ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ EVOLUTION  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ EVOLUTION

Δημοσίευσηαπό marilita » 12 Οκτ 2009, 17:29

Παιδια πριν λιγο πηγα να στειλω ενα εγγραφο σε εναν οργανισμο πατωντας κλικ πανω σ ενα συνδεσμο που μ ζητηθηκε για να το στειλω κ μ βγαζει ενα παραθυρο ΒΟΗΘΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ EVOLUTION.Δινει βηματα που θα επιτρεψουν λεει στο evolution να συνδεθει σε mail m και να εισαγει αρχεια απο αλλες εφαρμογες. Ζηταει μετα mail μου και το ονομα μου και στο επομενο βημα να διαλεξω ειδος διακομιστη πχ.IMAP, Novel groupwise, POP κτλ. τι ειναι αυτα??? δεν εχω ιδεα!!! γιατι δεν μπορω να στειλ ωκανονικα το εγγραφο? ααα πριν μια δοση που ανοιξα τον υπολογιστη μου μ εβγαλε ενα σφαλμα που ελεγε παρουσιαστηκε προβλημα στον ναυτιλο. τι να κανω?
marilita
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ EVOLUTION

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 12 Οκτ 2009, 18:36

marilita έγραψε:Παιδια πριν λιγο πηγα να στειλω ενα εγγραφο σε εναν οργανισμο πατωντας κλικ πανω σ ενα συνδεσμο που μ ζητηθηκε για να το στειλω κ μ βγαζει ενα παραθυρο ΒΟΗΘΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ EVOLUTION.Δινει βηματα που θα επιτρεψουν λεει στο evolution να συνδεθει σε mail m και να εισαγει αρχεια απο αλλες εφαρμογες. Ζηταει μετα mail μου και το ονομα μου και στο επομενο βημα να διαλεξω ειδος διακομιστη πχ.IMAP, Novel groupwise, POP κτλ. τι ειναι αυτα??? δεν εχω ιδεα!!! γιατι δεν μπορω να στειλ ωκανονικα το εγγραφο? ααα πριν μια δοση που ανοιξα τον υπολογιστη μου μ εβγαλε ενα σφαλμα που ελεγε παρουσιαστηκε προβλημα στον ναυτιλο. τι να κανω?

Είναι η πρώτη φορά που στέλνεις e-mail με Evolution?
Από τις ερωτήσεις υποψιάζομαι ότι το χρησιμοποιείς πρώτη φορά. Αν είναι έτσι θα σου πρότεινα να διαβάσεις τον οδηγό
για το Evolution εδώ
γιατί προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Αν συνεχίσεις να έχεις απορίες μπορείς να ρωτήσεις τι δεν καταλαβαίνεις.

Παρ όλα αυτά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το Thunderbird (εγώ τουλάχιστον το βρίσκω ευκολότερο στη χρήση)
Δυο οδηγούς Thunderbird για gmail και hotmail έχει εδώ και εδώ

καθώς και μια συζήτηση σύγκρισης εδώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ EVOLUTION  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό malos » 12 Οκτ 2009, 21:17

Λοιπόν Μαριλίζα ας τα πάρουμε ένα - ένα .
Ο firefox που κάνεις πλοήγηση στο internet έχει κάποιες ιδιότητες.
Παράδειγμα : Αν είναι γραμμένη μία διεύθυνση στο κείμενο που διαβάζεις τη αντιμετωπίζει ως σύνδεσμο (link).
Αν ας πούμε γράψω τώρα μία φράση που μοιάζει με ιντερνετική διεύθυνση, θα το δεις εκεί πέρα με καφέ χρώμα ( έτσι είναι ρυθμισμένο το forum αυτό ! Να το δεις καφέ. Σε άλλα forum μπορεί να είναι άλλο χρώμα. ) . Αυτό το κείμενο με το καφέ χρώμα λοιπόν, αν πας πάνω του με το ποντίκι θα το δεις να γίνεται "δαχτυλάκι". Με κλικ θα επιχειρήσει ο firefox να σε πάει σε αυτήν τη διεύθυνση.
Ας μία τυχαία που δεν υπάρχει. Ένα τυχαίο κείμενο, που να μοιάζει όμως με διεύθυνση ! Ας πούμε : http://tyxaia.com .
Αν το πατήσεις δεν θα σε πάει πουθενά βέβαια ! Θα σου πει ότι δεν βρήκε αυτό το μέρος.

Άρα ο firefox που είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή (πρόγραμμα) να κάνει βόλτες σε ιστοσελίδες (και το http:// κατά μία έννοια σημαίνει : ιστοσελίδες )
θα επιχειρήσει να πάει στη διεύθυνση αυτή.

Αν το κείμενο περιέχει παπάκι, και συγκεκριμένα έχει τη μορφή : όνομα παπάκι σέρβερ.com ( ή gr, ή ότι άλλο )
Θα αντιμετωπιστεί από τον firefox ως διεύθυνση email. Έτσι λοιπόν η προεπιλεγμένη εφαρμογή σου για να στέλνει email θα ανοίξει και θα έχει μάλιστα έτοιμη γραμένη τη συγκεκριμένη διεύθυνση - έτοιμη να γράψεις το κείμενο του mail σου.

Ας γράψω και μία τέτοια διεύθυνση. Να εδώ : kapoios@etaireia.gr

Σε σένα η προεπιλεγμένη εφαρμογή είναι το evolution (προφανώς). Επειδή όμως δεν το έχεις ανοίξει ποτέ και άνοιξε τώρα για πρώτη φορά,
σε πάει στο βήμα αυτό των ρυθμίσεων !!! Θέλει μια αρχικοποίηση. Θέλει να ξέρει με ποιο λογαρισμό δικό σου θα διαχειρίζεται τα mail.
Πρέπει να του βάλεις το mail σου. Δεν το ξέρει !

Μην το κάνεις όμως. Είναι ξενέρωτο το evolution. :lol: :lol: :lol:
Μάλλον θα έχεις το thunderbird για τα email σου ! Έτσι δεν είναι ; Αν όχι εγκατέστησέ το από το synaptic. ( Αλλά νομίχω είναι ήδη εγκατεστημένο με το που έβαλες την ubuntu 9.04 . Ε ρε παιδιά ; Δεν θυμάμαι να το έβαλα εγώ το thunderbird ! Αυτό δουλεύω εγώ και πάει καιρός τώρα )

Όπως και να 'χει όμως
1. Βάλε τον thunderbird αν όμως το έχεις ήδη
2. Ρύθισε τον (κι αυτός θέλει ρύθμιση την πρώτη φορά. ) Αν δεν ξέρεις ξαναρώτα. Αν είναι ήδη ρυθμισμένος και τον δουλεύεις

3. Όρισέ τον ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για τα mail σου
Πήγαινε δηλαδή πάνω πάνω αριστερά στο μενού του gnome. Εκει που λέει " Σύστημα" . Στο μενού που θα βγει διάλεξε "Προτιμήσεις"
και στη συνέχεια " Προτιμώμενες εφαρμογές ". Εκεί θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Στην αλληλογραφία βάλε τον thunderbird.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό marilita » 12 Οκτ 2009, 22:53

σ ευχαριστω πολυυυυ για την βοηθεια! :bow: αλλα εχω κ αλλη απορια..βασικα εβαλα thunderbird k μ ανοιξε κανονικα τωρα την σελιδα για να στειλω mail αλλα ζηταει τις ρυθμισεις εγκαταστασης,ας το πουμε ετσι, του thunderbird.βαζω το mail μου κ στο επομενο βημα ζηταει διακομιστη εισερχομενων και διακομιστη εξερχομενων να συμπληρωσω...τι ακριβως διευθυνσεις γραφω εκει?? δεν καταλαβα... :problem: ..... :oops:
marilita
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 12 Οκτ 2009, 23:29

marilita έγραψε:σ ευχαριστω πολυυυυ για την βοηθεια! :bow: αλλα εχω κ αλλη απορια..βασικα εβαλα thunderbird k μ ανοιξε κανονικα τωρα την σελιδα για να στειλω mail αλλα ζηταει τις ρυθμισεις εγκαταστασης,ας το πουμε ετσι, του thunderbird.βαζω το mail μου κ στο επομενο βημα ζηταει διακομιστη εισερχομενων και διακομιστη εξερχομενων να συμπληρωσω...τι ακριβως διευθυνσεις γραφω εκει?? δεν καταλαβα... :problem: ..... :oops:

Αυτό εξαρτάται από ποιόν έχεις το e-mail.
Το e-mail σου είναι gmail,yahoo,hotmail κτλπ ή είναι από τον πάροχο internet (όπως tellas,forthnet,vivodi,hol κτλπ...)
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │

Αντιμετώπιση προβλημάτων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό marilita » 12 Οκτ 2009, 23:35

ειναι gmail....
marilita
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 12 Οκτ 2009, 23:46

Με ποια εταιρεία έχεις το mail σου ;
Δώσε αν θες την κατάληξη μετά το παπάκι
δεν σου ζητάω τ' όνομα ........... Ωχ !!!!!!!! Τέλειο ! Το έφτιαξα !

Δώσε αν θες κατάληξη
μετά 'πο το παπάκι .
Δεν σου ζητάω όνομα
θα είναι σαν καμάκι
:lol:

Αυτός που σου παρέχει υπηρεσία mail έχει τους λεγόμενους incoming και outgoing servers ! Αυτοί είναι λέξεις και πάλι που χωρίζονται με τελείες.
Εγώ που έχω στην otenet , έχω βάλει ως
Διακομιστή εισερχομένων : mail.otenet.gr
και -//- : mailgate.otenet.gr

Αν έχεις yahoo mail είναι
χμμμμ... δεν θυμάμαι ! Θα το βρω στο google.

Για gmail τικάρεις (επιλέγεις με τελίτσα) το imap και στο πεδίο που γράφεις το διακομιστή βάλε imap.gmail.com
θέλει κι άλλα όμως το gmail. Δες http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=77662

Αλλά μη γράφω στην τύχη ! Πες τι mail έχεις;
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 12 Οκτ 2009, 23:58

Ωοοπς ! Μέχρι να γράψω το προηγούμενο μύνημα.... είχες απαντήσει !

Λοιπόν κάνε πρσεκτικά τα βήματα.
Δεν θυμάμαι τώρα μρ τη σειρά που σου τα βγάζει.
Πάντως κάποια στιγμή αφού έχεις βάλει το όνομα του mail σου, έχε το νου σου να επιλέξεις
1. Τα μυνήματα να μένουν στο διακομιστή
( Ο Thunderbird έχει τη δυνατότητα να τα πάρει από κει. Και αυτό μπορεί να μη το θες. Μπορεί να αλλάξεις την ubuntu κάποτε και να βάλεις τα windows 7
[ εγώ μαζεύω λεφτά να τα αγοράσω :D :D :D :D :D ]. και μπορεί να τα χάσεις )

2. Κοίτα να επιλέξεις για τα εισερχόμενα , το φάκελο εισερχόμενα κι όχι αυτό το "τοπικους φακέλους" ( νομίζω θα σου τη σπάσει ).

3 επέλεξε SSL όταν φτάσεις εκεί.

Δεν θυμάμαι άλλα. Ελπίζω το link να σε βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 13 Οκτ 2009, 00:08

marilita έγραψε:ειναι gmail....

Τότε δες αυτό τον οδηγό που έχει φτιάξει ο filippos σε μορφή youtube video εδώ

Αντιμετώπιση προβλημάτων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 13 Οκτ 2009, 00:16

marilita έγραψε:ειναι gmail....

Με τον τρόπο που περιγράφεται στον παρακάτω σύνδεσμο,
μπορείς να κάνεις το gmail προεπιλογή για την αποστολή μηνυμάτων και το άνοιγμα δεσμών mailto.

(forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?)
Σ' ενδιαφέρει από εκεί που διαβάζεις...
«Μπορείτε να προσθέσετε την δυνατότητα
προσθέτοντας ένα εκτελέσιμο αρχείο στο
/home/user/.gnome2/nautilus-scripts»
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση