Αισχος η τελευταια αναβαθμιση Firefox  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Αισχος η τελευταια αναβαθμιση Firefox

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Μάιος 2014, 14:43

Ξεκίνησα να γράψω ένα μεγάααααλο κείμενο για το ότι κατά πλειοψηφία οι εμφανισιακές αλλαγές (και δεν αναφέρομαι μόνο στον Firefox) δεν βασίζονται ούτε σε έρευνες ούτε σε μελέτες ούτε καν στην κοινή λογική, αλλά στο πόσες περισσότερες μπούρδες καλυμμένες με τσιτάτα (Αγγλιστί: buzzwords) μπορεί να πουλήσει ο μαρκετίστας στον CEO.

Έγραψα αρκετά, αλλά δεν βαριέσαι, τα έσβησα όλα. Σάμπως θα τ' ακούσει κανένας;
Βάζω μόνο το παρακάτω από τον δικό μου υπολογιστή κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε:

ΥΓ. Ο dedoimedo δεν είναι ομάδα, είναι ένα άτομο μόνο.
Ομολογουμένως ο τρόπος έκφρασής του δεν είναι ο ενδεδειγμένος (και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο άρθρο του για τον Firefox), αλλά έχει ένα από τα δημοφιλέστερα linux blogs παγκοσμίως και αυτό δεν το πετυχαίνεις απλά και μόνο με rants.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 03 Μάιος 2014, 15:17

ουτε εμενα μου αρεσε η τελευταια αναβαθμιση.
το κανονικο ειναι οταν γινεται αναβαθμιση ειναι να συμβαινει κατι καλυτερα απο πριν.
στη συγκεκριμενη περιπτωση τι σκ@τ@ συμβαινει καλυτερα απο πριν? τίποτα :lol: (κατα καποιο τροπο συμφωνω με το παραπνω ποστ του fkol k4)
δε πιστευω οτι η μεταφορα του μενου αλλου λεγεται αναβαθμιση. νομιζω οτι οι περιηγητες εχουν φτασει στο οριο. τι αλλο να ζητησει κανεις?
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 03 Μάιος 2014, 15:39

lepidas έγραψε:το κανονικο ειναι οταν γινεται αναβαθμιση ειναι να συμβαινει κατι καλυτερα απο πριν.
στη συγκεκριμενη περιπτωση τι σκ@τ@ συμβαινει καλυτερα απο πριν? τίποτα :lol:

Μπορείς να μου πεις στις προηγούμενες αναβαθμίσεις τι συνέβαινε καλύτερα από πριν και γιατί δεν υπήρχε κάποιο παράπονο εκεί; π.χ 25 σε 26, 27 σε 28.. κλπ. Τώρα έγινε να αλλάξει το UI και σε όσους δεν μας αρέσει αρχίσαμε πάλι την «κλάψα». Υπάρχει τρόπος να γυρίσεις στο παλιό UI, ακολούθα τις οδηγίες του dedoimendo.
fkol k4 έγραψε:αλλά έχει ένα από τα δημοφιλέστερα linux blogs παγκοσμίως και αυτό δεν το πετυχαίνεις απλά και μόνο με rants.

Linux blog με tutorials για Windows ; Μάλλον γενικότερου ενδιαφέροντος μου φαίνεται το blog και όχι μόνο για Linux. Ναι, αν είναι ένα άτομο τότε πιθανών είναι επαγγελματίας blogger και βασικά τώρα θυμήθηκα (είδα) ποιος είναι. Είναι αυτός με τους περίφημους Linux World Maps. Καλή δουλειά οι χάρτες, όντως.
Έχει προωθήσει καλά το blog του (social media, Linux world maps, google robots..κλπ) και δεν το παραμελεί απ' ότι βλέπω. Δεν είναι δύσκολο να πετύχεις στην blogοσφαιρα, αν ασχοληθείς σοβαρά με αυτό και γράφεις κάθε μέρα (έστω και αν είσαι μόνος σου).
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Μάιος 2014, 15:54

Learner έγραψε:Μπορείς να μου πεις στις προηγούμενες αναβαθμίσεις τι συνέβαινε καλύτερα από πριν και γιατί δεν υπήρχε κάποιο παράπονο εκεί; π.χ 25 σε 26, 27 σε 28.. κλπ. Τώρα έγινε να αλλάξει το UI και σε όσους δεν μας αρέσει αρχίσαμε πάλι την «κλάψα». Υπάρχει τρόπος να γυρίσεις στο παλιό UI, ακολούθα τις οδηγίες του dedoimendo.

Αν μέσα σε αυτό είμαι κι εγώ, τότε δεν έπιασες το νόημα του gif.
Μια χαρά είναι η νέα εμφάνιση, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 03 Μάιος 2014, 16:10

fkol k4 έγραψε:Αν μέσα σε αυτό είμαι κι εγώ, τότε δεν έπιασες το νόημα του gif.
Μια χαρά είναι η νέα εμφάνιση, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Όχι δεν είσαι μέσα. Επίσης μην κάνεις ποστ gif με «κρυφά» νοήματα :P Εξήγησε τα λίγο.
Αν το πρόβλημα δεν είναι στο User Interface, τότε που ακριβώς είναι ; γιατί όσους βλέπω που παραπονιούνται, για το UI μιλάνε. "Δεν μπορώ να κάνω αυτό" , "δεν μπορώ να κάνω εκείνο", "μου χαλάσανε τα κουμπιά, δεν μικραίνουν", "δεν υπάρχει κάτω μπάρα addons"...κλπ.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Μάιος 2014, 16:33

Learner έγραψε:Αν το πρόβλημα δεν είναι στο User Interface, τότε που ακριβώς είναι ;

Το πρόβλημα είναι στο User Interface, αλλά δεν είναι ότι είναι άσχημο.

Το πρόβλημα είναι ότι
  • Πιάνει περισσότερο χώρο από την οθόνη. Το σημαντικό πράγμα δεν είναι το εκάστοτε πρόγραμμα, αλλά αυτό που κάνεις με αυτό. Το θέμα δεν είναι να βλέπεις περισσότερο Firefox, αλλά περισσότερο Internet.
    Αυτό είναι πρακτικό φάουλ και ειδικά ο Firefox θα έπρεπε να το προσέξει παραπάνω μιας και θέλει «να ανοίξει το web» σε όλον τον κόσμο.
    Και στον κόσμο που δεν έχει να παίρνει καινούριες οθόνες δηλαδή.

• Ακολουθεί «τις σύγχρονες επιταγές του design» με τα φανταχερά αραιά βαλμένα μεγάλα εικονίδια.
    Λιγότερες λέξεις, περισσότερες και μεγαλύτερες εικόνες, ακόμα λιγότερες λέξεις, σύμβολα εδώ, σύμβολα εκεί...
    Ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε ένα τεμπέλικο μυαλό να παραμείνει τέτοιο και αν είναι δυνατόν να γίνει ακόμη πιο τεμπέλικο.
    Αυτό είναι φάουλ νοοτροπίας.
    Καλά, εμένα δεν με νοιάζει βέβαια, σε λίγους μήνες κλείνω τα 40 και όσο έμαθα να βάζω το μυαλό μου να δουλεύει έμαθα.
    Θα μπορούσα να το αναλύσω περισσότερο, αλλά είπαμε, το μεγάλο κείμενο το έσβησα (και δεν θα κάτσω να το ξαναγράψω).
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 03 Μάιος 2014, 16:42

lepidas έγραψε:στη συγκεκριμενη περιπτωση τι σκ@τ@ συμβαινει καλυτερα απο πριν? τίποτα :lol:

Learner έγραψε:
Μπορείς να μου πεις στις προηγούμενες αναβαθμίσεις τι συνέβαινε καλύτερα από πριν και γιατί δεν υπήρχε κάποιο παράπονο εκεί; π.χ 25 σε 26, 27 σε 28.. κλπ. Τώρα έγινε να αλλάξει το UI και σε όσους δεν μας αρέσει αρχίσαμε πάλι την «κλάψα». Υπάρχει τρόπος να γυρίσεις στο παλιό UI, ακολούθα τις οδηγίες του dedoimendo.

για μενα η πιο μεγαλη αναβαθμιση ηταν οταν εκαναν deafault addon το firefox sync(νομιζω το '10 εγινε αυτο). ολα τα υπολοιπα τα θεωρω τιποτα. αληθεια ποιος ασχολειται αν τα κουμπακια ειναι εδω ή εκει?εγινε αυτο που ειπα.πηραν μερικα πραγματα απο εδω και τα πηγαν εκει,ε δε το λες και αναβαθμιση, πιο πολυ facelift λεγεται.
προσωπικα, το ειπα και πιο πανω, δεν πιστευω οτι μπορουν να αναβαθμισουν κατι ακομα, εχει φτασει στο οριο
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 03 Μάιος 2014, 18:46

Αναβαθμίσεις δεν είναι μόνο ότι βλέπει ο end-user. Οι αναβαθμίσεις αφορούν κυρίως security issues, buf fixes, βελτιώσεις στον interpreter της javascript κλπ, κλπ.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 03 Μάιος 2014, 21:05

Ilias95 έγραψε:Αναβαθμίσεις δεν είναι μόνο ότι βλέπει ο end-user. Οι αναβαθμίσεις αφορούν κυρίως security issues, buf fixes, βελτιώσεις στον interpreter της javascript κλπ, κλπ.

Συμφωνώ με το παραπάνω. Αν βάλετε στο σύστημα σας μία παλιότερη έκδοση του firefox (και δεν λέω για την 27 ή την 28 αλλά αρκετά παλιότερη) θα δείτε αρκετή διαφορά στην ταχύτητα του καθώς και στην λειτουργικότητα του.

fkol k4 έγραψε:
Learner έγραψε:Αν το πρόβλημα δεν είναι στο User Interface, τότε που ακριβώς είναι ;

Το πρόβλημα είναι στο User Interface, αλλά δεν είναι ότι είναι άσχημο.

Το πρόβλημα είναι ότι
  • Πιάνει περισσότερο χώρο από την οθόνη. Το σημαντικό πράγμα δεν είναι το εκάστοτε πρόγραμμα, αλλά αυτό που κάνεις με αυτό. Το θέμα δεν είναι να βλέπεις περισσότερο Firefox, αλλά περισσότερο Internet.
    Αυτό είναι πρακτικό φάουλ και ειδικά ο Firefox θα έπρεπε να το προσέξει παραπάνω μιας και θέλει «να ανοίξει το web» σε όλον τον κόσμο.
    Και στον κόσμο που δεν έχει να παίρνει καινούριες οθόνες δηλαδή.

• Ακολουθεί «τις σύγχρονες επιταγές του design» με τα φανταχερά αραιά βαλμένα μεγάλα εικονίδια.
    Λιγότερες λέξεις, περισσότερες και μεγαλύτερες εικόνες, ακόμα λιγότερες λέξεις, σύμβολα εδώ, σύμβολα εκεί...
    Ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε ένα τεμπέλικο μυαλό να παραμείνει τέτοιο και αν είναι δυνατόν να γίνει ακόμη πιο τεμπέλικο.
    Αυτό είναι φάουλ νοοτροπίας.
    Καλά, εμένα δεν με νοιάζει βέβαια, σε λίγους μήνες κλείνω τα 40 και όσο έμαθα να βάζω το μυαλό μου να δουλεύει έμαθα.
    Θα μπορούσα να το αναλύσω περισσότερο, αλλά είπαμε, το μεγάλο κείμενο το έσβησα (και δεν θα κάτσω να το ξαναγράψω).

Δεν έχεις και άδικο σε κάποια θέματα αλλά μην ξεχνάτε ότι πλέον βαδίζουμε προς τις touch screen οθόνες (και αυτό προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να εξελιχθούμε και να μην χρειάζεται να μετακινουμε πάνω-κατω δεξια-αριστερά κάποιο ποντίκι αλλά να έχουμε άμεση επαφή με τα χέρια απευθείας σε αυτό που θέλουμε να πατήσουμε) οπότε τα κουμπιά και τα tabs πρέπει να είναι σχετικά μεγάλα για να μπορούν να πατηθούν με ακρίβεια από τον χρήστη. Θα είναι πιο λειτουργικά έτσι και πιστέψτε με θα είναι και πιο παραγωγικά εκ μέρους των χρηστών. Ξέρω ότι κάποιοι προτειμάτε απαρχαιωμένα κατά την γνώμη μου γραφικά περιβάλλοντα με ένα σωρό αναδυόμενα μενού με επιλογές και ξανα επιλογές όπως γινόταν την δεκαετία του 80 μόνο και μόνο επειδή έχετε συνηθίσει έτσι και ως γνωστό η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια (βλέπετε για παράδειγμα και το gnome-shell που πολλοί το κατακρίνουν για την touch screen προσέγγιση που έχει σχεδιαστικά). Προσωπικά χαίρομαι που κάποιοι τολμούν και κάνουν και κάτι πιο πρωτοπόρο και πιο τολμηρό (και απογοητεύομαι που δεν τολμουν ακόμη περισσότερο ή κάνουν πισωγυρίσματα όπως το debian κάνει default το xfce μόνο και μόνο επειδή μοιάζει περισσότερο στο gnome 2) και μάλιστα το θεωρώ και αναγκαίο για την εξέλιξη. Μπορεί να μας αλλάζει τις συνήθειες και να μας ξυνίζει στην αρχή αλλά όλα γίνονται για το καλύτερο. Για φανταστήτε να δουλεύετε xfce σε touch screen oθόνη με όλα αυτά τα μενού και υπομενού? Ποιο είναι πιο λειτουργικό σε αυτή την περίπτωση? Τo xfce ή το gnome-shell? Να μου πείτε ακόμη δεν έχει κανείς touch screen οθόνη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε πάντα έτσι. Και κάποιοι πρέπει να προλάβουν τις εξελίξεις.
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spirosmeg » 04 Μάιος 2014, 09:24

Καλημέρα
Ο διάλογος μας εχει σίγουρα επίπεδο, και μου θυμίζει λιγο απο την συζήτηση που είχαμε κανει με την εμφάνιση-καθιέρωση της αηδίας "Unity" απο την 11.04.
Οπως και να το κάνουμε ο νέος Fireox δεν εχει να μου προσφέρει τίποτα παραπάνω απο τον προηγούμενο παρά μόνο μπελάδες που δεν μπορώ ακόμα να λύσω αυτη η χουντική πολιτική των εταιριών που σχεδιάζουν και συντηρούν τα εργαλεία όπου έχουμε καθημερινή πολύωρη ενασχολησει με εχει προβληματίσει πάρα πολύ...
Γιατί σε κάθε σοβαρή αλλαγή στο interface δεν ρωτούν και το χρήστη, πάρε να δεις το νεο μας look και αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς πάτα πχ. το τάδε κουμπάκι να μείνεις στην εμφάνιση που τόσα χρόνια έχεις σεταρη και βολευτεί...
Αυτο δεν αφορά μονο το Ubuntu και τον Firefox αλλα και τα Windows που εχουν κανει το κόσμο με τα 8 αρια ανω κατω, αγοράζουν λαπτοπ με πληρωμένα-προεγκατεστημενα και μετα απο λίγες ωρες φορμάρουν με 7 αρια και ψάχνουν βρίζοντας ολη μερα για κρακ και εργαλεία περίεργα...
Ειμαι στα 50 μου και όπως και να το κάνουμε πλέον δεν εχω το κέφι να ψάχνω απο εδω και απο εκει γιατί σε κάποιο μυαλό μπήκε μια ιδεα και αυτη βρηκε και απο την υπόλοιπη ομάδα υποστηρικτές και ετσι γεννήθηκε ενας μπελάς σε αρκετό κόσμο...
Αν υπάρχει περίπτωση να μπορω να γυρίσω πισω στον Firefox 28 ας μας πει κάποιος τον τρόπο γιατι δεν εχω άλλη υπομονή...
Στα Windows έκανα επαναφορά πριν την εγκατάσταση του 29 (οτι χειρότερο) απενεργοποίησα τις ενημερώσεις του firefox και μεσα σε 5 λεπτά ολα ειναι στην θεση τους, ας μείνω εδώ τώρα και βλέπουμε μπορεί οι αντιδράσεις να βγουν σε καλο και να ξεκινήσει κατι σοβαρό απο την ομάδα Mozilla που να αξίζει μια αναβαθμίσει με τα επακόλουθα της...
Τελευταία επεξεργασία από spirosmeg και 04 Μάιος 2014, 12:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Χάλια ┃
1.Desktop: Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 64bit
M/B ⇛ GIGABYTE 990FXA-D3┃CPU ⇛ AMD FX 8120 Black edition┃RAM ⇛ DDR3/1866/8GB┃Κάρτα Γραφ. ⇛ ΑΤΙ GIGABYTE 5770┃Δίκτυο ⇛ eth0 Realtek RTL8111/8168B Gigabit Eth controller
2.Laptop: Fujitsu Xi 2428┃Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 32bit

Μην προσπαθείς να διορθώσεις μια μ@$!! κάνοντας ακόμα μία.
Άβαταρ μέλους
spirosmeg
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mesilikas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet