Πρόβλημα με το flashplugin στον firefox στο 12.04  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πρόβλημα με το flashplugin στον firefox στο 12.04

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 27 Απρ 2012, 23:08

Λοιπόν κάνοντας εγκατάσταση το flash player από την adobe για έναν περίεργο λόγο παραμένει στην εγκατάσταση και μία παλαιότερη έκδοση του flash player. Πιο συγκεκριμένα , η καινούργια έκδοση του flash player είναι η 11.2 ενώ παραμένει και η έκδοση 11.1 με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το flash player. Αυτό το πρόβλημα μάλλον είναι γενικό για την 12.04 γιατί συμβαίνει και στους 2 υπολογιστές μου έπειτα από καθαρή εγκατάσταση αλλά και από αναβάθμιση.

Η προσωρινή λύση που βρήκα είναι πολύ απλή. Είτε απενεργοποιούμε από τα addons το shockwave flash 11.1 είτε πηγαίνουμε με δικαιώματα root στο φάκελο /usr/lib/mozilla/plugins και διαγράφουμε το πακέτο libtotem-vegas-plugin.so. Ή πολύ απλά μπορείτε να τρέξετε την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo rm /usr/lib/mozilla/plugins/libtotem-vegas-plugin.so

Ωστώσο θα πρέπει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ακόμη) αναφορά για την επίλυση αυτού του απλού προβλήματος ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι νέοι χρήστες. Θα την έκανα εγώ την αναφοορά αλλά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του ubuntu, του firefox ή της adobe. Οπότε κάποιος που ξέρει ας το κάνει...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με το flashplugin στον firefox στο 12.04

Δημοσίευσηαπό simosx » 28 Απρ 2012, 01:45

mangelasakis έγραψε:Λοιπόν κάνοντας εγκατάσταση το flash player από την adobe για έναν περίεργο λόγο παραμένει στην εγκατάσταση

Έκανες τέτοια εγκατάσταση ώστε να έχεις την έκδοση 64-bit;

Γενικά προτείνουμε στα μέλη που ενδεχομένως έχουν προβλήματα να βάλουν το πρόσθετο του Firefox που ονομάζεται Flash Aid, όπου επιτρέπει να εγκαταστήσεις εύκολα τη σωστή έκδοση της επέκτασης Flash,
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... flash-aid/
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Απρ 2012, 03:13

νομίζω ότι η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι αυτή που προτείνω αφού κάνοντας εγκατάσταση την σωστή έκδοση από την adobe η προηγούμενη έκδοση που μάλλον είναι προεγκατεστημένη στον firefox εμποδίζει την καινούργια έκδοση να λειτουργίσει... Και έτσι αφαιρώντας το shockwave flash 11.1 όπως είπα και παραπάνω το οποίο δημιουργεί το πρόβλημα όλα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα με την ενημερωμένη πλέον έκδοση shockwave flash 11.2. To πιο πιθανόν είναι η προεγκατεστημένη έκδοση του flash player να είναι λάθος αφού δεν λειτουργεί...
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Απρ 2012, 07:17

Υπάρχει εδώ ένα "μπέρδεμα" που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα στην παρακολούθηση βίντεο από τον firefox . Ωστόσο δίνοντας σε τερματικό τις ακόλουθες εντολές κοιτάξτε τα αποτελέσματα

apt-cache policy adobe-flashplugin
adobe-flashplugin:
Installed: (none)
Candidate: 11.2.202.233-0precise1
Version table:
11.2.202.233-0precise1 0
500 http://archive.canonical.com/ubuntu/ precise/partner i386 Packages

apt-cache policy gnash
gnash:
Installed: (none)
Candidate: 0.8.10-5ubuntu1
Version table:
0.8.10-5ubuntu1 0
500 http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/universe i386 Packages

apt-cache policy ubuntu-restricted-extras
ubuntu-restricted-extras:
Installed: 57
Candidate: 57
Version table:
*** 57 0
500 http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/multiverse i386 Packages
100 /var/lib/dpkg/status

Το πακέτο flashplugin-installer είναι εγκατεστημένο .
apt-cache policy flashplugin-installer
flashplugin-installer:
Installed: 11.2.202.233ubuntu2
Candidate: 11.2.202.233ubuntu2
Version table:
*** 11.2.202.233ubuntu2 0
500 http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/multiverse i386 Packages
100 /var/lib/dpkg/status

οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με αυτά τα πακέτα. Το πακέτο flashplugin-installer εγκαταστάθηκε με το ubuntu-restricted-extras.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Απρ 2012, 07:38

Το πρόβλημα που αναφέρω εγώ ισχύει για το 12.04 amd64. Από ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις 32bit. Και εγώ έκανα εγκατάσταση το ubuntu-restricted-extras και μάλλον με αυτό να έγινε η παλιότερη έκδοση του flash player εγκατάσταση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μετά κάνοντας εγκατάσταση από την ιστοσελίδα της adobe την νεότερη έκδοση flash player έμεινε και η παλιά. Οπότε ανοίγοντας τον firefox μου εμφάνιζε στα plugins και την έκδοση 11.1 αλλά και την έκδοση 11.2 αλλά το flash player λειτουργούσε μόνο όταν απενεργοποιούσα την 11.1 και ταυτόχρονα ήταν ενεργή η 11.2 . Και αυτό είναι το πρόβλημα....
Desktop:
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Απρ 2012, 13:13

mangelasakis έγραψε:Το πρόβλημα που αναφέρω εγώ ισχύει για το 12.04 amd64. Από ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις 32bit. Και εγώ έκανα εγκατάσταση το ubuntu-restricted-extras και μάλλον με αυτό να έγινε η παλιότερη έκδοση του flash player εγκατάσταση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μετά κάνοντας εγκατάσταση από την ιστοσελίδα της adobe την νεότερη έκδοση flash player έμεινε και η παλιά. Οπότε ανοίγοντας τον firefox μου εμφάνιζε στα plugins και την έκδοση 11.1 αλλά και την έκδοση 11.2 αλλά το flash player λειτουργούσε μόνο όταν απενεργοποιούσα την 11.1 και ταυτόχρονα ήταν ενεργή η 11.2 . Και αυτό είναι το πρόβλημα....

Το ξέρω πως έχεις την 64άρα έκδοση. Όπως βλέπεις παραπάνω οι εκδόσεις του flash είναι ίδιες και στις 2 περιπτώσεις , μόνο που η μια ανήκει στους partners και η άλλη στο multiverse. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά γι' αυτό το θεωρώ "μπέρδεμα".
Το 12.04 έχει την τελευταία έκδοση του flash και τελευταία γενικά για το linux (αφού δεν πρόκειται να βγει άλλη).
Για το δικό σου πρόβλημα τώρα , μήπως χρειάζεται αναβάθμιση ο Firefox ; εχθές νομίζω πέρασε η έκδοση 12 στα αποθετήρια του Ubuntu.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 28 Απρ 2012, 15:34

@mangelasakis: Ο Firefox δεν έρχεται με προεγκατεστημένο το Flash.
Έχεις εγκαταστήσει το flash και μέσω του κέντρου λογισμικού/διαχειριστή πακέτων του συστήματος σου και από τη σελίδα της adobe. Γιατί σου φαίνεται περίεργο που κρατάει και τις δυο εκδόσεις (και κατά συνέπεια αντιμετωπίζεις προβλήματα);
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που εγκαθιστούμε από αποθετήρια και μέσα από διαχειριστή πακέτων (είτε είναι το κέντρο λογισμικού, είτε το synaptic είτε από τερματικό με apt) κι αυτός είναι ότι αναλαμβάνει να εξασφαλίσει όλες τις εξαρτήσεις και να καθαρίσει το σύστημα μετά την εγκατάσταση.
Αν θες να εγκαταστήσεις πακέτα εκτός των επίσημων της διανομής, θα πρέπει να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης τους και νομίζω πως στην adobe αναφέρουν ότι πριν την εγκατάσταση του νέου πακέτου (ειδικά για 64bit) θα πρέπει να αφαιρέσεις το παλιό.
Κατά τα άλλα, η ανάλυση και η λύση του προβλήματος σου είναι σωστή, αλλά η βέλτιστη είναι να απεγκαταστήσεις από το σύστημα τη μια από τις δυο εκδόσεις του flash.
Όπως είπε και ο simosx, το Flash-aid βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.

@Learner: Αλλό το gnash, άλλο το flushplugin-installer και άλλο το adobe-flashplugin.
Στην περίπτωση σου (32bit σύστημα) δεν έχει μεγάλη σημασία ποιο από τα δυο θα χρησιμοποιήσεις αφού και τα δυο την ίδια δουλειά κάνουν (με την εξαίρεση ότι το ένα περιέχει και το αρχείο .so ενώ το άλλο απλά το «τραβάει» από τους διακομιστές του ubuntu -που με τη σειρά τους το παίρνουν από τους διακομιστές της adobe. Την ίδια έκδοση θα εγκαταστήσουν και τα δυο στο ίδιο σημείο, η βασική διαφορά εντοπίζεται σε 64bit συστήματα, όπου χρειαζόταν και το nspluginwrapper για να μπορεί να τρέξει την 32bit έκδοση και το έκανε αυτόματα το flashplugin-installer αυτό.
Από 'κει και πέρα, όπως βλέπεις κι εσύ, τα πακέτα adobe-flashplugin και gnash δεν είναι εγκατεστημένα στο σύστημα σου, μόνο το flashplugin-installer.

Μάλλον η σύγχυση δημιουργείται από τα ονόματα, άλλο όμως το πακέτο adobe-flashplugin και άλλο η βιβλιοθήκη με την πρόσθετη λειτουργία που περιέχει· με λίγα λόγια, το ότι το πακέτο adobe-flashplugin δεν είναι εγκατεστημένο στο σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εγκατεστημένη και η βιβλιοθήκη libflashplayer.so που είναι και η πρόσθετη λειτουργία (plugin) την οποία βλέπει ο Firefox και συνήθως αναφερόμαστε σ' αυτήν ως «flash plugin».
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Απρ 2012, 16:17

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Από 'κει και πέρα, όπως βλέπεις κι εσύ, τα πακέτα adobe-flashplugin και gnash δεν είναι εγκατεστημένα στο σύστημα σου, μόνο το flashplugin-installer.

Μάλλον η σύγχυση δημιουργείται από τα ονόματα, άλλο όμως το πακέτο adobe-flashplugin και άλλο η βιβλιοθήκη με την πρόσθετη λειτουργία που περιέχει· με λίγα λόγια, το ότι το πακέτο adobe-flashplugin δεν είναι εγκατεστημένο στο σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εγκατεστημένη και η βιβλιοθήκη libflashplayer.so που είναι και η πρόσθετη λειτουργία (plugin) την οποία βλέπει ο Firefox και συνήθως αναφερόμαστε σ' αυτήν ως «flash plugin».

:thumbup:
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις . Τώρα το "έπιασα" το θέμα πως έχει.
Τα ονόματα με μπέρδευαν . Δηλαδή θεωρούσα (λανθασμένα) πως το πακέτο flashplugin-installer θα έπρεπε να "τραβήξει" και το adobe-flashplugin.
Οκ.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με το flashplugin στον firefox στο 12.04  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Απρ 2012, 16:36

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:@mangelasakis: Ο Firefox δεν έρχεται με προεγκατεστημένο το Flash.
Έχεις εγκαταστήσει το flash και μέσω του κέντρου λογισμικού/διαχειριστή πακέτων του συστήματος σου και από τη σελίδα της adobe. Γιατί σου φαίνεται περίεργο που κρατάει και τις δυο εκδόσεις (και κατά συνέπεια αντιμετωπίζεις προβλήματα);
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που εγκαθιστούμε από αποθετήρια και μέσα από διαχειριστή πακέτων (είτε είναι το κέντρο λογισμικού, είτε το synaptic είτε από τερματικό με apt) κι αυτός είναι ότι αναλαμβάνει να εξασφαλίσει όλες τις εξαρτήσεις και να καθαρίσει το σύστημα μετά την εγκατάσταση.
Αν θες να εγκαταστήσεις πακέτα εκτός των επίσημων της διανομής, θα πρέπει να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης τους και νομίζω πως στην adobe αναφέρουν ότι πριν την εγκατάσταση του νέου πακέτου (ειδικά για 64bit) θα πρέπει να αφαιρέσεις το παλιό.
Κατά τα άλλα, η ανάλυση και η λύση του προβλήματος σου είναι σωστή, αλλά η βέλτιστη είναι να απεγκαταστήσεις από το σύστημα τη μια από τις δυο εκδόσεις του flash.
Όπως είπε και ο simosx, το Flash-aid βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.

@Learner: Αλλό το gnash, άλλο το flushplugin-installer και άλλο το adobe-flashplugin.
Στην περίπτωση σου (32bit σύστημα) δεν έχει μεγάλη σημασία ποιο από τα δυο θα χρησιμοποιήσεις αφού και τα δυο την ίδια δουλειά κάνουν (με την εξαίρεση ότι το ένα περιέχει και το αρχείο .so ενώ το άλλο απλά το «τραβάει» από τους διακομιστές του ubuntu -που με τη σειρά τους το παίρνουν από τους διακομιστές της adobe. Την ίδια έκδοση θα εγκαταστήσουν και τα δυο στο ίδιο σημείο, η βασική διαφορά εντοπίζεται σε 64bit συστήματα, όπου χρειαζόταν και το nspluginwrapper για να μπορεί να τρέξει την 32bit έκδοση και το έκανε αυτόματα το flashplugin-installer αυτό.

αυτό ακριβώς λέω και εγώ με την διαφορά ότι το flashplugin-installer το οποίο γίνεται εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical είναι παλιότερη έκδοση από ότι το adobe-flashplugin. Και παρεπιπτόντως ενώ έχω κάνει εγκατάσταση το adobe-flashplugin πάλι μου το αναφέρει στο synaptik σαν flashplugin-installer. Οπότε μάλλον και αυτό που κάνουμε εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical αλλά και εκείνο της adobe σαν flashplugin-installer το αναγνωρίζει το σύστημα οπότε είναι το ίδιο πακέτο ακριβώς. Αν ήταν και η ίδια έκδοση όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις ubuntu όπου και δεν αντιμετώπισα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα τότε θα έπρεπε ο εγκαταστάτης να μου εμφανίσει μήνυμα ότι είναι ήδη εγκατεστημένο το πακέτο ή να μου το κάνει απλά αναβάθμιση και όχι να μου εγκαταστήσει 2 φορές το ίδιο πακέτο σε 2 διαφορετικές εκδόσεις.

Επίσης στο /usr/lib/mozilla/plugins υπήρχαν 2 διαφορετικά plugin: Το libflashplugin-alternative.so και το libtotem-vegas-plugin.so. Τι σχέση έχει το libtotem-vegas-plugin.so με το flash player?????? Και αν έχει κάποια σχέση γιατί ονομάζεται libtotem και όχι libflashplugin????
Learner έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Το πρόβλημα που αναφέρω εγώ ισχύει για το 12.04 amd64. Από ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις 32bit. Και εγώ έκανα εγκατάσταση το ubuntu-restricted-extras και μάλλον με αυτό να έγινε η παλιότερη έκδοση του flash player εγκατάσταση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μετά κάνοντας εγκατάσταση από την ιστοσελίδα της adobe την νεότερη έκδοση flash player έμεινε και η παλιά. Οπότε ανοίγοντας τον firefox μου εμφάνιζε στα plugins και την έκδοση 11.1 αλλά και την έκδοση 11.2 αλλά το flash player λειτουργούσε μόνο όταν απενεργοποιούσα την 11.1 και ταυτόχρονα ήταν ενεργή η 11.2 . Και αυτό είναι το πρόβλημα....

Το ξέρω πως έχεις την 64άρα έκδοση. Όπως βλέπεις παραπάνω οι εκδόσεις του flash είναι ίδιες και στις 2 περιπτώσεις , μόνο που η μια ανήκει στους partners και η άλλη στο multiverse. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά γι' αυτό το θεωρώ "μπέρδεμα".
Το 12.04 έχει την τελευταία έκδοση του flash και τελευταία γενικά για το linux (αφού δεν πρόκειται να βγει άλλη).
Για το δικό σου πρόβλημα τώρα , μήπως χρειάζεται αναβάθμιση ο Firefox ; εχθές νομίζω πέρασε η έκδοση 12 στα αποθετήρια του Ubuntu.

Δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα του firefox και αν διορθώθηκε με την αναβάθμιση του στο 12.0 αλλά εμένα στην 11 πριν δηλαδή την αναβάθμιση είχε 2 διαφορετικά plugin ο firefox το 11.2 και το 11.1 το οποίο δημιουργούσε το πρόβλημα. Και η διαδικάσία που ακολούθησα είναι η ίδια που ακολουθώ σε κάθε καινούργια εγκατάσταση, δηλαδή να κάνω τυφλοσούρτη εγκατάσταση τις οδηγίες εγκατάστασης των codecs από τους οδηγούς του φόρουμ με τις απαραίτητες αλλαγές πάντα στις κατάλληλες εκδόσεις, και πρώτη φορά τώρα αντιμετωπίσα πρόβλημα το οποίο φυσικά και έλυσα αλλά το αναφέρω για να βοηθήσω εκείνους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...
Desktop:
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 29 Απρ 2012, 01:19

mangelasakis έγραψε:
αυτό ακριβώς λέω και εγώ με την διαφορά ότι το flashplugin-installer το οποίο γίνεται εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical είναι παλιότερη έκδοση από ότι το adobe-flashplugin. Και παρεπιπτόντως ενώ έχω κάνει εγκατάσταση το adobe-flashplugin πάλι μου το αναφέρει στο synaptik σαν flashplugin-installer. Οπότε μάλλον και αυτό που κάνουμε εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical αλλά και εκείνο της adobe σαν flashplugin-installer το αναγνωρίζει το σύστημα οπότε είναι το ίδιο πακέτο ακριβώς. Αν ήταν και η ίδια έκδοση όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις ubuntu όπου και δεν αντιμετώπισα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα τότε θα έπρεπε ο εγκαταστάτης να μου εμφανίσει μήνυμα ότι είναι ήδη εγκατεστημένο το πακέτο ή να μου το κάνει απλά αναβάθμιση και όχι να μου εγκαταστήσει 2 φορές το ίδιο πακέτο σε 2 διαφορετικές εκδόσεις.

Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για πρόβλημα του Firefox. Ο Firefox διαβάζει τον κατάλογο και ό,τι βιβλιοθήκη βρει μέσα τη δέχεται σαν πρόσθετη λειτουργία.
Το κακό είναι ότι με αυτά που αναφέρεις δεν είμαι ακόμα σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του Ubuntu. Έχω μια υποψία ότι είναι πρόβλημα του adobe+gnome+ χρήστη και μου θυμίζει κι ένα πρόβλημα που πρόσφατα είχε αναφέρει κάποιος που δεν θυμάμαι τώρα και έπρεπε να ξηλώσει τη νεότερη έκδοση του flash για να δουλέψει.
Ποια έκδοση του gnome έχεις; είναι εγκατεστημένο το nspluginwrapper; βλέπει ακόμα και τις δυο εκδόσεις; όταν έκανες καθαρή εγκατάσταση, μπήκε το flash από την αρχή και μετά το έβαλες ξανά ακολουθώντας τους οδηγούς του φόρουμ;
Δεν έχω περάσει ακόμα στην 12.04 (δεν έχω γραμμή αυτές τις μέρες) και για να είμαι ειλικρινής βαριέμαι να το ψάξω αυτή τη στιγμή, αλλά αν δουλεύει σε gtk3 και το adobe-flashplugin παρέχει τη βιβλιοθήκη σαν gtk2 και χωρίς το nspluginwrapper, δεν νομίζω να δουλεύει και ίσως να δημιουργείται από εκεί το πρόβλημα ειδικά σε συνδυασμό με αυτά που αναφέρεις παρακάτω.

mangelasakis έγραψε:Επίσης στο /usr/lib/mozilla/plugins υπήρχαν 2 διαφορετικά plugin: Το libflashplugin-alternative.so και το libtotem-vegas-plugin.so. Τι σχέση έχει το libtotem-vegas-plugin.so με το flash player?????? Και αν έχει κάποια σχέση γιατί ονομάζεται libtotem και όχι libflashplugin????
Δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα του firefox και αν διορθώθηκε με την αναβάθμιση του στο 12.0 αλλά εμένα στην 11 πριν δηλαδή την αναβάθμιση είχε 2 διαφορετικά plugin ο firefox το 11.2 και το 11.1 το οποίο δημιουργούσε το πρόβλημα. Και η διαδικάσία που ακολούθησα είναι η ίδια που ακολουθώ σε κάθε καινούργια εγκατάσταση, δηλαδή να κάνω τυφλοσούρτη εγκατάσταση τις οδηγίες εγκατάστασης των codecs από τους οδηγούς του φόρουμ με τις απαραίτητες αλλαγές πάντα στις κατάλληλες εκδόσεις, και πρώτη φορά τώρα αντιμετωπίσα πρόβλημα το οποίο φυσικά και έλυσα αλλά το αναφέρω για να βοηθήσω εκείνους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...

Το libtotem-vegas-plugin.so είναι πρόσθετη λειτουργία που επιτρέπει την ενσωμάτωση του totem στον firefox και κατά συνέπεια την αναπαραγωγή περιεχόμενου μέσω του totem. Κανονικά μέσα στο /usr/lib/mozilla/plugins θα έπρεπε να είχες κι άλλα αρχεία και όχι μόνο αυτά τα δυο αφού ακολούθησες τους οδηγούς για τα codecs. Μήπως έκανες κάτι λάθος εκεί ή μήπως ο οδηγός του φόρουμ χρειάζεται ανανέωση;
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet