Ο,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει.
Νομίζω ότι το WAP είναι κάπως πιο ασφαλές από το WEP αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αν ένας πιτσιρικάς στη γειτονιά σου έχει χρόνο για σκότωμα, σου ξεκλειδώνει μια χαρά το ασύρματο. Ο,τι και να κάνεις και όποιο πρωτόκολλο και να χρησιμοποιήσεις.
Κάνε μια αναζήτηση για wap cracking / wep cracking και θα καταλάβεις τι σου λέω.
Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Γίνεται κακό όταν αποφασίσει π.χ. να στέλνει απειλητικά mail εδώ κι εκεί ή να κάνει κάποια άλλη παρανομία μέσω της δικής σου σύνδεσης. Οπότε μάντεψει ποιος θα φορέσει τα μεταλλικά βραχιολάκια... (hint: δεν θα είναι ο πιτσιρικάς...

).
Δύο λύσεις υπάρχουν σε αυτό το πρόβλημα:
1)Να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο password. Οπότε μέχρι να το βρει εσύ θα έχεις αλλάξει και θα του είναι άχρηστο. Όταν λέω κάθε τρεις και λίγο εννοώ μέρα παρα μέρα ή το πολύ μια φορά την εβδομάδα.
2)Να απενεργοποιήσεις πλήρως το ασύρματο και να δουλεύεις κανονικά με το καλωδιάκι. Το ξέρω ότι είναι λίγο άβολο αλλά πρώτον γλυτώνεις τα βραχιόλια, δεύτερον γλυτώνεις και την 24ωρη ακτινοβολία από το μαραφέτι.