Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Πρόβλημα με Imagine Plugin στον Firefox;

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 21 Νοέμ 2013, 20:16

Δεν νομίζω πως θα τα καταφέρεις να δουλέψει αυτό το πράγμα ούτε με το wine. Το Imagine plugin της Logotron είναι κάτι που ομολογώ πως πρώτη φορά άκουσα κι εγώ τώρα και που μετά από μια σύντομη αναζήτηση μου έφτιαξε τη διάθεση...

Πρόκειται για μια πρόσθετη λειτουργία που έχει να ανανεωθεί από το 2007 και η τελευταία έκδοση των windows που υποστηρίζεται επίσημα είναι τα XP.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να «παίξει» σε Linux, είναι να παίξει μέσω virtual machine και μάλλον μόνο σε IE (υποθέτω από την έκδοση 8 και κάτω) γιατί από ό,τι είδα οι πρόσφατες εκδόσεις άλλων περιηγητών μάλλον δεν το υποστηρίζουν.

Και αυτό το πράγμα εξακολουθεί να υπάρχει και να φιλοξενείται από επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και την ΕΕ! (παρόλο που η σελίδα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από ιδιωτική εταιρεία (;)...)
Θέλω να πιστεύω ότι απλά έχει ξεχαστεί εκεί μέσα (η αισθητική της σελίδας άλλωστε παραπέμπει στην προηγούμενη δεκαετία ενώ οι υπόλοιπες σελίδες του dschool.edu.gr είναι εμφανέστατα σύγχρονες και λειτουργικές).

Παλιότερα θυμάμαι ότι υπήρχε μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που συνδεόταν με την κοινότητα, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δει το συγκεκριμένο θέμα (που είσαι ρε kaingeo!)
Από 'κει και πέρα, η πλατφόρμα e-me δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και υποβολής προτάσεων, οπότε νομίζω ότι όσοι από εδώ είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές/μαθητές) θα έπρεπε να απαιτήσουν ευγενικά τη χρήση αποκλειστικά ανοικτών τεχνολογιών (ή έστω τεχνολογιών που δεν αποκλείουν κανέναν) και σεβασμό στα ανοικτά πρότυπα του ιστού για ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 21 Νοέμ 2013, 20:28

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Πρόκειται για μια πρόσθετη λειτουργία που έχει να ανανεωθεί από το 2007 και η τελευταία έκδοση των windows που υποστηρίζεται επίσημα είναι τα XP.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να «παίξει» σε Linux, είναι να παίξει μέσω virtual machine και μάλλον μόνο σε IE (υποθέτω από την έκδοση 8 και κάτω)

Όχι Γιώργο το έχω ήδη δοκιμάσει και το έχω γράψει στο τέταρτο post
έγραψε:Το ίδιο γράφει ο chrome και από τα virtual xp, ενώ ο ie8 δεν γράφει κάτι, αλλά δεν ανοίγει κιόλας.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 21 Νοέμ 2013, 20:42

sotos21 έγραψε:Όχι Γιώργο το έχω ήδη δοκιμάσει και το έχω γράψει στο τέταρτο post
έγραψε:Το ίδιο γράφει ο chrome και από τα virtual xp, ενώ ο ie8 δεν γράφει κάτι, αλλά δεν ανοίγει κιόλας.

Το είδα αλλά θεώρησα πως απλά δοκίμασες να ανοίξεις τη σελίδα σε virtual machine χωρίς να έχεις εγκαταστήσει πρώτα το plugin.
Όπως και να έχει, το σημαντικό δεν είναι να δουλέψει με κάποιο τέχνασμα αλλά να μη χρησιμοποιούνται τέτοιες τεχνολογίες και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μίλτος » 21 Νοέμ 2013, 21:58

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:το σημαντικό δεν είναι να δουλέψει με κάποιο τέχνασμα αλλά να μη χρησιμοποιούνται τέτοιες τεχνολογίες και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση

Συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ Γιώργο.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Θέλω να πιστεύω ότι απλά έχει ξεχαστεί εκεί μέσα (η αισθητική της σελίδας άλλωστε παραπέμπει στην προηγούμενη δεκαετία ενώ οι υπόλοιπες σελίδες του dschool.edu.gr είναι εμφανέστατα σύγχρονες και λειτουργικές).

Δυστυχώς δεν έχει ξεχαστεί. Είναι το καινούργιο βιβλίο της "Γεωγραφίας" του 2011 και εκτός από καθηγητές απευθύνεται και σε μαθητές. Ακόμα και στα windows πρέπει να κάνεις κάποιες ενέργειες για να παίξει, οπότε καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι τα παρατάνε.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Πρόκειται για μια πρόσθετη λειτουργία ... που υποστηρίζεται επίσημα είναι τα XP.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να «παίξει» σε Linux, είναι να παίξει μέσω virtual machine και μάλλον μόνο σε IE (υποθέτω από την έκδοση 8 και κάτω) γιατί από ό,τι είδα οι πρόσφατες εκδόσεις άλλων περιηγητών μάλλον δεν το υποστηρίζουν.

Δυστυχώς μπαίνω στα windows για αυτή την εφαρμογή. Όταν εγκαθιστάς το Imagine plugin σου έχει επιλογή και για Firefox και παίζει υπέροχα. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος μπλεχτεί με το Linux δεν θέλει να βλέπει μπροστά του windows ... και αυτό έχω πάθει.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:η πλατφόρμα e-me δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και υποβολής προτάσεων

Αυτό θα το κάνω άμεσα.

Μίλτος έγραψε:Για Adobe Flash Player:Όχι δεν θέλω να κάνω revert ... προς το παρών δουλεύουν όλα καλά ...

Τελικά δε δουλεύουν όλα καλά. Μου παρουσίασε πολλά προβλήματα (καταρρεύσεις, αργοπορία φόρτωσης, λάθη) και θα επιστρέψω στην προηγούμενη κατάσταση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ποντικαράς με ουρά┃ Προγραμματισμός: δε νομίζω ┃ Αγγλικά: Καλά
Spoiler: show
1.Ubuntu 20.04 LTS 64bit│ Windows 10 ... σε PC
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 3 στα 3.70GHz│RAM 16GB│Radeon Vega 8 Processor Graphics│ Μητρική: ASRock (A320M-HDV R3.0)│HD: WD 1TB με 18.04 - WD 500GB για buck up - WD 150GB είχε τα Windows.

2. Ubuntu 18.04 LTS 64bit│Win 10 ...σε Laptop HP 15-d012sv
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i3-3110M 2.40 GHz │RAM 4GB │ nVidia GeForce 820M │HD:1 TB.
Άβαταρ μέλους
Μίλτος
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet