Προσωπικά, δεν έχω δει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους 2. Ο Chromium μου φαίνεται ελαφρά γρηγορότερος, ενώ ο ff ελαφρά λιγότερο απαιτητικός σε κατανάλωση πόρων.
Στα συν του Chromium θα έβαζα το pepperflashplugin (που έχεις ήδη εγκαταστήσει από τον Chrome), ενώ στον ff είτε αρκείσαι στον παλιάς έκδοσης flashplayer (που θα δέχεται ενημερώσεις ασφαλείας όμως από την Adobe ως το 2017), είτε εγκαθιστάς το wrapper που έχει αναπτυχτεί από την κοινότητα του Linux. Δες εδώ πώς
http://nicktux.com/2015/02/01/latest-ad ... fox-linux/ Αλλο συν, η άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες Google ( Google+, gmail, youtube, κλπ) από την αρχική σελίδα του browser.
Στα μείον (αν μπορείς να το χαρακτηρίσεις έτσι), ο Chromium δεν αναβαθμίζεται απευθείας, αλλά αυτό το κάνεις μόνος σου ή περιμένεις από τους devs του λειτουργικού σου να στείλουν αναβάθμιση, ενώ ο ff αναβαθμίζεται σταθερά από την Mozilla.
Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν. Εγώ τους χρησιμοποιώ και τους δύο (με τον ff για κύριο) και τους εναλλάσω ανάλογα με το πότε "μουλαρώνει"...