h12 έγραψε:εχω ενα θεμα ....ενω ο firefox παιζει καποια samples απο site με μουσικες ...o chromium δε τα καταφερνει ..απεφανθηκα σε καποιο ειδικο και μου ειπε οτι εχει να κανει me html5 ..οποτε 1 θελω να μου πει καποιος πως θα κανω τις διαδικασιες για να συμβαινουν τα απαραιτητα automatic updates για το chromium ...και 2 τι να κανω για να εγκαταστησω το πολυποθετω html 5 στον chromium ...
Το θέμα σου δεν έχει να κάνει ακριβώς με το html5 και καλά θα κάνεις να αποφεύγεις αυτούς τους "ειδικούς". Επίσης καλό θα ήταν να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Τι ακριβώς "samples" είναι αυτά και από που;
Η html5 είναι μια γλώσσα για κατασκευή ιστοσελίδων και παρουσίαση του περιεχομένου τους στο διαδίκτυο. Για το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο html5, περιληπτικά χρειάζεσαι δυο πράγματα.
1ον. Να το υποστηρίζει έκδοση του browser που χρησιμοποιείς (Firefox 4+, Chrome, Opera 10.6+).
2ον. Το site που "σερβίρει" τα video να χρησιμοποιεί και το πρόγραμμα αναπαραγωγής html5 αντί μόνο το πρόγραμμα αναπαραγωγής Flash της Adobe για τα video του. (Όπως πχ το youtube).
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση αλλά ενεργοποίηση στον εκάστοτε browser που χρησιμοποιείς από εδώ:
http://www.youtube.com/html5 (Όπου μπορείς να λάβεις πρόσθετες πληροφορίες).