Εγκατάσταση outlook σε ubuntu.

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Εγκατάσταση outlook σε ubuntu.

Δημοσίευσηαπό Psymon » 01 Μαρ 2011, 20:58

Εγώ θέλω το outlook γιατί το χρησιμοποιώ χρόνια για την δουλειά μου και το έχω συνηθίσει. Συμφωνώ απόλυτα στο να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα για linux αλλά δεν με βόλεψαν. Το δε κεραυνοπούλι (χαχαχαχα) γιατί σου φτιάχνει ξεχωριστά τον κάθε λογαριασμό mail ενώ το outlook έχει ένα inbox όσους λογαριασμούς και να έχεις και το evolution για τον ίδιο λόγο αλλά και γιατί με δυσκόλεψε να στήσω έναν λογαριασμό mail άρα πόσο μάλλον να κάτσω να στήσω τους περίπου 10 λογαριασμούς που χρησιμοποιώ. Επίσης στο outlook έχω περίπου 1gb σε mails και με διάφορους τρόπους που προσπάθησα να τα μετατρέψω ή να τα εισάγω στο thunderbird ή απέτυχαν ή πέτυχαν μερικώς. Επίσης διάφοροι λόγοι στην εμφάνιση ενός mail ή κάποιες ρυθμίσεις που θέλω πρέπει να τις ψάχνω ξανά στο thunderbird ενώ στο outlook ξέρω αμέσως που είναι. Όρεξη να το ψάξω και το thunderbird έχω και πολύ μάλιστα, χρόνο δεν έχω δυστυχώς! Με μια αναζήτηση που είχα κάνει στον γούγλη (Google) βρήκα κάποιες οδηγίες αλλά περισσότερο νομίζω έκαναν ζημιά παρά βοήθησαν. Λοιπόν ξέρει κάποιος τον τρόπο;
Acer Aspire 5520, AMD Athlon 64 1,7Ghz, 2gb ddr2 μνήμη, λειτουργικό: Ubuntu 10.10 .
Psymon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nicnos » 01 Μαρ 2011, 23:09

Ακομη δεν μπορω να πω αν το linux ειναι καλύτερο απο τα Win7 η οχι, η ακομη αν το καλυτερο απ ολα ειναι ενα mac. Η σε εφαρμογες για πχ το outlook ειναι καλύτερο απο το evolution..
αυτά στην πορεία, σίγουρα σαν συμπέρασμα τα windows ειναι πιο "απλα"και ισως εχουν μεγαλύτερη υποστήριξη οσο αφορά software για σύνδεση με "γυρω" συσκευές πχ ...PS3..
Πάντως ειναι κατι που θα δείξει με τον καιρο.
Οσο αφορα το πως περναει το outlook σίγουρα ο μονος τροπος ειναι το wine..δεν παιζει προγραμμα τις microsoft να τρεχει σε linux!!(*.exe) οποτε μάλλον θα δεις καποιο οδηγο να περάσεις τo wine, και μετα οδηγο για το πως μεσω του wine θα εγκαταστήσεις το outlook..

θα μας διαφωτίσει κάποιος που το γνωρίζει καλύτερα όμως!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 10.10 Sony Vaio FW51JF
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P7450 (2.13GHz) 3MB L2 cache 1066MHz│DDR2 800MHz │ΑΤΙ Radeon HD 4570 │Wireless LAN 802.11a/b/g/Draft n, Bluetooth 2.1 + EDR.│1920x1080 WUXGA+
nicnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Μαρ 2011, 23:50

Έχω εγκαταστήσει το office 2007 μέσω wine, ομολογώ όμως ότι εκτός του word που το είχα ανοίξει για να δω αν δουλεύει ουδέποτε δοκίμασα κάτι άλλο. Κατόπιν αυτού του thread δοκίμασα και το outlook, πλην όμως μετά τις εισαγωγικές οθόνες ρυθμίσεων κρασάρει.
Εννοείται ότι διαφωνώ κάθετα με τη χρήση του, όχι μόνο <<ιδεολογικά>>, αλλά γιατί όντως δε θεωρώ ότι προσφέρει κάτι καλύτερο από τις native εφαρμογές (εύκολα στο evolution μπορεί να διακρίνει κανείς τους λογαριασμούς αν προσθεσει τη στήλη με τον παραλήπτη).
Τέλος πάντως, άσχετα με τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών καθεαυτών, δε θα συνιστούσα σε κανένα να βασίζεται για τη δουλειά του σε μια εφαρμογή που τρέχει μέσω wine. Υο wine όσο κι αν εχει εξελιχθεί (που όντως έχει) δεν παύει να είναι μια <<ματσακονιά>> ή <<πατέντα>>. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις πότε μια εφαρμογή που τρέχει μέσω wine θα αποφασίσει να κρασάρει (σύνηθες), καλό είναι να μην το χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Psymon » 02 Μαρ 2011, 12:10

Όπως έγραψα και πιο πριν συμφωνώ και εγώ ότι είναι καλύτερα να κάνουμε χρήση των εφαρμογών που υποστηρίζονται 100% από το ubuntu. Αυτό που είπα σχετικά με τους λογαριασμούς δεν είναι αυτό που ανέφερες. Απλά το outlook για κάθε λογαριασμό έχει ένα inbox ενώ το thunderbird και το evolution για κάθε λογαριασμό έχει ξεχωριστό. Επίσης γενικά έχω συνηθίσει την λειτουργία του outlook και τις διάφορες ρυθμίσεις του αλλά επίσης έχω προσπαθήσει να εισάγω τα mail μου από το outlook στο thunderbird και δεν έχει πετύχει. Στο evolution πέτυχε μερικώς αλλά όχι 100%. Τώρα χρησιμοποιώ το thunderbird. Αν καταφέρω να κάνω import και τα mail που είχα στο outlook μετά θα είμαι πολύ ok!
Acer Aspire 5520, AMD Athlon 64 1,7Ghz, 2gb ddr2 μνήμη, λειτουργικό: Ubuntu 10.10 .
Psymon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 02 Μαρ 2011, 18:56

Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς εννοείς όταν λες πως το outlook έχει ένα inbox για όλους τους λογαριασμούς, αλλά το θεωρώ απίθανο γιατί μου φαίνεται αναχρονιστικό και εξαιρετικά περιοριστικό κάτι τέτοιο. Προφανώς εννοείς ότι σου παρουσιάζει ενοποιημένους όλους τους λογαριασμούς σου σε ένα φάκελο, πράγμα που γίνεται πολύ απλά και στον Thunderbird (Προβολή -> Φάκελοι -> Ενοποιημένοι).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 02 Μαρ 2011, 19:10

Psymon έγραψε:Εγώ θέλω το outlook γιατί το χρησιμοποιώ χρόνια για την δουλειά μου και το έχω συνηθίσει.

+
Psymon έγραψε:Επίσης στο outlook έχω περίπου 1gb σε mails και με διάφορους τρόπους που προσπάθησα να τα μετατρέψω ή να τα εισάγω στο thunderbird ή απέτυχαν ή πέτυχαν μερικώς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσέχουμε τι "συνηθίζουμε". Γιατι ορισμένες συνήθειες είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι "εθιστικές".

Το ξέρω ότι γινόμαστε κουραστικοί, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν είναι απλώς μια αναιτιολόγητη κακία ενάντια στην Microsoft. Πρόκειται απλώς για μία προσπάθεια να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από μονόδρομους και σχέσεις εξάρτησης στις οποίες μας οδηγούν εταιρείες όπως η Microsoft.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Psymon » 02 Μαρ 2011, 19:17

Όχι δεν είναι θέμα εξάρτησης, είναι θέμα συνήθειας. Αν είχα συνηθίσει το thunderbird πάλι το ίδιο θα έλεγα αν κάποιος μου πρότεινε το outlook. Ήδη πάντως δουλεύω μια χαρά με το thunderbird και με την ενοποίηση των φακέλων που είπε ο Γιώργος πιο πάνω με βοήθησε πολύ. Το μόνο θέμα που έχει μείνει είναι το πως να κάνω import τα mail μου στο thunderbird χωρίς βέβαια να χάσω αυτά που έχω τώρα. Όπως είπα και πιο πριν δοκίμασα κάποιες λύσεις οι οποίες πέτυχαν μερικώς. Π.χ. δοκίμασα σε windows όπου είχα το outlook με τα mail μου μέσα και εγκατέστησα τον thunderbird ο οποίος δεν κατάφερε να τα τραβήξει όλα γιατί κάπου σκάει. Αν τα είχε τραβήξει όλα προφανώς μετά θα τα έκανα import στον thunderbird που έχω στο ubuntu.
Psymon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 02 Μαρ 2011, 19:49

Psymon έγραψε:Το μόνο θέμα που έχει μείνει είναι το πως να κάνω import τα mail μου στο thunderbird χωρίς βέβαια να χάσω αυτά που έχω τώρα. Όπως είπα και πιο πριν δοκίμασα κάποιες λύσεις οι οποίες πέτυχαν μερικώς.

Για αυτήν την εξάρτηση μιλάω, όχι για την συνήθεια.

Psymon έγραψε:Π.χ. δοκίμασα σε windows όπου είχα το outlook με τα mail μου μέσα και εγκατέστησα τον thunderbird ο οποίος δεν κατάφερε να τα τραβήξει όλα γιατί κάπου σκάει. Αν τα είχε τραβήξει όλα προφανώς μετά θα τα έκανα import στον thunderbird που έχω στο ubuntu.

Ναι αυτήν είναι η μόνη μέθοδος που γνωρίζω κι εγώ. Αν η Microsoft χρησιμοποιούσε κάποιο ανοιχτό φορμάτ, δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Π.χ. αν είχες να μεταβείς από Evolution σε Thunderbird δεν θα συναντούσες τέτοιες δυσκολίες. Το οτι συναντάς δυσκολίες δεν ειναι τυχαίο, από αυτό βγάζουν το ψωμί τους.

Χαίρομαι που το Thunderbird μπορεί τελικά να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Σου εύχομαι να το πετύχεις χωρίς να αφιερώσεις πολύ χρόνο, δυστυχώς όλοι έχουμε περιορισμένο χρόνο σε καταλαβαίνω.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 02 Μαρ 2011, 20:28

Psymon έγραψε:Επίσης στο outlook έχω περίπου 1gb σε mails και με διάφορους τρόπους που προσπάθησα να τα μετατρέψω ή να τα εισάγω στο thunderbird ή απέτυχαν ή πέτυχαν μερικώς.

Ίσως αν προσπαθήσεις να «σπάσεις» με κάποιο τρόπο τον όγκο των δεδομένων σε μικρότερα κομμάτια μέσα από το outlook, να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία μετά στην προσπάθεια να τα μεταφέρεις στον Thunderbird.
Το 1gb δεδομένα είναι κάπως τραβηγμένο για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 02 Μαρ 2011, 21:06

Δεν ξέρω από Virtual box αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σεναριοποιηθεί μία συντόμευση στο panel του φίλου ώστε να ανοίγει to outlook σε ένα παράθυρο; ( το παράθυρο θα είναι το VB ) .
Δεν ξέρω ιδέα δίνω. Αν μπορεί να γίνει μπορείς, να το ορίσεις σαν απάντηση ότι ναι, μπαίνεις από ubuntu στο outlook.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ