torrent sites με προγράμματα για Λίνουξ

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

torrent sites με προγράμματα για Λίνουξ

Δημοσίευσηαπό micha » 03 Απρ 2009, 21:46

Εντάξει, δεν είναι και όλα εύκολα όταν προσπαθείς να το γυρίσεις αποκλειστικά σε Λίνουξ! Ενώ εν καιρό windows είχα ανακαλύψει ένα σωρό από φόρουμς που μπορούσα να βρω και ''πουλιού το γάλα (!)'' από προγράμματα και διάφορα άλλα μέσω rapidshare και torrents εδώ τα βρήκα ''πολύ'' σκούρα (μια και τα πλέον γνωτά όπως το mininova δεν έχουν μεγάλη αποθήκη για προγράμματα για λίνουξ)! Έβαλα όμως πείσμα και είπα πως αυτή τη φορά δε θα κάνω boot από windows για να λύσω το πρόβλημα μου. Συγκεκριμένα έψαχνα να βρω τη Matlab (το ξέρω το ξέρω, πρέπει να την αγοράσεις για να είσαι νόμιμος και τέτοια...!) για μια εργασία μου στο πανεπιστήμιο και, ενώ την βρήκα πολύ εύκολα για Windows ήθελα να τη βρώ για λίνουξ.
Μετά από την ''Οδύσσεια'' που πέρασα ανακάλυψα μιά ωραία σελιδούλλα που φαντάζομαι θα μου λύσει το πρόβλημα μου και ίσως πολλά άλλα μελλοντικά μου προβλήματα (θα δείξει μόλις κατεβεί!) και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας :-)

Διεγράφη ο σύνδεσμος Κανόνες του φόρουμ forumrules.php

Ελπίζω να βοήθησα κάπως :-)
Αν ξέρει κανείς άλλος καμία άλλη σελίδα ας την ποστάρει να βοηθηθούμε και μεις!
Τελευταία επεξεργασία από micha και 05 Απρ 2009, 19:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu Lucid Lynx * 32bit
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: torrent sites με προγράμματα για Λίνουξ

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Απρ 2009, 22:30

Για την εργασία σου θα μπορούσες να κατεβάσεις το Scilab , QtOctave και πολλά άλλα που υπάρχουν και είναι ελεύθερα και είναι και Ανοικτό Λογισμικό .
Τώρα εάν εργασία σου απαιτεί το Matlab θα έπρεπε να το ζήτησης από το καθηγητή σου που κάνει το μάθημα (ελπίζω ότι η σχολή το έχει αγοράσει ) .
Αν δεν μπορεί να το δώσει τότε πως ζητά να το κάνεις στο Matlab ?
Μπορείς να του πεις ότι δεν το έχεις και δεν μπορείς να το πάρεις , και υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει την ίδια δουλεία , να του ανοίξεις τα μάτια λίγο .
Πρέπει να αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να διδάσκεις και να βάζεις τους φοιτητές να κατεβάζουν "σπασμένα προγράμματα" για χάρη του μαθήματος .
Αν δεν μπορεί σχολή να διαθέσει λεφτά (βλέπε κρίση τώρα ) για αγορά τότε ας αλλάξουν και να έχουν στο πρόγραμμα του μαθήματος λογισμικό που είναι ελεύθερο και ανοικτό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό micha » 03 Απρ 2009, 22:47

By the way μιλάμε για το πανεπιστήμιο Κύπρου!, για ένα μάθημα των ΗΜΜΥ. έχουν εγκατεστημένα τα MATLAB στα εργαστήρια και πρέπει απλώς να κάνουμε μια εργασία αφού μας έμαθαν κάποια απολύτως βασικά. Αλλά για να δουλέψω από τον δικό μου υπολογιστή δεν παρέχεται κάποια βοήθεια παρά μόνο ότι καταφέρουμε μόνοι μας. Καλό είναι να υποστηρίζονται τα ελεύθερα λογισμικά και το στοιρίζω ακράδαντα αλλά για ένα πρόγραμμα τόσο διαδεδομένο όπως η MATLAB, και εννοώ εδραιωμένο από την πλευρά του ότι τα πλείστα πανεπιστήμια διδάσκουν MATLAB και έτσι και οι ίδιοι οι καθηγητές μας γνωρίζουν αυτά που οι ίδιοι διδακτήκαν για να μας μάθουν, και δεν έχουν την ευχέρια (θα λεγα καλύτερα την ''καλή θέληση!'') να κάθήσουν να μαθαίνουν άλλα προγράμματα για να βοηθούν και α διορθώνουν τους φοιτητές. Θα πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνουμε από μόνοι μας τις εναλλακτικές λύσεις αλλά δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο σύστημα του πανεπιστημίου. είναι σαν να σου λένε λύσε μου την άσκηση χρησιμοποιώντας τον Α τύπο και εσύ επιμένεις να παραδώσεις την άσκηση χρησιμοπιώντας έναν άλλο τύπο, τον Β. Ακόμη και αν είναι καλύτερη η δική σου η λύση θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις για σένα και στον καθηγητή σου να δώσεις τη λύση με τον Α τύπο που σου ζητήθηκε. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις!
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 03 Απρ 2009, 23:22

Τότε οι λύσεις που μένουν για κάποιον είναι οι εξής (εφ' όσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές εφαρμογές):
1) Να κάνει την εργασία του στα εργαστήρια
2) Να αγοράσει το Matlab
3) Να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα του τμήματος το οποίο παρακολουθεί να του παρέχουν το λογισμικό που χρειάζεται (οι περισσότερες εταιρείες κάνουν ειδικές συμφωνίες και έχουν διαφορετικές τιμολογιακές πολιτικές για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα)
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 04 Απρ 2009, 00:41

Aν σας είπαν τα βασικά, τότε τα βασικά για το octave μπορείς να τα βρείς κι εδώ viewtopic.php?f=9&t=4055
Το οctave είναι πλήρως συμβατό με το matlab. Διάβασα ότι κάθε ασυμβατότητα με το matlab θα θεωρείται bug. Από τη στιγμή που θες να κάνεις άσκηση σε μάθημα δε θα σας ζητήσουν κανένα τύπο που να υπάρχει στο octave. Το scilab είναι επίσης καλό, αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες συμβατότητας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό micha » 05 Απρ 2009, 19:02

Αν και πρώτη φορά βλέπω matlab μπροστα μου και είναι λίγο ρίσκο να δοκιμάσω να μάθω από μόνος μου το octave όπου δεν θα έχω βοήθεια από κανένα στο πανεπιστήμιο θα το ρισκάρω! Ελπίζω μόνο να μην βρεθώ επί ξύλου κρεμμάμενος και δεν τα βγάζω πέρα στην άσκηση που θα μου δωθεί και μείνω και με χωρίς βοήθεια! Ευχαριστώ πάντως φίλε, φαίνεται αρκετά εμπλουτισμένο το octave τουλάχιστον σε αυτά που θα χρειαστώ εγώ.
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό micha » 14 Μάιος 2009, 00:01

Το πρώτο βήμα έγινε! Δούλεψα το Octave με αρκετά καλά αποτελέσματα. έτρεξε απίσης και πρόγραμμα που ήταν ήδη γραμμένο σε matlab από άλλο συμφοιτητή μου χωρίς κανένα πρόβλημα και έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα. Sofar so good... Και έχω πει και στον καθηγητή μου πως την εργασία μου θα την κάνω σε ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο είναι ελεύθερο και πλήρως συμβατό και μπορούν να το έχουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν linux. Ελπίζω να του κίνησα λίγο το ενδοιαφέρον και να το έχει υπό όψην του για να το θέτει και σαν πρόταση στους φοιτητές παρά να τους αφήνει να εγκαθιστούν παράνομα λογισμικά (εδώ στην Κύπρο έχει μπει και στην κουλτούρα μας να έχουμε του κόσμου τα προγράμματα στον υπολογιστή μας και όλα απασμένα εκτός από το OS το οποίο παίρνεις αναγκαστικά αυθεντικό γιατί έρχεται εργοστασιακά εγκατεστημένο με τον υπολογιστή σου!)
...Και το καλύτερο... ξεκνάω έρευνα με τον συκγεκριμένο καθηγητή για το μεταπτυχιακό μου οπότε κάθε φορα που θα βρισκόμαστε θα βλέπει και το kde environment μου στον υπολογιστή που ίσως του κινήσει και λίγο το ενδοιαφέρον για το linux και να αρχίσει να τα προτύνει σιγά σιγά στους φοιτητές...
(K)Ubuntu: Spread to the world!
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Μάιος 2009, 00:50

Τι να πω, ΜΠΡΑΒΟ! :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Μάιος 2009, 01:43

Μπράβο , και μίας και υπάρχει και αυτό http://www.ubuntucy.org/ ζήτησε να σας κάνουνε καμία παρουσίαση στο πανεπιστήμιο να μάθουν και άλλη ότι υπάρχει εκεί έξω και κάτι άλλο εκτός από τα παράθυρα από τα οποία μπάζει και μπορείς να κρυώσεις :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό micha » 25 Μάιος 2009, 00:23

linuxman έγραψε:Μπράβο , και μίας και υπάρχει και αυτό http://www.ubuntucy.org/ ζήτησε να σας κάνουνε καμία παρουσίαση στο πανεπιστήμιο να μάθουν και άλλη ότι υπάρχει εκεί έξω και κάτι άλλο εκτός από τα παράθυρα από τα οποία μπάζει και μπορείς να κρυώσεις :mrgreen:

χεχ, είμαι εδώ και δύο βδομάδες μέλος του ubuntucy (αφότου το ανακάλυψα πρόσφατα!) και την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε (την πρώτη για μένα) θα μιλήσω με τα παιδιά για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παρουσίαση στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Από όσο γνωρίζω έγινε μια παρόμοια παρουσίαση στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του FREDERIC οπότε φαντάζομαι το υλικό και η απαιτούμενη πείρα θα υπάρχουν από τα παιδιά.
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet