Thunderbird: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Περί thunderbird

Δημοσίευσηαπό nikosal » 15 Ιουν 2008, 00:45

Σωστά, αυτό ήταν. Στις προτιμήσεις -> σύνταξη -> γενικά -> προώθηση μηνυμάτων επιλέγουμε "στο μήνυμα" και όχι "ως συνημμένο".

Άλλο ερώτημα: Όταν πάω να επισυνάψω αρχείο σε κάποιο μήνυμα που φτιάχνω, τότε κάθε φορά η μόνη επιλογή στηλών στο φάκελο που πάω για να επισυνάψω, είναι οι στήλες "όνομα" (εννοείται, αρχείου) και "τροποποιήθηκε".

Πολλά τα προβλήματά μου με αυτό:
α) Δεν μπορώ να καθορίσω τις κατηγορίες, πχ. να εμφανιστεί μια τρίτη στήλη με το μέγεθος των αρχείων. Σίγουρα γίνεται, αλλά πώς;
β) Δεν μπορώ να επιλέξω να βλέπω thumbnails για να γίνεται εύκολα η δουλειά μου όταν θέλω να επισυνάψω φωτογραφίες.
γ) Ας πούμε ότι έχω ήδη επισυνάψει ένα αρχείο, έχοντας πχ. κάνει ταξινόμηση κατά τη στήλη "τροποποιήθηκε" (για να έρθουν πάνω πάνω τα τελευταία αρχεία που δούλεψα στο συγκεκριμένο φάκελο). Αν λίγο αργότερο θελήσω και πάλι να κάνω επισύναψη, επιστρέφω στο φάκελο και η ταξινόμηση έχει χαθεί (τα αρχεία είναι ξανά ταξινομημένα κατά αλφαβητική σειρά)

Καμία πρόταση παιδιά;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Re: Περί thunderbird

Δημοσίευσηαπό simosx » 15 Ιουν 2008, 01:31

nikosal έγραψε:Σωστά, αυτό ήταν. Στις προτιμήσεις -> σύνταξη -> γενικά -> προώθηση μηνυμάτων επιλέγουμε "στο μήνυμα" και όχι "ως συνημμένο".

Άλλο ερώτημα: Όταν πάω να επισυνάψω αρχείο σε κάποιο μήνυμα που φτιάχνω, τότε κάθε φορά η μόνη επιλογή στηλών στο φάκελο που πάω για να επισυνάψω, είναι οι στήλες "όνομα" (εννοείται, αρχείου) και "τροποποιήθηκε".

Πολλά τα προβλήματά μου με αυτό:
α) Δεν μπορώ να καθορίσω τις κατηγορίες, πχ. να εμφανιστεί μια τρίτη στήλη με το μέγεθος των αρχείων. Σίγουρα γίνεται, αλλά πώς;

Αν παρατηρήσεις, έχεις ήδη 9 στήλες. Μετά την ένατη στήλη, υπάρχει ένα παράξενο εικονίδιο που δεν είναι στήλη. Πατάς το εικονίδιο αυτό και επιτρέπει να προσθέσεις/αφαιρέσεις στήλες. Υπάρχει επιλογή για Μέγεθος.

Μπορείς να κάνεις αναδιάταξη των στηλών με το ίδιο τρόπο που γίνεται με τα λογιστικά φύλλα.

nikosal έγραψε:β) Δεν μπορώ να επιλέξω να βλέπω thumbnails για να γίνεται εύκολα η δουλειά μου όταν θέλω να επισυνάψω φωτογραφίες.

Το άνοιγμα των αρχείων για επισύναψη είναι κάτι που το κάνει το γραφικό περιβάλλον, και κατά προέκταση προέρχεται από το Nautilus και το GNOME.
Στα γραφικά περιβάλλοντα, η λειτουργία Άνοιγμα Ως είναι κοινή για όλες τις συμβατές εφαρμογές. Αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι ότι στον κώδικα του Thunderbird για το Linux δεν έχει ενεργοποιηθεί η εμφάνιση των μικρογραφιών, ούτε να θυμάται την ταξινόμηση που κάναμε τελευταία φορά.

Γενικά για τώρα έχω δίπλα ανοιχτό ένα Nautilus που δείχνει τις μικρογραφίες.

nikosal έγραψε:γ) Ας πούμε ότι έχω ήδη επισυνάψει ένα αρχείο, έχοντας πχ. κάνει ταξινόμηση κατά τη στήλη "τροποποιήθηκε" (για να έρθουν πάνω πάνω τα τελευταία αρχεία που δούλεψα στο συγκεκριμένο φάκελο). Αν λίγο αργότερο θελήσω και πάλι να κάνω επισύναψη, επιστρέφω στο φάκελο και η ταξινόμηση έχει χαθεί (τα αρχεία είναι ξανά ταξινομημένα κατά αλφαβητική σειρά)

όπως παραπάνω

Όταν είναι να στήλω ένα γράμμα με φωτογραφίες, αλλάζω τη μορφή του γράμματος σε HTML και κάνω εισαγωγή ως Εικόνες (όχι επισύναψη). Μετά επιτρέπει να βάλεις λεζάντα και να μετακινήσεις τις φωτογραφίες όπως τις βλέπεις. Είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Thunderbird: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

Δημοσίευσηαπό nikosal » 20 Αύγ 2008, 18:03

Πόσες φορές πρέπει να πούμε στο thunderbird ότι το μήνυμα ενός συγκεκριμένου αποστολέα "δεν είναι απάτη"; Λαμβάνω ένα newsletter από κάποιο φορέα και κάαααθε φορά πρέπει να πατήσω "δεν είναι απάτη". Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα είναι έξυπνο και μαθαίνει, κάποιο bug ίσως;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Αύγ 2008, 18:56

Δεν νομίζω ότι είναι bug εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα , έχεις δει στις ρυθμίσεις

Εικόνα
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 22 Αύγ 2008, 10:33

Εγώ το μοναδικό -και σοβαρό- πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει 3-4 φορές με τον thunderbird (και τον χρησιμοποιώ απ'όταν ήταν ενσωματωμένος στο mozilla suite!) είναι το εξής: μου έχει τύχει μερικές φορές, να ανοίξω τον ΤΒ και αυτός να ξεκινήσει σε μια κατάσταση που μπορεί να ήταν πριν μήνες!!! Δεν υπάρχει κανένα νεότερο e-mail από αυτά που είχα κρατήσει και μπορεί να μου δείχνει ακόμα και e-mails που είχα σβήσει!!!! :!: :shock:
Μου είχε συμβεί πριν ~1-2 μήνες και μου ξανασυνέβη σήμερα: τον ανοίγω να τσεκάρω αλληλογραφία και ενώ σήμερα έχουμε 22/8, μου δείχνει mails που είχα διαγράψει από τις 20/7!!!! Εννοείται πως οτιδήποτε πιο καινούργιο από τις 20/7 είχα, απλά δεν υπάρχει :x :evil:

Παίζει σε κανά μήνα να τον ξανανοίξω και να νομίζει ότι αντί για Σεπτέμβρης είναι Αύγουστος και να μου δείχνει τα mails που τώρα μου έχει εξαφανίσει :lol:

Υποψιάζομαι ότι μάλλον κάνει backup το profile και στην διαδικασία αυτή κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν το έψαξα ενδελεχώς... Το ίδιο μου είχε συμβεί και όταν έτρεχα windows....

Σκέφτομαι πολυ'σοβαρά πλέον να μετακομίσω σε Evolution, αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο προς το παρόν να τον σετάρω όπως θέλω....
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 22 Αύγ 2008, 10:37

digibill έγραψε:...Σκέφτομαι πολυ'σοβαρά πλέον να μετακομίσω σε Evolution, αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο προς το παρόν να τον σετάρω όπως θέλω....

Δεν νομίζω να σου πάρει το σετάρισμα παραπάνω χρόνο από όσο έκανες να γράψεις το μήνυμα... :D
Πάντως το έχω ξαναακούσει το πρόβλημα που λες και είναι σοβαρότατο κατά την άποψή μου. Δεν κάνεις μια προσπάθεια να το δηλώσεις στο launchpad ως bug ή να επιβεβαιώσεις άλλο bug αν ήδη υπάρχει?
Όσον αφορά το evolution είναι σταθερότατο, κάνω και εύκολα backup, είμαι κατά 95% ευχαριστημένος.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 22 Αύγ 2008, 12:36

ilpara έγραψε:
digibill έγραψε:...Σκέφτομαι πολυ'σοβαρά πλέον να μετακομίσω σε Evolution, αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο προς το παρόν να τον σετάρω όπως θέλω....

Δεν νομίζω να σου πάρει το σετάρισμα παραπάνω χρόνο από όσο έκανες να γράψεις το μήνυμα... :D
Πάντως το έχω ξαναακούσει το πρόβλημα που λες και είναι σοβαρότατο κατά την άποψή μου. Δεν κάνεις μια προσπάθεια να το δηλώσεις στο launchpad ως bug ή να επιβεβαιώσεις άλλο bug αν ήδη υπάρχει?
Όσον αφορά το evolution είναι σταθερότατο, κάνω και εύκολα backup, είμαι κατά 95% ευχαριστημένος.

Το δοκίμασα λίγο (έχω ξαναναφέρει την εμπειρία μου εδώ) αλλά το σημαντικότερο "πρόβλημα" είναι ότι για τους πολλαπλούς λογαριασμούς που διατηρώ και παρακολουθώ δεν μου δημιούργησε ξεχωριστούς local φακέλους, οπότε αν χρειαστεί να το κάνω εγώ "χειροκίνητα", θα μου πάρει κάμποσο :D
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 22 Αύγ 2008, 14:28

Evolution -> Edit -> Message Filters
και στέλνεις βάσει αποδέκτη κάθε email στον φάκελο που θες --απλό!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 22 Αύγ 2008, 15:42

ilpara έγραψε:Evolution -> Edit -> Message Filters
και στέλνεις βάσει αποδέκτη κάθε email στον φάκελο που θες --απλό!

Σαφώς!
Μόνο που έχω 7 λογαριασμούς mail, οπότε θα πρέπει να κάνω και τα αντίστοιχα φίλτρα....

Τέλος πάντων, μου φαίνεται ότι τελικά όντως, πιο εύκολα γίνεται παρά ακούγεται, κάποια στιγμή θα μεταβώ :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 22 Αύγ 2008, 19:58

Kαλά, σήμερα ο ΤΒ δεν την παλεύει καθόλου!!!
Σε 3 διαφορετικά restarts μου έχει αλλάξεις τρεις φορές εποχή!!!! :lol: Μιλάμε για 100% αποτυχία! Την μια μου εμφανίζει τα χτεσινά emails, την άλλη αυτά πριν από 1.5 μήνα!!!! :(

Μου φαίνεται δεν την γλιτώνω την μετακόμιση σε Evo.....
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet