Δεν νομίζω πως θα τα καταφέρεις να δουλέψει αυτό το πράγμα ούτε με το wine. Το Imagine plugin της Logotron είναι κάτι που ομολογώ πως πρώτη φορά άκουσα κι εγώ τώρα και που μετά από μια σύντομη αναζήτηση μου έφτιαξε τη διάθεση...
Πρόκειται για μια πρόσθετη λειτουργία που έχει να ανανεωθεί από το 2007 και η τελευταία έκδοση των windows που υποστηρίζεται επίσημα είναι τα XP.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να «παίξει» σε Linux, είναι να παίξει μέσω virtual machine και μάλλον μόνο σε IE (υποθέτω από την έκδοση 8 και κάτω) γιατί από ό,τι είδα οι πρόσφατες εκδόσεις άλλων περιηγητών μάλλον δεν το υποστηρίζουν.
Και αυτό το πράγμα εξακολουθεί να υπάρχει και να φιλοξενείται από επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και την ΕΕ! (παρόλο που η σελίδα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από ιδιωτική εταιρεία (;)...)
Θέλω να πιστεύω ότι απλά έχει ξεχαστεί εκεί μέσα (η αισθητική της σελίδας άλλωστε παραπέμπει στην προηγούμενη δεκαετία ενώ οι υπόλοιπες σελίδες του dschool.edu.gr είναι εμφανέστατα σύγχρονες και λειτουργικές).
Παλιότερα θυμάμαι ότι υπήρχε μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που συνδεόταν με την κοινότητα, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δει το συγκεκριμένο θέμα (που είσαι ρε kaingeo!)
Από 'κει και πέρα, η πλατφόρμα e-me δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και υποβολής προτάσεων, οπότε νομίζω ότι όσοι από εδώ είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές/μαθητές) θα έπρεπε να απαιτήσουν ευγενικά τη χρήση αποκλειστικά ανοικτών τεχνολογιών (ή έστω τεχνολογιών που δεν αποκλείουν κανέναν) και σεβασμό στα ανοικτά πρότυπα του ιστού για ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης.