nikosal έγραψε:Σωστά, αυτό ήταν. Στις προτιμήσεις -> σύνταξη -> γενικά -> προώθηση μηνυμάτων επιλέγουμε "στο μήνυμα" και όχι "ως συνημμένο".
Άλλο ερώτημα: Όταν πάω να επισυνάψω αρχείο σε κάποιο μήνυμα που φτιάχνω, τότε κάθε φορά η μόνη επιλογή στηλών στο φάκελο που πάω για να επισυνάψω, είναι οι στήλες "όνομα" (εννοείται, αρχείου) και "τροποποιήθηκε".
Πολλά τα προβλήματά μου με αυτό:
α) Δεν μπορώ να καθορίσω τις κατηγορίες, πχ. να εμφανιστεί μια τρίτη στήλη με το μέγεθος των αρχείων. Σίγουρα γίνεται, αλλά πώς;
Αν παρατηρήσεις, έχεις ήδη 9 στήλες. Μετά την ένατη στήλη, υπάρχει ένα παράξενο εικονίδιο που δεν είναι στήλη. Πατάς το εικονίδιο αυτό και επιτρέπει να προσθέσεις/αφαιρέσεις στήλες. Υπάρχει επιλογή για Μέγεθος.
Μπορείς να κάνεις αναδιάταξη των στηλών με το ίδιο τρόπο που γίνεται με τα λογιστικά φύλλα.
nikosal έγραψε:β) Δεν μπορώ να επιλέξω να βλέπω thumbnails για να γίνεται εύκολα η δουλειά μου όταν θέλω να επισυνάψω φωτογραφίες.
Το άνοιγμα των αρχείων για επισύναψη είναι κάτι που το κάνει το γραφικό περιβάλλον, και κατά προέκταση προέρχεται από το Nautilus και το GNOME.
Στα γραφικά περιβάλλοντα, η λειτουργία Άνοιγμα Ως είναι κοινή για όλες τις συμβατές εφαρμογές. Αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι ότι στον κώδικα του Thunderbird για το Linux δεν έχει ενεργοποιηθεί η εμφάνιση των μικρογραφιών, ούτε να θυμάται την ταξινόμηση που κάναμε τελευταία φορά.
Γενικά για τώρα έχω δίπλα ανοιχτό ένα Nautilus που δείχνει τις μικρογραφίες.
nikosal έγραψε:γ) Ας πούμε ότι έχω ήδη επισυνάψει ένα αρχείο, έχοντας πχ. κάνει ταξινόμηση κατά τη στήλη "τροποποιήθηκε" (για να έρθουν πάνω πάνω τα τελευταία αρχεία που δούλεψα στο συγκεκριμένο φάκελο). Αν λίγο αργότερο θελήσω και πάλι να κάνω επισύναψη, επιστρέφω στο φάκελο και η ταξινόμηση έχει χαθεί (τα αρχεία είναι ξανά ταξινομημένα κατά αλφαβητική σειρά)
όπως παραπάνω
Όταν είναι να στήλω ένα γράμμα με φωτογραφίες, αλλάζω τη μορφή του γράμματος σε HTML και κάνω εισαγωγή ως Εικόνες (όχι επισύναψη). Μετά επιτρέπει να βάλεις λεζάντα και να μετακινήσεις τις φωτογραφίες όπως τις βλέπεις. Είναι ωραίο το αποτέλεσμα.