Ορθογραφία στον Firefox

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Ορθογραφία στον Firefox

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Ιαν 2012, 12:23

Τον τελευταίο καιρό και κυρίως λόγω των μεταφράσεων του Ubuntu, χρησιμοποιώ τον ορθογραφικό έλεγχο του Mozilla Firefox, κάτι που ποτέ δεν συνήθιζα.
Όπως είναι φυσικό, είναι αδύνατον ο ορθογράφος να περιέχει όλες τις Ελληνικές λέξεις, οπότε πολλές φορές όποιος τον χρησιμοποιεί προσθέτει κάποιες που χρειάζεται.
Αφηρημένα κάποιες φορές, ενδέχεται να προσθέσουμε μία ανορθόγραφη λέξη στο λεξικό. Για να διορθωθεί αυτό, βρήκα πως οι λέξεις που προσθέτει ο χρήστης βρίσκονται στο αρχείο ~/.mozilla/firefox/<xxxxx>.default/persdict.dat, οπότε αρκεί να το ανοίξουμε με τον κειμενογράφο και να αφαιρέσουμε τη λέξη που κατά λάθος βάλαμε.

Τί γίνεται όμως με τις λέξεις που ήδη υπάρχουν;
Για παράδειγμα, τις άτονες λέξεις μου τις υπογραμμίζει ως λανθασμένες ενώ είναι γραμμένες στα κεφαλαία και μου προτείνει ως διόρθωση την κανονικά τονισμένη λέξη, κάτι που όταν γράφουμε με κεφαλαία είναι λάθος.
Υπάρχει κάποιο αρχείο με τον αντίστοιχο κατάλογο που χρησιμοποιεί ο firefox;
Αν εισάγω μία άτονη λέξη στο λεξικό επειδή τη γράφω με κεφαλαία, θα εισαχθεί αυτόματα και ως άτονη με πεζά (κάτι που δεν θέλω φυσικά) και θα σταματήσει η υπόδειξη λάθους όταν ξεχνάω να την τονίζω ενώ θα έπρεπε;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet