Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

Δημοσίευσηαπό ToProsopoTouSkylou » 03 Νοέμ 2009, 01:37

Ναι, κι εγώ είμαι σίγουρος πως το πρόβλημα δεν είναι στον firefox, γιατί με Shiretoko έπαιζα μέχρι και την τελευταία μέρα του 9.04 και δεν είχα ποτέ κανένα παρόμοιο πρόβλημα.

Έκανα κάμποσες αναζητήσεις στο internet, αλλά δεν βρήκα τίποτα διαφωτιστικό μέχρι στιγμής...
ToProsopoTouSkylou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Νοέμ 2009, 02:00

Δοκίμασε να κάνει το drop μέσα στον nautilus και όχι στο desktop αν αυτό κάνεις...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ToProsopoTouSkylou » 03 Νοέμ 2009, 02:19

Now it gets really weird.

Μπήκα πριν με live cd για να δω αν φταίει κάτι από αυτά που είχα εγκαταστήσει. Και στο live cd είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Ύστερα είδα την πρότασή σου και δοκίμασα να κάνω drag σε ένα παράθυρο του home.

Όντως, αυτό δούλεψε, και δημιουργήθηκε κανονικά το .desktop αρχείο.

Αυτό που είναι το πραγματικά παράξενο, είναι πως όταν στη συνέχεια δοκίμασα ξανά το drag στο desktop, μου δημιούργησε κι εκεί desktop αρχείο κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Μετά το reboot, πάλι τα ίδια. Στο desktop αρχικά τίποτα, στο nautilus κανονικά, στο desktop μετά κανονικά.

Αυτή η ιστορία όσο πάει και πιο μπερδεμένη γίνεται.

Υ.γ: Και 2 λεπτά μετά, όσο μου πήρε να γράψω το post, πάλι το desktop αρνείται να δημιουργήσει αρχεία .desktop. Και τώρα κόλλησε και ο nautilus στο home, την πρώτη φορά έβγαλε το viewtopic.php, τις επόμενες δύο έφτιαξε αρχείο .desktop.

Πέφτω για ύπνο, γιατί αλλιώς δεν τη βγάζω καθαρή σήμερα, δεν τον γλιτώνω το ζουρλομανδύα...
ToProsopoTouSkylou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ToProsopoTouSkylou » 03 Νοέμ 2009, 09:59

Βρήκα μια (περίπου) λύση για τα συμπτώματα, αλλά τίποτα για την αιτία. Όταν κρατάω πατημένο το shift+ctrl πριν το drop, μου βγάζει πάντα link για το url. Το σκέτο drag and drop εν το μεταξύ συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν ρωσική ρουλέτα.

Αυτό που με παραξενεύει περισσότερο είναι πως μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε δύο συστήματα πολύ διαφορετικά - στον desktop υπολογιστή έχω την amd64 έκδοση του 9.10, στο laptop την i386, και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση σε επίπεδο συσκευών-drivers κλπ.
ToProsopoTouSkylou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Νοέμ 2009, 13:36

Το πρόβλημά σου έχει να κάνει με το gnome.
Γιατί όμως δεν προτιμάς τα bookmark folders του browser αντί για αυτό που κάνεις?
Πιο το κέρδος?
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ToProsopoTouSkylou » 03 Νοέμ 2009, 20:08

Ναι, φαντάζομαι πως τα bookmarks είναι πιο βολικά, απλώς είχα συνηθίσει το δικό μου τρόπο. Φαίνεται πως είμαι η μειοψηφία πάντως, γιατί δεν έχω βρει ακόμα άλλες αναφορές για το συγκεκριμένο ζήτημα στο internet.

Μαλλόν θα το αναφέρω σαν bug του Gnome. Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)
ToProsopoTouSkylou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexpag » 04 Νοέμ 2009, 18:34

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον firefox (3.5.4.) σε ubuntu 9.10 δεν μπορώ να κάνω install κανένα addon. Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα
Firefox could not install the file at https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ddondetail because: Download error -228.
Τι μπορεί να φταίει;Η συνδεσή μου δουλεύει κανονικά.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu MATE 18.04 LTS (Bionic Beaver) 4.15.0-20-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE)
3 Genuine Intel CPU T1600 1.66GHz ‖ RAM 2940 MiB ‖ Wistron 3612 - Hewlett-Packard Compaq Presario CQ60-200ED Notebook PC
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915}
5 wls1: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:001c] (rev 01) ⋮ enp1s0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Alexpag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 04 Νοέμ 2009, 23:40

Alexpag έγραψε:Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον firefox (3.5.4.) σε ubuntu 9.10 δεν μπορώ να κάνω install κανένα addon. Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα
Firefox could not install the file at https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ddondetail because: Download error -228.
Τι μπορεί να φταίει;Η συνδεσή μου δουλεύει κανονικά.

Μήπως έχεις απενεργοποιήσει τη λανθάνουσα του Firefox;
Δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή ποιό φίλτρο πρέπει να δεις, τσέκαρε πάντως ότι η τιμή είναι true για τα browser.cache.memory.enable, browser.cache.disk.enable, browser.cache.offline.enable (με αυτή τη σειρά, μάλλον είναι το πρώτο αλλά βαριέμαι να το ψάξω τώρα) στο about:config.
Μπορείς να ορίσεις και μέγεθος από «Επεξεργασία->Προτιμήσεις->Για προχωρημένους->Δίκτυο».
Θέλει τουλάχιστον 1mb διαθέσιμή.
Επίσης μπορεί να παίζει κάποιο από τα πρόσθετα που έχεις.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexpag » 05 Νοέμ 2009, 00:26

Τσέκαρα τις τιμές που μου είπες και είναι εντάξει. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Το μόνο πρόσθετο που έχω είναι το adblock plus που το έβαλα μέσω του ubuntu software center.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu MATE 18.04 LTS (Bionic Beaver) 4.15.0-20-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE)
3 Genuine Intel CPU T1600 1.66GHz ‖ RAM 2940 MiB ‖ Wistron 3612 - Hewlett-Packard Compaq Presario CQ60-200ED Notebook PC
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915}
5 wls1: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:001c] (rev 01) ⋮ enp1s0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Alexpag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 05 Νοέμ 2009, 21:19

Μήπως τότε δεν είναι στον Firefox το πρόβλημα; Έχεις βάλει Firewall; Αφού δουλεύει η cache πιθανότατα να σε κόβει το Firewall.
Τσέκαρε καλού κακού και τα δικαιώματα του φακέλου cache μέσα στο προφίλ σου.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet