μου φέρνουν και ΟΧΙ για οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακη χρήση. Στο αρχειο servers.dev που αναφέρει τους update servers έχει μονο url's αλλά καθόλου IP. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Οβίδιος
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Υ.Γ.1. Μην προτείνετε το clamAV. Το δοκίμασα και έχασε πάνω από τα μισά μολυσμένα αρχεία που είχε εντοπίσει σε φλασάκι το avast σε άλλον υπολογιστή.
Υ.Γ.2 Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια και με το BitDefender ή το F-Prot.