Κατεβάζοντας torrents σέρνεται το ίντερνετ μέσω περιηγητή

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Κατεβάζοντας torrents σέρνεται το ίντερνετ μέσω περιηγητ

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Δεκ 2011, 04:36

medigeek έγραψε:Πρώτα δοκίμασε τη συνδεση σου:
- Επανεκκινησε το router
- Kάνε boot σε live cd. Από το live cd εγκατέστησε το πακέτο για flash:
ubuntu 11.10 32-bit: http://archive.canonical.com/pool/partn ... 1_i386.deb
ubuntu 11.10 64-bit: http://archive.canonical.com/pool/partn ... _amd64.deb
Άλλες εκδόσεις: http://archive.canonical.com/pool/partn ... ashplugin/
=> Αφού εγκαταστήσεις το flash, επανεκκινησε το firefox και έλεγξε τη σύνδεση σου: http://speedtest.net/
Δώσε μας το αποτέλεσμα.

Μπήκα από ubuntu 11.10 live cd, έκανα εγκατάσταση το flash και restart τον firefox, τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
PING: 24ms
DOWNLOAD SPEED: 11.16 Mbps
UPLOAD SPEED: 0.80 Mbps

medigeek έγραψε:Έπειτα με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης σου στο δίκτυο/διαδίκτυο:
* Μήπως υπάρχουν άλλοι χρήστες στην ίδια σύνδεσης;
* Μιλάμε για wifi ή για ενσυρματη σύνδεση;
* Είναι απ' ευθείας σύνδεση στο router/adsl modem ή υπάρχουν στο ενδιάμεσο άλλες συσκευές;
* Δώσε:

Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig -a
iwconfig
sudo lshw -C network

Μόνο εγώ χρησιμοποιώ την γραμμή, αλλά την χρησιμοποιώ με wifi. Το router είναι στο σαλόνι και βρίσκεται εκεί επειδή δεν θέλουμε να τραβήξουμε καλώδια μέχρι αυτό το δωμάτιο που βρίσκομαι. Στο σαλόνι βρίσκεται η μια και μοναδική υποδοχή για καλώδιο τηλεφώνου, όπου εκεί έβαλα ένα adsl splitter και είναι συνδεδεμένα το τηλέφωνο και το router. Τα αποτελέσματα των εντολών -> http://pastebin.ubuntu-gr.org/m267d5d97

medigeek έγραψε:Μετά κοιτάμε τις συνδέσεις για το συγκεκριμένο torrent:
* την αναλογία (ratio) των seed ("servers") και leechers ("clients") - αν υπάρχουν περισσότεροι leechers από seeds, έχεις λιγοτερες πιθανότητες να κατεβάσεις κάτι.
* Χρησιμοποίησε επιπλέον open trackers, π.χ. http://pastebin.com/ygfRqCKB - έτσι βρίσκεις επιπλέον peers, αυξάνεις τις πιθανότητες να κατεβάσεις - Λίστα με public/open trackers: http://www.trackon.org/
* Ενεργοποίησε τα PEX, DHT, μTP/uTP, UDP κλ.
* Δοκίμασε ένα ubuntu torrent: http://releases.ubuntu.com/oneiric/ubun ... so.torrent

Έκανα τις ρυθμίσεις που είπες στο ktorrent. Για κάποιον λόγο νιώθω ότι πάει καλύτερα το ίντερνετ στον browser ενώ κάνω downloading ταυτόχρονα, δεν ξέρω που οφείλεται ακριβώς. Εντάξει, με λίγη δοκιμή μέχρι στιγμής μόνο αν κατεβάζω με 1 mb και κάτι το δευτερόλεπτο αργεί το ίντερνετ στον browser.

Εικόνα
Να επιλέξω και την επιλογή "Χρήση μόνο μTP" ;

medigeek έγραψε:Ports και router:
* Θέσε το port να είναι 5-ψηφιος αριθμός, π.χ. 50731

Εικόνα
Στην προκειμένη περίπτωση με το ktorrent να αλλάξω μόνο την επιλογή "Θύρα" ή και από κάτω που λέει "Θύρα UDP ανιχνευτή" ;

medigeek έγραψε:Συνδέσεις:
Εγώ έχω 1mbit/s αλλά και όταν είχα 4mbit δεν άλλαξα το όριο των συνδέσεων και είχα θαυμάσια σύνδεση:
Συνδέσεις ανά torrent: 30
Καθολικές συνδέσεις: 120

Ταχύτητα:
Συνήθως βάζουμε 70% της σύνδεσης που πήραμε από το speedtest.net.
Άρχισε από χαμηλές συνδέσεις (Download 50kb/s, upload 2kb/s) και αυξησε τις σιγά σιγα (Download 55, 60, 65.., Upload 5,8,10,13,15...), δοκιμάζοντας το διαδίκτυο, μέχρι να βρεις την καλύτερη δυνατή τιμή. Η αυξηση να γίνεται μια φορά κάθε μέρα, για να δοκίμασεις καλά τη σύνδεση στο firefox.

Καθώς έβλεπα τις ρυθμίσεις του ktorrent, πρόσεξα ότι έχει μια επιλογή "Προτεινόμενες ρυθμίσεις..." η οποία μου δίνει τα παρακάτω:

Να κάνω εφαρμογή αυτά που μου προτείνει;
medigeek έγραψε:Πρόγραμμα:
Κάποτε και το πρόγραμμα μπορεί να μην διαχειρίζεται σωστά το δίκτυο. Δοκίμασε άλλα προγράμματα, όπως το transmission που ανέφερα.

Ναι, δεν είχα αναφέρει ότι το ίδιο πρόβλημα είχα και σε ubuntu 11.10, όπου είχα δοκιμάσει transmission και deluge. Άρα μάλλον το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται στο πρόγραμμα.

Πάντως όση ώρα ετοίμαζα αυτό το post και έχοντας ανοιχτό το ktorrent να κατεβάζει, παρατηρώ κάποια θετική αλλαγή, μεγάλη θετική αλλαγή όμως. Ελπίζω να λύθηκε το θέμα. Θα το παρακολουθήσω για 1-2 μέρες.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 09 Δεκ 2011, 13:31

Τα παρακάτω ενεργοποίησε με τη σειρά που τα αναφέρω. Ένα-ένα καθε μέρα όπως έχω πει και προηγουμένως. :)

filippos.xf έγραψε:Να επιλέξω και την επιλογή "Χρήση μόνο μTP" ;

Όχι το "...μονο..."! το αλλο οκ!
Στο πρωτεύον πρωτοκολλο μεταφοράς τι επιλογές έχεις; Δοκίμασε UDP αν έχει.

filippos.xf έγραψε:Στην προκειμένη περίπτωση με το ktorrent να αλλάξω μόνο την επιλογή "Θύρα" ή και από κάτω που λέει "Θύρα UDP ανιχνευτή" ;

Η θύρα να μπει 50731 και η θύρα UDP ανιχνευτή να γίνει 50732

filippos.xf έγραψε:
Καθώς έβλεπα τις ρυθμίσεις του ktorrent, πρόσεξα ότι έχει μια επιλογή "Προτεινόμενες ρυθμίσεις..." η οποία μου δίνει τα παρακάτω:

Να κάνω εφαρμογή αυτά που μου προτείνει;

Το πρόγραμμα δεν ξέρει ποιο router έχεις, δεν ξέρει πόσες συνδέσεις επιτρέπει ταυτόχρονα. Αυτό που βλέπεις είναι γενικές ρυθμίσεις που 90% των περιπτώσεων δουλεύουν χωρίς προβλήματα.
Εσύ επειδή έχεις προβλήματα, προτείνω να αρχίσεις από χαμηλές ταχύτητες και να πας ψηλά σιγά-σιγά.

Επίσης, το "Αριθμός υποδοχών αποστολής" κάνε το 3 αντί 4 που είναι τώρα (νομίζω είναι 4 από τη φωτογραφία).

filippos.xf έγραψε:Τα αποτελέσματα των εντολών -> http://pastebin.ubuntu-gr.org/m267d5d97

Χρησιμοποιείς BCM43225 με ανοικτούς drivers; Αν δεις ότι ακόμη υπάρχουν προβλήματα, ίσως να βρεις λύση με την εγκατασταση των κλειστών οδηγών (αν υπάρχουν καθόλου - κοίταξε στο "additional drivers" / jockey-gtk)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Απρ 2012, 17:37

Τότε που χρησιμοποιούσα Kubuntu και το Ktorrent τελικά είχε στρώσει κάπως η κατάσταση όπως ανέφερα στην προηγούμενη δημοσίευση μου, τώρα είμαι σε Ubuntu και χρησιμοποιώ το Transmission. Έχω το ίδιο πρόβλημα πάλι, αλλά υποθέτω ίσως είναι πιο εύκολο να πάρω βοήθεια τώρα. Κοιτάω αυτό το θέμα από το πρώτο post μέχρι το τελευταίο και κάνω δοκιμές, ωστόσο δεν είδα θετικό αποτέλεσμα ακόμα. Αν βάλω το Transmission να κατεβάζει το ίντερνετ στον Firefox παγώνει, πατάω π.χ. να φορτώσει το forum της κοινότητας και βγάζει μήνυμα στον Firefox ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα.

• Τα ports σε ένα router από ποιο νούμερο αρχίζουν και σε ποιο τελειώνουν; Για να ξέρω τι νούμερα μπορώ να βάλω, γιατί σε κάποια νούμερα που είχα δοκιμάσει μου έβγαζε σφάλμα η σελίδα.
  • Η παρακάτω εικόνα είναι από την σελίδα του router μου. Στο πεδίο που λέει Local IP Address τι να βάλω; Έχω μπερδευτεί λίγο με τις ip.
  • Στο πεδίο Start Port Number που φαίνεται στην εικόνα, αν π.χ. βάλω 50731, στο πεδίο από κάτω End Port Number τι νούμερο πρέπει να βάλω;
  • Με βάση την παραπάνω ερώτηση, το port που πρέπει να ορίσω στο Transmission είναι αυτό που θα έχω στο Start Port Number;
  • Εφόσον το port που έχω στο Transmission είναι ανοιχτό στην σελίδα του router, τότε στο Transmission στον έλεγχο που θα κάνω στην θύρα πρέπει να μου λέει "Η θύρα είναι ανοιχτή". Σωστά;

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gdskate » 08 Απρ 2012, 19:10

Όσο αναφορά τις πόρτες για τους torrent clients, βάζεις την ίδια port και στο start και στο end και καλό θα ήταν να βάλεις κάποια γύρω στην 60000.
Στο Local IP Address, θα βάλεις την στατική ip που έχεις θέσει να παίρνει ο υπολογιστής σου.
Βέβαια, εάν σ' έναν δίκτυο συνδέεσαι ΜΟΝΟ εσύ, τότε δε χρειάζεται να κάνεις τη διαδικασία της στατικής ip γιατί πολύ απλά το router θα δίνει στον υπολογιστή σου πάντα την πρώτη ip από το εύρος που έχεις θέσει στις ρυθμίσεις του router σου να δίνει.
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit
3 Προδιαγραφές → CPU: 2x Genuine Intel CPU T2500 2.00GHz ‖ RAM 3021 MiB ‖ TOSHIBA Satellite P100
4 Κάρτες γραφικών: nVidia G71 [GeForce Go 7900 GS]
5 Δίκτυα: eth0: Intel 82573L Gigabit Ethernet Controller ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Άβαταρ μέλους
gdskate
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 08 Απρ 2012, 19:39

Νομίζω υπάρχουν στις ρυθμίσεις του transmission UPnP / NAT-PMP - αυτές οι λειτουργίες ρυθμίζουν αυτόματα το router να ανοίγει το port χωρίς να χρειάζεται virtual server.

Κοίταξε αν το router σου έχει ενεργοποιημένο το UPnP κάπου στις ρυθμίσεις. Αν όχι, ενεργοποίησέ το και επανεκκινησε το router και μετά το transmission.

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Απρ 2012, 19:57

gdskate έγραψε:Όσο αναφορά τις πόρτες για τους torrent clients, βάζεις την ίδια port και στο start και στο end και καλό θα ήταν να βάλεις κάποια γύρω στην 60000.

Ωραία, κατανοητό αυτό.

gdskate έγραψε:Στο Local IP Address, θα βάλεις την στατική ip που έχεις θέσει να παίρνει ο υπολογιστής σου.
Βέβαια, εάν σ' έναν δίκτυο συνδέεσαι ΜΟΝΟ εσύ, τότε δε χρειάζεται να κάνεις τη διαδικασία της στατικής ip γιατί πολύ απλά το router θα δίνει στον υπολογιστή σου πάντα την πρώτη ip από το εύρος που έχεις θέσει στις ρυθμίσεις του router σου να δίνει.

Προσπαθώ να θυμηθώ αν έθεσα κάποια στατική ip από τότε που έβαλα ίντερνετ και δεν θυμάμαι να έκανα κάτι τέτοιο. Για το αν συνδέομαι μόνο εγώ στο δίκτυο, συνδέομαι εγώ από το laptop μου, από το κινητό και από το ps3.

Πως μπορώ να μάθω ποια είναι η ip που πρέπει να βάλω στο πεδίο Local IP Address;

medigeek έγραψε:Νομίζω υπάρχουν στις ρυθμίσεις του transmission UPnP / NAT-PMP - αυτές οι λειτουργίες ρυθμίζουν αυτόματα το router να ανοίγει το port χωρίς να χρειάζεται virtual server.

Ναι όντως υπάρχουν και τις έχω ήδη ενεργοποιημένες.

medigeek έγραψε:Κοίταξε αν το router σου έχει ενεργοποιημένο το UPnP κάπου στις ρυθμίσεις. Αν όχι, ενεργοποίησέ το και επανεκκινησε το router και μετά το transmission.

Είναι ενεργοποιημένο και αυτό.

Με βάση αυτό που αναφέρεις, μήπως να απενεργοποιήσω το virtual server από την σελίδα του router μου, να κάνω επανεκκίνηση το transmission και το router και να δω αν είμαι οκ;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 08 Απρ 2012, 21:24

Έχεις ακόμη τις ίδιες ταχύτητες;

filippos.xf έγραψε:
Μπήκα από ubuntu 11.10 live cd, έκανα εγκατάσταση το flash και restart τον firefox, τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
PING: 24ms
DOWNLOAD SPEED: 11.16 Mbps
UPLOAD SPEED: 0.80 Mbps

Θέσε το upload στο transmission ως το 30% της ταχύτητας upload που έχεις, δηλαδή 240 Kilobits per second (ή 30 kilobytes per second)

Μείωσε τον αριθμό των χρηστών σε 15 ανα torrent και 60 για όλα τα torrent συνολικά.
Εγώ πρόσεξα πως το δικό μου router κολλάει όταν θέτω ψηλές ταχύτητες για το upload.

Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Απρ 2012, 21:52

medigeek έγραψε:Έχεις ακόμη τις ίδιες ταχύτητες;

Χωρίς να μπω από Live CD οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με τότε.
PING: 21ms
DOWNLOAD SPEED: 11.20 Mbps
UPLOAD SPEED: 0.79 Mbps

medigeek έγραψε:Θέσε το upload στο transmission ως το 30% της ταχύτητας upload που έχεις, δηλαδή 240 Kilobits per second (ή 30 kilobytes per second)

Μείωσε τον αριθμό των χρηστών σε 15 ανα torrent και 60 για όλα τα torrent συνολικά.
Εγώ πρόσεξα πως το δικό μου router κολλάει όταν θέτω ψηλές ταχύτητες για το upload.

Οκ, τώρα τα έκανα.

Με την επιλογή virtual server τι να κάνω; Τώρα είναι ενεργοποιημένη, αν θα την αφήσω έτσι τότε πρέπει να ρυθμίσω σωστά ένα port και στην σελίδα του router και στο Transmission. Πως μπορώ να μάθω τι να βάλω στο πεδίο Local IP Address;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 09 Απρ 2012, 01:36

Το local IP είναι αυτό που σου δίνει το router. Μπορείς να το δεις με αυτή την εντολή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig|grep --color=auto -E 'addr:[^ ]*|$'

Άνοιξε 10 ports, όχι πως είναι όλα αναγκαία, αλλά για να μη χρειαστεί να το επαναλάβεις για άλλα προγράμματα. :)
Οι ρυθμίσεις που πρέπει να θέσεις:
Local IP: Αυτό που επιστρέφει το grep (όχι το 127.0.0.1), π.χ. 192.168.1.2
Start: 50730
End: 50740

1. Επιμένω πως το UPnP θα πρέπει να δουλεύει χωρίς το virtual server. Κοίταξε στο www.canyouseeme.org - άνοιξε το transmission και έλεγξε αν βλέπει ανοικτό το port που έθεσες στο transmission.
2. Κοίταξε αν υπάρχει καινούργιο firmware για το router. Ίσως διορθώθηκε το πρόβλημα με μια καινούργια έκδοση.
3. Σημείωσε πως σε μερικές περιπτώσεις αν δεν έχεις το IP που αναγράφει στο virtual nat server (π.χ. από άλλο υπολογιστή ή αν για κάποιο λόγο δεν σου αναθέσει το ίδιο IP), το router δεν θα στείλει τις συνδέσεις στον υπολογιστή σου.

Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 09 Απρ 2012, 02:10

@filippos.xf

Καλό είναι να ρυθμίσεις το QOS στον ρουτερ σου για αυτό που θες.
Βάλε την θύρα TCP 80 σε υψηλή προτεραιότητα ώστε να serfάρεις άνετα ενώ θα κατεβάζεις.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet