Δεν μπορώ να δω όλες τις ιστοσελλίδες  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Δεν μπορώ να δω όλες τις ιστοσελλίδες  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό xdealer » 11 Απρ 2009, 21:15

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με την εμφάνιση μερικών ιστοσελίδων, συνδέω στον υπολογιστή μου το κηνιτό μου (w700) για να μπένω στο internet αλλά μερικές ιστοσελίδες δεν εμφανίζοται, αντίθετα αν μπω από το κηνιτό οι ιστοσελίδες εμφανίζονται κανονικά ξέρει κανείς γιατί; :?:
xdealer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν μπορώ να δω όλες τις ιστοσελλίδες

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Απρ 2009, 00:28

Εάν μας δώσεις και τις σελίδες μήπως θα μπορέσουμε να σου δώσουμε και την απάντηση τι λες ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xdealer » 12 Απρ 2009, 14:07

Είναι πάρα πολέ οι ιστοσελίδες που δεν μπορώ να μπω, για παράδειγμα αν κανω αναζήτηση στο google για εικόνες, όταν πατάω σε μία είκονα μου βγάζει μια κίτρινη σελίδα που λέει xml parsing error και μου εμφανίζει και κώδικα html και στις υπολόλιπες σελίδες το ίδιο γίνετε. Όλα άυτα γίνονται όταν μπένω στο διαδύκτιο από τον υπολογιστή μου, ενώ όταν μπένω από το κηνιτό μου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Συγνώμη που έκανα σε λάθος μέρος την δημοσίευση.
xdealer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Απρ 2009, 16:24

xdealer έγραψε:Είναι πάρα πολέ οι ιστοσελίδες που δεν μπορώ να μπω, για παράδειγμα αν κανω αναζήτηση στο google για εικόνες, όταν πατάω σε μία είκονα μου βγάζει μια κίτρινη σελίδα που λέει xml parsing error και μου εμφανίζει και κώδικα html και στις υπολόλιπες σελίδες το ίδιο γίνετε. Όλα άυτα γίνονται όταν μπένω στο διαδύκτιο από τον υπολογιστή μου, ενώ όταν μπένω από το κηνιτό μου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Συγνώμη που έκανα σε λάθος μέρος την δημοσίευση.

Τι λειτουργικό έχεις ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xdealer » 12 Απρ 2009, 19:45

ubuntu 8.10
xdealer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 12 Απρ 2009, 21:09

xdealer έγραψε:Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με την εμφάνιση μερικών ιστοσελίδων, συνδέω στον υπολογιστή μου το κηνιτό μου (w700) για να μπένω στο internet αλλά μερικές ιστοσελίδες δεν εμφανίζοται, αντίθετα αν μπω από το κηνιτό οι ιστοσελίδες εμφανίζονται κανονικά ξέρει κανείς γιατί; :?:

Λογικά το λάθος οφείλεται στο διαφορετικό Content-Type των σελίδων καθώς μπαίνεις μέσω κινητού.

Αν μπαίνεις από firefox, για δοκίμασε το εξής:
Βάλε το addon Force Content-Type και μπες σε μία από τις σελίδες που δε μπορείς να μπεις. Μετά πήγαινε στο tools -> force content type και ξετσεκάρεις το "Disable force content type". Πάτα το κουμπί "new", πρόσθεσε τη διεύθυνση της σελίδας που βρίσκεσαι, στο πεδίο "old content type" βάλε "application/xhtml + xml" και στο πεδίο "new content type" βάλε "text/html". Πατάς OK και πες μας τα αποτελέσματα... :roll:
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 12 Απρ 2009, 21:58

Καλή λύση ακούγεται αυτή
αλλά δεν είναι μόνιμη και ούτε ασφαλές
εκτός και εαν πηγαίνεις μόνο σε συγκεριμένες σελίδες που τις εμπιστέυεσαι (αλλά και πάλι..)
Φαντάσου να δηλαδή να πας σε μια σελίδα και να έχει content-type κάτι απαράδεκτο για browser αλλά να μην το ελέγχει o browser...

Tι κινητό είναι ακριβώς , δες μια το manual toy πήγαινε στο forum των fans-users του κινητού και ψάξε για κάτι ίδιο κλπ

Έτσι πως μας τα λές το κινητό φταίει που "πειράζει" τα δεδομένα. Όχι το ubuntu linux η το κάθε os.
Και εαν το δοκιμάσεις και παίξει στα windows τότε σημαίνει ξεκάθαρα ότι είναι propriatery
γιατί μόνο τα propriatery δεν ακολουθούν τα standard (συνήθως) .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xdealer » 12 Απρ 2009, 22:53

Το κηνιτó είναι το sony ericsson w700, óταν μου λες να ψάξω, τι ακριβóς να ψάξω, δεν κατάλαβα. Απó τα windows δεν μπορώ να μπω στο διαδύκτιο γιατί óταν πάω να δημιουργίσω νέα σύνδεση δεν βρίσκω οδηγούς για να χρησιμοποιήσω το κηνιτó ως modem παρóλο που έχω εγκαταστήση το sony ericsson pc suit. Τώρα κάνω format στα windows για να δω αν καταφέρω να μπω απó αυτά και μετα θα δοκιμάσω και απó το ubuntu να κάνω αυτο που είπε ο sudobash
xdealer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matador » 12 Απρ 2009, 22:55

Καλησπέρα παιδιά και καλή μεγαλοβδομάδα να έχουμε!!! Αντιμετοπίζω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά μόνο με μία ιστοσελίδα www.haf.gr και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!!
Τελευταία επεξεργασία από matador και 15 Απρ 2009, 20:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Dell Studio 1558/CPU:Intel i7 720QM/GPU:ATI Radeon 5470 1GB/RAM:4GB

The truth is inside us!!!
Άβαταρ μέλους
matador
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 13 Απρ 2009, 01:07

Ας πούμε ψάξε:
http://www.google.gr/search?hl=el&q=son ... net+ubuntu

Αλλά γενικά το θέμα είναι ότι ο driver κάνει map ένα το modem κινητό σε tty κάπως έτσι..

Μάλλον είτε τα δεδομένα έχουν λάθος encoding είτε έχουν κάποια μή standard δεδομένα (πχ κάποιο content type, headers κλπ)
τα οποία "μπερδέυουν' τον browser.
θα μπορείς να το παρατηρήσεις αν δεν παίζουν σωστά και άλλα πρωτόκολλα πέρα απο το http
όπως το xmpp ,smtp, ftp,ssh .. αν παίζουν μάλλον "διορθώνεται' έυκολα ...

Χρειάζεται να "δείς" αυτά τα δεδομενα απο το δικτυο και να τα ελέγξεις.

Ίσως να πρέπει να τα "δεις' πριν φτάσουν στο browser μην προκαλούν τελείως απαράδεκτα σφάλματα...
και μετά να τα φιλτράρεις on the fly σαν stream με το κατάλληλο regex pattern ...
και μετά να τα συνδέσεις με τον parser του browser...

Προτείνω:

Δες για αρχή χοντρικά με το tcpdump εάν παίζουν errors incorrect κλπ
κάνε πρώτα
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo tcpdump -D

άμα σου βγάζει το devices μπορείς να συνεχίσεις
δες αν λέει για errors :
sudo tcpdump -vv -i <interface>

Μετά μπορείς να κάνεις
sudo tcpdump -vv -i <interface> | grep <κατι υποπτο>

Μπορείς να βάλεις και το wireshark, έχει και gui...
Σε συνδυασμό με το netcat μπορείς να δεις και άλλα
δές :
man netcat

και
man tcpdump

Πάντως επίσης μπορείς να βάλεις στον firefox το tamper Data
https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/966
παίξε λίγο (όχι πολύ) μαζί του να δείς πώς μπορείς
να το κάνεις να παίζει και βλέπουμε...

Mε το tamber data ουσιαστικά μπορείς να κάνεις πολλά αλλά για να το αυτοματοποιήσεις αφού σου δουλέψει
θα χρειαστείς να αλλάξεις κάποια πράγματα στον firefox ...
όπως όταν "βλέπει" ένα συγκεριμένο (που έχεις εντωπίσει) content type ή απλά μια συγκεκριμένη ακολουθία απο bits να
ελέγχει (με κάποιο regex ) εάν είναι πραγματικά html και όχι άλλα... και τότε και μόνο τότε να φορτώνει την σελίδα
...
που πάλι δεν θα τον κάνουν και πολύ ασφαλή...

όταν έχεις να κάνεις με proprietary πράματα αρκετά συχνά δεν νοιάζονται για τους linux users
Αλλά αφου τα πληρώνεις έχεις 2 επιλογές είτε να το πειράξεις (που είναι τελείως παλούκι)
που δεν στο επιτρέπουν
είτε να βρείς κάποιο workaround (προσωρινή λύση).

Πάντως μην ξαναγοράσεις συσκευή εαν δεν δινει drivers κλπ για linux
Δεν λέει να τους στηρίζεις δα'αυτους .

Τους πληρώνεις και μετά σου λένε ότι δεν επιτρέπετε νομικά ούτε να να το κάνεις
reverse engineering μην ανακαλύψεις το μυστικό τους...
και έτσι σε αφήνουν μόνο και αβοήθητο για να αγοράζεις τα δικά τους ..
και να είσαι ένας ... vendor locked-in
με άλλα λόγια πέρα από καταναλωτής και φυλακισμένος... ;)
τσ τσ τσ

Τέλος
Καλή τύχη :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet