Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

Δημοσίευσηαπό Alexpag » 08 Νοέμ 2009, 01:22

Τι ακριβώς δηλαδή να κάνω στον φάκελο cache;
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu MATE 18.04 LTS (Bionic Beaver) 4.15.0-20-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE)
3 Genuine Intel CPU T1600 1.66GHz ‖ RAM 2940 MiB ‖ Wistron 3612 - Hewlett-Packard Compaq Presario CQ60-200ED Notebook PC
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915}
5 wls1: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:001c] (rev 01) ⋮ enp1s0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Alexpag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Νοέμ 2009, 03:13

Alexpag έγραψε:Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον firefox (3.5.4.) σε ubuntu 9.10 δεν μπορώ να κάνω install κανένα addon. Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα
Firefox could not install the file at https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ddondetail because: Download error -228.
Τι μπορεί να φταίει;Η συνδεσή μου δουλεύει κανονικά.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Μήπως έχεις απενεργοποιήσει τη λανθάνουσα του Firefox;
Δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή ποιό φίλτρο πρέπει να δεις, τσέκαρε πάντως ότι η τιμή είναι true για τα browser.cache.memory.enable, browser.cache.disk.enable, browser.cache.offline.enable (με αυτή τη σειρά, μάλλον είναι το πρώτο αλλά βαριέμαι να το ψάξω τώρα) στο about:config.
Μπορείς να ορίσεις και μέγεθος από «Επεξεργασία->Προτιμήσεις->Για προχωρημένους->Δίκτυο».
Θέλει τουλάχιστον 1mb διαθέσιμή.
Επίσης μπορεί να παίζει κάποιο από τα πρόσθετα που έχεις.

Τσέκαρα και εγώ αυτά που είπες, όλα είναι true. Αρχικά είχα προσθέσει το ad block μέσω του Ubuntu software center, επειδή όμως χρειαζόμουν και κάποια άλλα addons τα κατέβασα από τον σκληρό δίσκο του αδερφού μου (από windows) και έκανα προσθήκη στον firefox μου. Βασικά πλέων έχω όλα τα addons που χρειάζομαι μιας και τα κατέβασα από τον σκληρό του αδερφού μου, εκτός αν ξέχασα να κατεβάσω κάποιο. Δεν λέει όμως να υπάρχει αυτό το πρόβλημα γενικά και το παράξενο είναι ότι όταν κατέβασα τα addons από τον σκληρό του αδερφού μου, ο σκληρός του ήταν συνδεδεμένος επάνω στην κεντρική μονάδα του υπολογιστή μου. Για πρόβλημα σύνδεσης δεν το κόβω να είναι γιατί όλα τα άλλα λειτουργούν τέλεια δίχως κανένα πρόβλημα, είτε μέσα από τον δικό μου σκληρό είτε μέσα από τον σκληρό του αδερφού μου. Όταν είχα το Ubuntu 9.04 δεν υπήρχε κανένα παρόμοιο πρόβλημα και πάλι όλα λειτουργούσαν ομαλά, τώρα πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό με το Karmic και την συγκεκριμένη έκδοση του Firefox 3.5.4.

Για Firewall δεν έχω κάνει εγώ κάποια δικιά μου ρύθμιση, όλα είναι από την εγκατάσταση του Karmic. Για cache δείτε την παρακάτω εικόνα:

Δοκίμασα να διαγράψω τα εξής: 1) extensions.ini 2) extensions.cache 3) extensions.rdf
...αλλά και πάλι τίποτα.

Δοκίμασα να πάρω ολόκληρο το .mozilla από το home και να το μεταφέρω στην επιφάνεια εργασίας, μετά δημιούργησα νέο προφίλ αλλά πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα να τρέξω τον firefox και από live cd αλλά πάλι τα ίδια.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 09 Νοέμ 2009, 16:45

Τα δικαιώματα του καταλόγου cache μέσα στον κατάλογο προφίλ τα κοίταξε κανείς;
Θα πρέπει να επιτρέπεται και η εγγραφή και η ανάγνωση, μπορεί να άλλαξε κάτι εκεί με την αναβάθμιση.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexpag » 10 Νοέμ 2009, 00:45

Έκανα και εγώ ότι και ο filippos.xf δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Γιώργο αυτό που λες για την cache δεν το πιάνω, θέλεις να μας το εξηγήσεις;
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu MATE 18.04 LTS (Bionic Beaver) 4.15.0-20-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE)
3 Genuine Intel CPU T1600 1.66GHz ‖ RAM 2940 MiB ‖ Wistron 3612 - Hewlett-Packard Compaq Presario CQ60-200ED Notebook PC
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915}
5 wls1: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:001c] (rev 01) ⋮ enp1s0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Alexpag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 10 Νοέμ 2009, 01:05

@Alexpag
Κώδικας: Επιλογή όλων
cd ./.mozilla
sudo chown user:team -R *

Οπου user & team => βαζεις τα δικα σου.
π.χ. αν στο τερματικο σου εχεις συτο
vagrale13@ubuntu-desktop:~$
θα ειναι ετσι
sudo chown vagrale13:ubuntu -R *

και μετα ξαναδωκιμασε. Κλεισε και τον firefox οταν εκτελεις!! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 10 Νοέμ 2009, 02:10

Alexpag έγραψε:Έκανα και εγώ ότι και ο filippos.xf δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Γιώργο αυτό που λες για την cache δεν το πιάνω, θέλεις να μας το εξηγήσεις;

Ευχαρίστως, το download error 228 έχει να κάνει με τη λανθάνουσα. Αφού λοιπόν οι ρυθμίσεις του περιηγητή είναι τέτοιες που να μην την αποκλείουν, ίσως υπάρχει πρόβλημα με τον κατάλογο, αν πχ δεν έχεις δικαίωμα εγγραφής και ανάγνωσης, πολύ απλά είναι σαν να μην επιτρέπεις την λανθάνουσα. Είναι κάπως τραβηγμένο αλλά αφού δεν είναι ρύθμιση firewall δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.. κάποιο πρόβλημα στις ρυθμίσεις του ubuntu ίσως...
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 10 Νοέμ 2009, 02:15

Λοιπόν, το έψαξα λίγο στο αμερικάνικο φόρουμ, φαίνεται πως είναι πρόβλημα της 9.10 σε ορισμένα μηχανήματα και έχει να κάνει με DNS. Δυστυχώς είναι κάπως αργά για να περάσω τώρα τις οδηγίες που δίνουν εκεί μεταφρασμένες, υπόσχομαι όμως να το κάνω αύριο το μεσημεράκι.
Για τους βιαστικούς και αγγλομαθείς παραθέτω προς το παρόν το δεσμό.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Νοέμ 2009, 06:30

έκανε κανείς update στην 3.5.5 :?:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 10 Νοέμ 2009, 10:40

μετα απο αναβαθμιση σε 9.10 παρατηρω μερικα προβληματα στον firefox 3.5.4 δεν κραταει τις σελιδες και δεν ανοιγει την πρωτη φορα
τον ετρεξα απο τερματικο και πηρα αυτο
manos@laptop:~$ firefox

(
Κώδικας: Επιλογή όλων
firefox:2684): Gdk-WARNING **: XID collision, trouble ahead

(firefox:2684): Gdk-WARNING **: XID collision, trouble ahead

ειμαι ενα βημα πριν την επανεγκατασταση του και καινουριου προφιλ
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 10 Νοέμ 2009, 11:32

με νεο προφιλ ειναι οκ
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ