Επιλογή προγράμματος για παρακολούθηση ασύρματου ίντερνετ

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕ

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Δεκ 2008, 18:08

linuxman έγραψε:Δεν χρειάζεται πρόγραμμα άλλα κλείδωμα του ρούτερ , ανάλογα με το μοντέλο μπορείς να το κάνεις με χρήση του Firefox στην διεύθυνση συνήθως είναι
http://192.168.1.1 και μετά θα βρεις το Wireless security , όπου επιλέγεις τον βαθμό προστασίας και λογικά και το mac address filter και θα πρέπει να αλλάξεις και το κωδικό του admin το απλό που είναι admin , δες τις παρακάτω εικόνες , λογικά θα μπορέσεις να βρεις τα αντιστοιχία και στο δικό σου ρούτερ .
Εικόνα

Εικόνα

Αυτή είναι ουσιαστικά η απάντηση και κλείνει το ζήτημα με την ασφάλεια στο ασύρματο δίκτυο.
Από τις επιλογές για ασφάλεια επιλέγεις εκείνο που λέει «WPA2 (PSK)» και σχετικά μεγάλο κωδικό (π.χ. >= 13 χαρακτήρες).
Τα υπόλοιπα που προτείνει ο linuxman είναι επιθυμητά.

Το να βρεις πρόγραμμα που να παρακολουθεί αν κάποιος παρακολουθεί το ασύρματο σου δίκτυο είναι τεχνικά δύσκολο.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 22 Δεκ 2008, 20:47

έγραψε:Ωστόσο, αυτό που βλέπω είναι ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα για ασφάλεια.
Στην υπογραφή σου δεν περιγράφεις τι γνώσεις έχεις για linux και το κατά πόσο γνωρίζεις αγγλικά.
Το τυπικό στις περιπτώσεις αυτές είναι να μπεις και σε κοινότητες που ασχολούνται σε σοβαρό βαθμό με την ασφάλεια.

Ξέρω καλά αγγλικά αλλά οι γνώσεις μου για linux είναι μηδενικές.

Είμαι σε τέτοιες κοινότητες αλλά η ασφάλεια είναι κάτι τόσο ευρύ που πάντα κάτι σου ξεφευγει. Μαλλον σου ξεφευγουν τα περισσότερα... :(

Γενικά έχω περιορισμένες τεχνικές γνώσεις οπότε πολλά πράγματα με δυσκολεύουν και δεν ξέρω πως να τα προσεγγίσω. Π.χ. δεν ήξερα ότι φαίνεται κάπου η mac address ώστε να μπορέσει κάποιος να την μάθει και να την κάνει spoof.

Επιμένω πάντως. Αντί να χρησιμοποιείς ένα σύστημα που έχει κενά ασφαλείας προσπαθώντας να τα μπαλώσεις, είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς καθόλου. Ενσύρματο και πάλι ενσύρματο. Το πρόβλημα, όπως είπα, δεν είναι αν κάποιος θα σου κλέψει bandwidth. Το πρόβλημα είναι αν κάποιος θα πάει π.χ. να χτυπήσει μια τράπεζα μέσω της δικής σου σύνδεσης.

Επίσης αυτό με την αλλαγή mac address το ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως μπορείς να κάνεις αυτήν την αλλαγή μόνιμη. Γιατί όταν κάνεις reset τον υπολογιστή η κάρτα επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ark@s » 24 Δεκ 2008, 11:32

Και μιας και μιλάμε για ασφέλεια και wpa κοιταξτε και αυτό το
link
Άβαταρ μέλους
ark@s
punkTUX
punkTUX