ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΡΕΣ ΓΙΑ VUZE

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΡΕΣ ΓΙΑ VUZE

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 11 Ιουν 2009, 13:11

Λοιπον κατέβασα το deluge ειναι όντως πολυ απλο προγραμμα και μαλιστα ξεκινησε να κατεβαζει αν και η ταχυτητα που εφτασε δεν ξεπερασε τα 17 Κb/s. Επειδη όμως εχω εγκαταστήσει και το firestart firewall θα πρέπει καθε φορα να ανοιγω την θυρα τοσο στο inbound οσο και στο outbound. Και επειδη ειμαι αλλεργικός με την ασφαλεια (και λογω αγνοιας) συν οτι δεν καιγομαι για να κατεβαζω απο εδω αρχεια με torrent θα σταματησω εδω την προσπαθεια αυτή αλλωστε που δεν ειναι και τοσο αναγκαία για μενα.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Ιουν 2009, 14:30

BEGINER001 έγραψε:Λοιπον κατέβασα το deluge ειναι όντως πολυ απλο προγραμμα και μαλιστα ξεκινησε να κατεβαζει αν και η ταχυτητα που εφτασε δεν ξεπερασε τα 17 Κb/s. Επειδη όμως εχω εγκαταστήσει και το firestart firewall θα πρέπει καθε φορα να ανοιγω την θυρα τοσο στο inbound οσο και στο outbound. Και επειδη ειμαι αλλεργικός με την ασφαλεια (και λογω αγνοιας) συν οτι δεν καιγομαι για να κατεβαζω απο εδω αρχεια με torrent θα σταματησω εδω την προσπαθεια αυτή αλλωστε που δεν ειναι και τοσο αναγκαία για μενα.

Βγάλε τελείως το firestart firewall δεν χρειάζεται , δεν έχεις ανοικτές θύρες από την αρχή , εάν δεν τρέχεις π.χ. Apache,mysql , samba , κτλ δεν υπάρχουν πόρτες ανοικτές που πρέπει να κλείσεις , τώρα που το κάνεις με firestart firewall ναι τις ανοίγεις κανονικά και τώρα ναι υπάρχουν .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 12 Ιουν 2009, 10:30

Linuxman εννοεις οτι ειναι χειρότερα να υπάρχει το firestarter απο το να μην υπάρχει καθόλου??? Εγω εχω βαλει στο outbound "Restrictive by default"και εχω ανοιξει τις βασικες θυρες όπως HTTP, HTTPS, SMTP, POP3, DNS για να μπορω να κανω τα βασικα οπως mail, web browser κλπ

Για apache, Mysql, kai samba δεν γνωριζω καν αν υπαρχουν στον υπολογιστη μου, νομιζω ομως οτι δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου καποια τετοια εφαρμογή εκτος και αν χρησιμοποιειται απο αλλα προαγραμματα.

Στο σημειο αυτο θελω να κανω μια ερωτηση που σε πολλους μπορει να φανει αστεία. Πως περναει απο το router me NAT πχ η πορτα 110 για email οταν εγω δεν την εχω ανοικτή? Να υποθέσω οτι οι στανταρντ πορτες που ειναι κατοχυρωμένες για διαφορες εφαρμογες εναι ηδη ανοικτές στο router??

Αν μπεις για λιγο και κανεις συνδεση σε ενα προγραμμα torent και με μετα το κλεισεις θα παρατηρήσεις οτι για τουλαχιστον 2 ωρες βομβαρδίζεσαι απο αιτήσεις απο διαφορους υπολογιστες που προφανως ειναι αυτοι που εισουνα συνδεμενος αλλα μπορει να ειναι και και κακοβουλοι, μη γνωριζοντας πολλα λοιπον απο τέτοια θεματα ασφαλειας δηλαδη πως να προστατευτω απο επιθέσεις προτιμω προς το παρον να μην χρησιμοποιω torent. Στο deluge πχ είδα οτι μπορεις να κατεβασεις σαν plug in balcklist με ΙΡ που ειναι κακόβουλοι, αρα σιγουρα ο κινδυνος υπαρχει.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 12 Ιουν 2009, 11:43

Τα παρακάτω ξεφεύγουν από το section.
Θα ήταν καλύτερο να τα λέγαμε στο section της δικτύωσης.

BEGINER001 έγραψε:εχω ανοιξει τις βασικες θυρες όπως HTTP, HTTPS, SMTP, POP3, DNS για να μπορω να κανω τα βασικα οπως mail, web browser κλπ

Φϊλε BEGINER001,
τις ports αυτές δε χρειάζεται να τις ανοίξεις αν απλά θες να κατεβάζεις τα mails σου και να σερφάρεις.

Οι ρυθμίσεις που έκανες θα ήταν αναγκαίες αν ήσουν ένας mail, http ή DNS server.
Έτσι, τα rules που έβαλες στον firestarter είναι για να επιτρέπουν την κίνηση από και προς τις πόρτες 80 (http),
443(https), 25(smtp), 110(pop3), 53(dns).

Αν δεν ισχύει το παραπάνω, δηλαδή δεν είσαι εσύ ο server, δεν χρειάζονται τα παραπάνω rules.

Για του λόγους NAT (PAT) οι clients για τις παραπάνω εργασίες χρησιμοποιούν μόνο random ports και,
όπως είπα και σε προηγούμενο post, ports >1024 (registered).

BEGINER001 έγραψε:Πως περναει απο το router me NAT πχ η πορτα 110 για email οταν εγω δεν την εχω ανοικτή? Να υποθέσω οτι οι στανταρντ πορτες που ειναι κατοχυρωμένες για διαφορες εφαρμογες εναι ηδη ανοικτές στο router??

Όταν ξεκινάς εσύ ένα connection, το NAT επιτρέπει την απάντηση από το remote μηχάνημα επειδή έκανες εσύ το initiation
της σύνδεσης (αιτήθηκες σύνδεση με μηχάνημα εκτός του δικτύου σου).
Αν δεν είχες κάνει εσύ την αρχική αίτηση αλλά κάποιος απ'έξω ζητούσε σύνδεση με το PC σου τότε ο μηχανισμός του NAT,
αν δεν έχεις κάνει portforward, θα έκοβε την αίτηση του. Θα λειτουργούσε δηλαδή σαν firewall.

BEGINER001 έγραψε:Αν μπεις για λιγο και κανεις συνδεση σε ενα προγραμμα torent και με μετα το κλεισεις θα παρατηρήσεις οτι για τουλαχιστον 2 ωρες βομβαρδίζεσαι απο αιτήσεις απο διαφορους υπολογιστες που προφανως ειναι αυτοι που εισουνα συνδεμενος

Αν βλέπεις για τόση πολλή ωρα να έρχονται αιτήσεις, βεβαιώσου ότι όντως ο torrent client έχει κλείσει και δεν έχει μείνει ανοικτός στο background:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ps aux

Γενικά, όλα το προγράμματα, δεν κλείνουν αμέσως. Μένουν λίγο ακόμη ανοικτά ώστε να τακτοποιήσουν τις ανοικτές συνδέσεις (threeway handshakes).
Δες τα ανοικτά connections από:
Κώδικας: Επιλογή όλων
netstat --tcp -p

Λογικά αφού κλείσεις τον client και περάσουν λίγα δεύτερα, στο αποτέλεσμα του παραπάνω δε θα πρέπει να βλέπεις connections του deluge που να λένε ESTABLISHED.

Συγνώμη για το μεγάλο post.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να έλυσα κάποιες από τις απορίες σου.
Είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 17 Ιουν 2009, 09:36

Thanks grimm ήταν πολυ κατατοπιστική η απάντηση σου.

Σαν συμπερασμα απο τα λεγομενα σου και του linuxman βγαζω οτι αδικα εχω εγκατασήσει το firewall, ειναι εντελως άχρηστο και οντως μερικες φορές μου δυσκολευει την ζωή. Θα μαθω σιγα σιγα καποια πραγματα οσον αφορα την ασφαλεια, προς το παρον διατηρώ μια αυστηρη πολιτκη διότι δουλευεω ημιεπαγγελματικα απο εδω και δευτερον διότι προς το παρον δεν καιγομαι για να κανω και παρα πολλα με το διαδικτυο και ειδικά να κατεβαζω με torent.

Οσον αφορα τις συνδεσεις μετα το κλεισιμο ενος torent client συνεχίζονται οι αιτήσεις για διαστημα 1-2 ωρες, αυτο μπορεις να το δεις με το etherape h me to firestarter στο οποίο αφου κλεισεις την θυρα που ειχες ανοιξει αρχίζει και τις κανει block, ενω σιγουρα ο torent client εχει κλεισει.
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό elefher » 21 Ιουν 2009, 19:52

Mε το transmission που εχει μεσα το ubuntu μετα απο πολλες προσπαθιες καταφερα και ανοιξα την port 55555 οπου το προβλημα ηταν το firestarter τωρα το εχω σβησει το αφου δε το χρειαζομε συμφονα με τα λεγομενα σας.
Αλλα εχω και εγω το ιδιο προβλημα με το vuze οτι δεν μπορω να ανοιξω port.το rooter μου ειναι το cga5722 phillips.εχω ανοιξη απο εκει τα ports αλλα δεν γινεται τιποταα στο vuze μου βγαζει error.τι να κανω?
⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός:C/C++ ┃ Αγγλικά: χάλια
⇛ ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Intel(R) core(TM)2 Duo CPU E4600@2.4GHz ┃ RAM:2GB DDR2 ┃ ATI SAPPHIRE HD 2400 PRO 250MB
⇛ Netbook ACER ASPIRE ONE D250 με ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Turbo-X με ubuntu 12.04 LTS 32-bit Intel® Core™2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz × 2 VESA: M74
Άβαταρ μέλους
elefher
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 21 Ιουν 2009, 21:48

Αν θες στείλε μας το error, ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Λογικά πάντως, αν χρησιμοποιήσεις στο vuze τις θύρες που είχες ήδη ανοίξει για το transmission δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό elefher » 21 Ιουν 2009, 21:53

δοκιμασα να ανοιξω τις θηρες απο το transmission αλλα ουτε αυτες τις ανοιγε.τωρα το εκανα απεγκατασταση και εβαλα το deluge αλλα εχω το ιδιο προβλημα.εαν θες κοιτα εδω [link]http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=5&t=5720[/link].
⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός:C/C++ ┃ Αγγλικά: χάλια
⇛ ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Intel(R) core(TM)2 Duo CPU E4600@2.4GHz ┃ RAM:2GB DDR2 ┃ ATI SAPPHIRE HD 2400 PRO 250MB
⇛ Netbook ACER ASPIRE ONE D250 με ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Turbo-X με ubuntu 12.04 LTS 32-bit Intel® Core™2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz × 2 VESA: M74
Άβαταρ μέλους
elefher
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet