Γνώμες για Opera

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Γνώμες για Opera

Δημοσίευσηαπό redpower » 06 Απρ 2012, 15:25

Τί γνώμες έχετε για opera?
Ξέρεται κανά σίτε για ρυθμίσεις του?

Μήνυμα από την ομάδα συντονιστών και διαχειριστών του φόρουμ
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνουμε τα μέλη του φόρουμ, για το ποιες εφαρμογές είναι ιδιοταγείς/κλειστού κώδικα και ποιες είναι καθαρά Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ). Για τον λόγο αυτό, τονίζεται ότι το παρόν νήμα, έχει ως θέμα μια εφαρμογή που δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ. http://fsfe.org/

Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 06 Απρ 2012, 16:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκη bbcode
Spoiler: show
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλός
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-33-generic 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-32-generic
3 Intel Pentium Dual CPU T2310 1.46GHz ‖ RAM 1941 MiB ‖ TOSHIBA Satellite L40
4 Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary) [8086:2a02] (rev 03)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 0bda:8197 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless Adapter
redpower
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Γνώμες για Opera

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 06 Απρ 2012, 15:37

Σίγουρα είναι ένας άξιος περιηγητής, αλλά όχι και ανοιχτού κώδικα. Προσωπικά για εμένα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω Opera και δύσκολα θα άφηνα τον Firefox στην άκρη. Σε θέμα παραμετροποίησης μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στον Firefox, έχει αμέτρητα addons που λίγο πολύ δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο και σε θέμα ταχύτητας είναι μια χαρά. Α, είναι και ανοιχτού κώδικα, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα. Άλλωστε ποιος ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ;

Τι σημασία έχει αν είναι κλειστό λογισμικό ή ανοιχτό λογισμικό; Έχει σημασία, πολύ μεγάλη!
viewtopic.php?f=60&t=20208
Και όχι μόνο αν το δούμε φιλοσοφικά, αλλά και από τεχνικής πλευράς υπερτερεί το ανοιχτό λογισμικό.

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό redpower » 06 Απρ 2012, 15:45

filippos.xf έγραψε:Σίγουρα είναι ένας άξιος περιηγητής, αλλά όχι και ανοιχτού κώδικα. Προσωπικά για εμένα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω Opera και δύσκολα θα άφηνα τον Firefox στην άκρη. Σε θέμα παραμετροποίησης μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στον Firefox, έχει αμέτρητα addons που λίγο πολύ δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο και σε θέμα ταχύτητας είναι μια χαρά. Α, είναι και ανοιχτού κώδικα, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα. Άλλωστε ποιος ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ;

Τι σημασία έχει αν είναι κλειστό λογισμικό ή ανοιχτό λογισμικό; Έχει σημασία, πολύ μεγάλη!
viewtopic.php?f=60&t=20208
Και όχι μόνο αν το δούμε φιλοσοφικά, αλλά και από τεχνικής πλευράς υπερτερεί το ανοιχτό λογισμικό.

Απλώς λίγο που το τρέχω είναι πολύ πιο γρήγορος και πανάλαφρος.Αλλά δεν έχω κάποιες ευκολίες όπως στο firefox.Όπως δεν θυμάται τους κωδικούς που έχω βάλει και δεν έχω βρει πως να το αλλάξω.
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-33-generic 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-32-generic
4 Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary) [8086:2a02] (rev 03)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 0bda:8197 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless Adapter
redpower
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 06 Απρ 2012, 15:56

redpower έγραψε:Απλώς λίγο που το τρέχω είναι πολύ πιο γρήγορος και πανάλαφρος.

Ίσως υπάρχουν κι άλλοι περιηγητές πιο γρήγοροι από τον Firefox.
Για παράδειγμα ο Midori ίσως είναι πιο γρήγορος από τον Firefox και είναι ανοιχτού κώδικα, είναι ανάλογα το τι ψάχνει ο καθένας.
Θεωρείς ότι η διαφορά της ταχύτητας ανάμεσα σε Opera και Firefox είναι τέτοια, για να παραβλέψεις όλα τα υπόλοιπα θετικά του Firefox;
Αν και αμφιβάλλω κατά πόσο πιο γρήγορος είναι ο Opera, ίσως είναι, αλλά όχι μεγάλη διαφορά!

http://website-archive.mozilla.org/opentochoice.org/en/
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό redpower » 06 Απρ 2012, 16:04

filippos.xf έγραψε:
redpower έγραψε:Απλώς λίγο που το τρέχω είναι πολύ πιο γρήγορος και πανάλαφρος.

Ίσως υπάρχουν κι άλλοι περιηγητές πιο γρήγοροι από τον Firefox.
Για παράδειγμα ο Midori ίσως είναι πιο γρήγορος από τον Firefox και είναι ανοιχτού κώδικα, είναι ανάλογα το τι ψάχνει ο καθένας.
Θεωρείς ότι η διαφορά της ταχύτητας ανάμεσα σε Opera και Firefox είναι τέτοια, για να παραβλέψεις όλα τα υπόλοιπα θετικά του Firefox;
Αν και αμφιβάλλω κατά πόσο πιο γρήγορος είναι ο Opera, ίσως είναι, αλλά όχι μεγάλη διαφορά!

http://website-archive.mozilla.org/opentochoice.org/en/

Δεν ξέρω είδα διαφορά και στην φόρτωση σελίδων,στο άνοιγμα σελίδων,και στην εκκίνηση του.Δεν έχει όμως τα add-On του firefox.Ξέρεις κανά πιο καινούργιο οδηγό για firefox που να βελτιώνει αυτά τα πράγματτα?
redpower
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 06 Απρ 2012, 16:14

Ας μη γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως, είμαστε χρήστες και όχι ο Stallman.

Ούτε εγώ αλλάζω τον Firefox, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε τα δυνατά σημεία μιας εφαρμογής ακόμα και ας μην είναι ΕΛΛΑΚ.

Ο Οpera είναι ένας πολύ καλός περιηγητής ιστού. Με τη λειτουργία "Turbo mode" ενεργοποιημένη, φορτώνει την ιστοσελίδα αρκετά γρηγορότερα από τον Firefox, είναι παραμετροποιήσιμος σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει την καλύτερη ενσωμάτωση σε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα του Linux (φαίνεται εξίσου καλά σε Gnome, KDE αλλά και Enlightenment 17 κάτι που δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για τον Firefox), έχει ένα sync που λειτουργεί πανεύκολα και απροβλημάτιστα, μια πολύ εύχρηστη λειτουργία «ταχείας κλήσης» και υπάρχει υψηλό επίπεδο υποστήριξης στο Linux.
Είναι δε μια σχεδόν ολοκληρωμένη σουΐτα διαδικτυακών εφαρμογών και όχι απλά ένας περιηγητής και ((κατά τη γνώμη μου) καλύτερη λύση από τους Chrome-chromium.
redpower έγραψε:δεν θυμάται τους κωδικούς που έχω βάλει και δεν έχω βρει πως να το αλλάξω.

Είσαι σίγουρος; Δοκίμασες να πατήσεις το εικονίδιο με το κλειδί για να συνδεθείς όταν σου ζητάει στοιχεία;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό redpower » 06 Απρ 2012, 16:24

fkol k4 έγραψε:Ας μη γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως, είμαστε χρήστες και όχι ο Stallman.

Ούτε εγώ αλλάζω τον Firefox, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε τα δυνατά σημεία μιας εφαρμογής ακόμα και ας μην είναι ΕΛΛΑΚ.

Ο Οpera είναι ένας πολύ καλός περιηγητής ιστού. Με τη λειτουργία "Turbo mode" ενεργοποιημένη, φορτώνει την ιστοσελίδα αρκετά γρηγορότερα από τον Firefox, είναι παραμετροποιήσιμος σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει την καλύτερη ενσωμάτωση σε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα του Linux (φαίνεται εξίσου καλά σε Gnome, KDE αλλά και Enlightenment 17 κάτι που δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για τον Firefox), έχει ένα sync που λειτουργεί πανεύκολα και απροβλημάτιστα, μια πολύ εύχρηστη λειτουργία «ταχείας κλήσης» και υπάρχει υψηλό επίπεδο υποστήριξης στο Linux.
Είναι δε μια σχεδόν ολοκληρωμένη σουΐτα διαδικτυακών εφαρμογών και όχι απλά ένας περιηγητής και ((κατά τη γνώμη μου) καλύτερη λύση από τους Chrome-chromium.
redpower έγραψε:δεν θυμάται τους κωδικούς που έχω βάλει και δεν έχω βρει πως να το αλλάξω.

Είσαι σίγουρος; Δοκίμασες να πατήσεις το εικονίδιο με το κλειδί για να συνδεθείς όταν σου ζητάει στοιχεία;

cool,cool και είχα απορία τι είναι αυτό.

Επίσεις ξέρεις πως να κάνω με το μεσαίο κλικ να ανοίγει τις καρτέλες από τους σελιδοδείκτες?
Τελευταία επεξεργασία από redpower και 06 Απρ 2012, 16:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
redpower
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 06 Απρ 2012, 16:25

fkol k4 έγραψε:Ας μη γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως, είμαστε χρήστες και όχι ο Stallman.

Off topic:
Θα ήταν τιμή μας να είχαμε μέλος τον Stallman στο φόρουμ της κοινότητας μας, ωστόσο δεν βλέπω πουθενά τριγύρω τον κ. Stallman!
Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στον υπολογιστή του, μπορεί να έχει linux είτε windows ή μπορεί να βάλει linux
και να το γεμίσει με εφαρμογές κλειστού λογισμικού. Ως μέλη μιας κοινότητας ανοιχτού λογισμικού και υποστηρικτές του,
οφείλουμε πρώτα να ενημερώνουμε τα μέλη μας για όποιες εφαρμογές είναι κλειστού κώδικα και έπειτα,
να βλέπουμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε προτείνοντας open source εφαρμογές.

Εφόσον έχουμε κάνει τα παραπάνω και παρόλα αυτά το μέλος δεν ικανοποιείται με την τάδε ελλακ εφαρμογή,
τότε ναι ας δει την κλειστή εφαρμογή.

Επί της ουσίας, δεν μιλάω απλά ως υποστηρικτής του ελλακ, κατά καιρούς δοκιμάζω και εγώ τον opera.
Επιμένω ότι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά σε θέμα ταχύτητας ανάμεσα σε Opera και Firefox, τουλάχιστον στο δικό μου laptop.

redpower έγραψε:Δεν ξέρω είδα διαφορά και στην φόρτωση σελίδων,στο άνοιγμα σελίδων,και στην εκκίνηση του.Δεν έχει όμως τα add-On του firefox.Ξέρεις κανά πιο καινούργιο οδηγό για firefox που να βελτιώνει αυτά τα πράγματτα?

Σε θέμα παραμετροποίησης και addons, δεν πρόκειται να βρεις καλύτερο περιηγητή από τον Firefox.
Τώρα για οδηγό, είδες όλους τους οδηγούς που έχουμε εδώ για τον Firefox;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό redpower » 06 Απρ 2012, 16:38

filippos.xf έγραψε:

Off topic:
Θα ήταν τιμή μας να είχαμε μέλος τον Stallman στο φόρουμ της κοινότητας μας, ωστόσο δεν βλέπω πουθενά τριγύρω τον κ. Stallman!
Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στον υπολογιστή του, μπορεί να έχει linux είτε windows ή μπορεί να βάλει linux
και να το γεμίσει με εφαρμογές κλειστού λογισμικού. Ως μέλη μιας κοινότητας ανοιχτού λογισμικού και υποστηρικτές του,
οφείλουμε πρώτα να ενημερώνουμε τα μέλη μας για όποιες εφαρμογές είναι κλειστού κώδικα και έπειτα,
να βλέπουμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε προτείνοντας open source εφαρμογές.

Εφόσον έχουμε κάνει τα παραπάνω και παρόλα αυτά το μέλος δεν ικανοποιείται με την τάδε ελλακ εφαρμογή,
τότε ναι ας δει την κλειστή εφαρμογή.

Επί της ουσίας, δεν μιλάω απλά ως υποστηρικτής του ελλακ, κατά καιρούς δοκιμάζω και εγώ τον opera.
Επιμένω ότι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά σε θέμα ταχύτητας ανάμεσα σε Opera και Firefox, τουλάχιστον στο δικό μου laptop.

redpower έγραψε:Δεν ξέρω είδα διαφορά και στην φόρτωση σελίδων,στο άνοιγμα σελίδων,και στην εκκίνηση του.Δεν έχει όμως τα add-On του firefox.Ξέρεις κανά πιο καινούργιο οδηγό για firefox που να βελτιώνει αυτά τα πράγματτα?

Σε θέμα παραμετροποίησης και addons, δεν πρόκειται να βρεις καλύτερο περιηγητή από τον Firefox.
Τώρα για οδηγό, είδες όλους τους οδηγούς που έχουμε εδώ για τον Firefox;

Ναι είδα τον οδηγό και τον έχω εφαρμόσει για την επιτάνχυνση του firefox αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά σε σχεσή με αυτό που συναντώ εδώ(opera).
redpower
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 06 Απρ 2012, 17:01

redpower έγραψε: ξέρεις πως να κάνω με το μεσαίο κλικ να ανοίγει τις καρτέλες από τους σελιδοδείκτες?

Όχι, δεν έχω βρει κάτι τέτοιο, μπορείς όμως να ρυθμίσεις το μεσαίο κλικ να ανοίγει συνδέσμους στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο.

Off topic:
@ filippos.xf
Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν σε κατηγορώ. Αυτό που επισημαίνω είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να βλέπεις τα πράγματα. Η μία άκρη της αντιμετώπισης είναι να αδιαφορείς εντελώς για το τι λογισμικό χρησιμοποιείς και η άλλη άκρη είναι να ρίχνεις στον Καιάδα οτιδήποτε άλλο μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ελεύθερο λογισμικό.
Ο Stallman έχει μεν επιλέξει τη 2η άκρη αντιμετώπισης, αλλά αυτό το έχει κάνει προφανώς για να αποτελέσει αντίβαρο ως προς την 1η άκρη. Επίσης, αν δεν έκανε κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να προεδρεύει του FSF.

Κατά μία άποψη, σε κάθε ερώτημα τέτοιου είδους θα μπορούσαμε να απαντάμε με ένα απόσπασμα ενός λόγου του Stallman, κάτι τέτοιο όμως θα φανέρωνε την αρτηριοσκλήρωση που θα διακατείχε τις απόψεις μας καθώς και τη μη ρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Εξάλλου, πολλοί από εμάς (οι περισσότεροι) χρησιμοποιούμε κομμάτια που δεν αποτελούν ελεύθερο λογισμικό στον υπολογιστή μας (πχ Flash, mp3 codecs), ακόμα και αν αυτός τρέχει Linux. Πολλοί είναι κάτοχοι iPhone, iPad windows mobile phones αλλά δεν είδα κανέναν να προτείνει σε κάποιον να αλλάξει τηλέφωνο γιατί το iOS δεν είναι ανοιχτού κώδικα, ούτε να βάλει Gnash στην θέση του Flash.

Ξαφνικά μας μάρανε ο Opera με το απειροελάχιστο ποσοστό χρήσης;
Στο κάτω κάτω η εταιρεία που τον παράγει μπορεί να μην ανοίγει τον κώδικα, σε αντίθεση όμως με άλλες εταιρείες (- μέλη του Linux foundation όπως η Adobe και η Nvidia) παρέχει ταυτόχρονη υποστήριξη στα προϊόντα που παράγει για Linux και όχι κάτι μήνες μετά από τις windows εκδόσεις (Nvidia Optimus θα δούμε ποτέ;).
Επίσης, από όσο ξέρω η εταιρεία αυτή δεν έχει εμπλακεί σε τίποτα αξιοκατάκριτο, εκτός και αν έχω ελλιπή πληροφόρηση.

Όταν κάποιος ρωτάει τη γνώμη μας για μια εφαρμογή, μπορούμε να πούμε αν είναι καλή ή κακή (κατά τη γνώμη μας φυσικά) εφαρμογή, δεν έχει νόημα όμως να πούμε «βάλε την άλλη που είναι και ελεύθερο λογισμικό», ειδικά όταν η «άλλη»είναι ο Firefox με το (δίκαια) μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ