Χρησιμοποιώ το thunderbird εδώ και 5-6 χρόνια το λιγότερο. Σε αυτό πέρασα από το eudora, καθώς το outlook μου φαινόταν πάντα πολύ κακό και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ όσο ήμουν χρήστης των windows. Με την ευκαιρία να προσθέσω ότι η κοινότητα δουλεύει πλέον για το thunderbird 3 το οποίο ασφαλώς θα είναι πολύ βελτιωμένο, βλ. http://wiki.mozilla.org/Thunderbird:Thunderbird3. Αυτά για την ιστορία.
Ένα μικρό πραγματάκι με ενοχλεί στο ubuntu thunderbird (το λέω έτσι γιατί δεν το είχα στα ΧΡ), πιθανά όχι bug αλλά κάτι που απλά δεν έχω ρυθμίσει σωστά: Όταν πάω να αντιγράψω ένα συνημμένο από το μήνυμα στην επιφάνεια εργασίας, αυτό που είχα συνηθίσει στα ΧΡ ήταν να το πιάνω με το ποντίκι και να το ακουμπάω εκεί. Φαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στο ubuntu, αφού παίρνω το μήνυμα ότι η καθορισμένη τοποθεσία δεν υποστηρίζεται. Γιατί; Αντίθετα, αν κάνω πάνω στο συνημμένο δεξί κλικ - αποθήκευση ως, μπορώ να το αντιγράψω στην επιφάνεια εργασίας.
Και κάτι γενικότερο, που δεν έχει να κάνει με το ubuntu, αλλά με το σχεδιασμό του thunderbird. Όταν βλέπει κανείς μια λίστα μηνυμάτων, πχ. τα εισερχόμενα, και πάει να επιλέξει το πάνω πάνω, ορισμένες φορές μπορεί να αστοχήσει και να κλικάρει ακριβώς παραπάνω, τη μπάρα με το "θέμα", "αποστολέας", "ημερομηνία" κλπ. Θα έπρεπε να υπάρχει μια οριζόντα μπάρα, ανενεργή, που να διαχωρίζει τη γραμμή με τους τίτλους, με τη γραμμή του πάνω πάνω μηνύματος. Μήπως είναι κάτι που γίνεται με μικρή παρέμβαση στον κώδικα;