Τι μας εντυπωσιάζει στον Firefox

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Τι μας εντυπωσιάζει στον Firefox

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 13 Ιουν 2009, 10:17

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Babis_ECE έγραψε:...και το ότι είναι ο πρώτος explorer που εισήγαγε το tabbed browsing...

Φτού κακά! ... πες το περιηγητή, φυλλομετρητή, browser, αλλά όχι και ... «explorer»! :)
Και για την ιστορία, ο πρώτος περιηγητής που έχει καρτέλες ήταν ο Opera. Απλά ο κόσμος το έμαθε με τον Firefox.

:lol: Nαι, ίσως το explorer δεν ήταν η καλύτερη διατύπωση!!
Όσον αφορά τον Opera, όντως όλοι έμαθαν τις καρτέλες από την διάδοση του Firefox. Μεταξύ αυτών κι εγώ. :)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Τι μας εντιπωσιάζει στον Firefox

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 13 Ιουν 2009, 12:48

Nisok έγραψε:
The_Mentor έγραψε:εμένα με εντυπωσιάζει πόσο γρήγορα τρώει την μνήμη

++1
Εικόνα 312mb δεν ειναι και πολλα βλεπωντας youtube.Υπερβολες ;) .
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 13 Ιουν 2009, 13:31

Στο δικό μου σύστημα δεν τρώει και τόση πολύ μήνη ώστε να παραπονιέμαι...για εμένα η μνήμη που τρώει κειμένεται σε λογικά επίπεδα.
Τώρα αυτό που είναι εντυπωσιακό στον ff είναι ότι είναι πάρα πολύ παραμετροποιήσιμος :!: όσο κανένας άλλος browser :mrgreen:
Και με αυτά τα add-ons κάνεις παπάδες :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Τι μας εντιπωσιάζει στον Firefox

Δημοσίευσηαπό grimm » 13 Ιουν 2009, 14:06

koukouvaou έγραψε:
Nisok έγραψε:
The_Mentor έγραψε:εμένα με εντυπωσιάζει πόσο γρήγορα τρώει την μνήμη

++1
312mb δεν ειναι και πολλα βλεπωντας youtube.Υπερβολες ;) .

Φίλε koukouvaou,
αυτό που παρουσιάζεις στο screenshot είναι η συνολική χρήση της RAM!

Δεν υπήρχε περίπτωση να καταλαμβάνει τόσο χώρο στη μνήμη λόγω ενός youtube clip!
Το πραγματικό μέγεθος RAM που καταλαμβάνει ο firefox θα το δεις καλύτερα στις "Διεργασίες".
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 13 Ιουν 2009, 14:34

Ότι άμα το φορτώσεις με πάνω από 40-50 addons σου γίνεται μπάχαλο και δεν μπορείς να το συμμαζέψεις.

Π.χ. εμένα δεν δουλεύει το back button, συνήθως δεν παίζει τα video, μέχρι πρόσφατα δεν άνοιγε την επιλογή bcc στο yahoo και όταν πάω να κάνω fwd ένα e-mail συνήθως τα συννημμένα είτε αλλάζουν κατάληξη (γίνονται .eml) ή αποκτούν μέγεθος 1kb.

Από την άλλη οφείλω να του αναγνωρίσω την απίστευτη παραμετροποίηση που σηκώνει.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 13 Ιουν 2009, 18:23

Alexandros έγραψε:Ότι άμα το φορτώσεις με πάνω από 40-50 addons σου γίνεται μπάχαλο και δεν μπορείς να το συμμαζέψεις.

Χωρίς να θέλω να ανοίξω flame, γιατί σου κάνει εντύπωση αυτό;
Τι περιμένουμε δηλαδή με 40-50 πρόσθετα φορτωμένα;
Αν βάλει κανείς στο ubuntu 40-50 πακέτα από άλλες διανομές δεν νομίζω πως θα κάνει σε κανένα εντύπωση το ότι το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ανταποκρίνεται σωστά μετά. Το ίδιο πράγμα είναι, τα πρόσθετα είναι μεν φτιαγμένα για να δουλεύουν στον Firefox, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν και όλα μαζί, ούτε είναι δυνατόν να ελεγχθούν για τη συμβατότητα μεταξύ τους.
έγραψε:Π.χ. εμένα δεν δουλεύει το back button, συνήθως δεν παίζει τα video, μέχρι πρόσφατα δεν άνοιγε την επιλογή bcc στο yahoo και όταν πάω να κάνω fwd ένα e-mail συνήθως τα συννημμένα είτε αλλάζουν κατάληξη (γίνονται .eml) ή αποκτούν μέγεθος 1kb.

Όπως είπες κι εσύ, για κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις δεν ευθύνεται ο Firefox.
Μου προκαλεί ακόμα εντύπωση το ότι υπάρχει πάντα τόσος κόσμος που βλέπει αρνητικά σημεία αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να τα αναφέρει έστω (για να προσφέρει κάποιος με κώδικα δεν το συζητάω καν...) εκεί που πρέπει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι προφανές ότι δημιουργούνται από πρόσθετα και υπηρεσίες, το έψαξες καθόλου; ενημέρωσες τους δημιουργούς τους ότι υπάρχουν;
Όχι πως είναι Η τέλεια και χωρίς προβλήματα εφαρμογή αλλά μην τρελαθούμε κι εντελώς...
Και για να μην παρεξηγηθώ, το σχόλιο δεν είναι προσωπικό φίλε aleksandre, γενικότερο είναι, απλή αφορμή ήταν η δημοσίευση σου.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 13 Ιουν 2009, 19:03

Alexandros έγραψε:εμένα δεν δουλεύει το back button

Αν εννοείς το hotkey του back (backspace), νομίζω πως δεν είναι εξ αρχής ενεργοποιημένο.
Πιστεύω πως το παρακάτω θα λύσει αυτό το ζήτημα:

• Δώσε about:config στη γραμμή διευθύνσεων.
  • Στο filter γράψε "backspace". Λογικά θα σου βγάλει μόνο ένα αποτέλεσμα, το "browser.backspace_action"
  • Άλλαξε την τιμή του σε 0 (μηδέν). Αν δεν κάνω λάθος η default είναι 2.
Ξέρω, δεν είναι το κατάλληλο thread. Sorry.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:υπάρχει πάντα τόσος κόσμος που βλέπει αρνητικά σημεία αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να τα αναφέρει έστω

Χωρίς να έχει σχέση με τον Αλέξανδρο και το δικό μου σχόλιο, έχεις απόλυτο δίκιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 13 Ιουν 2009, 20:18

grimm το ξερω.75 .mb καταναλωνει ο ff.Αλλα gnome monitor+gnome panel+compiz+.....+ff δεν πεφτει βαρη στο στομαχι,αυτο ειπα.....
Aυτο που μου αρεσει στον ff ειναι η καρτελες που μου κανουν τη ζωη ευκολη και αυτο που εχει αρχισει να με χαλαει ειναι τα πολλα,τα παρα πολλα addons.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 14 Ιουν 2009, 01:18

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Alexandros έγραψε:Ότι άμα το φορτώσεις με πάνω από 40-50 addons σου γίνεται μπάχαλο και δεν μπορείς να το συμμαζέψεις.

Χωρίς να θέλω να ανοίξω flame, γιατί σου κάνει εντύπωση αυτό;
Τι περιμένουμε δηλαδή με 40-50 πρόσθετα φορτωμένα;
Αν βάλει κανείς στο ubuntu 40-50 πακέτα από άλλες διανομές δεν νομίζω πως θα κάνει σε κανένα εντύπωση το ότι το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ανταποκρίνεται σωστά μετά. Το ίδιο πράγμα είναι, τα πρόσθετα είναι μεν φτιαγμένα για να δουλεύουν στον Firefox, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν και όλα μαζί, ούτε είναι δυνατόν να ελεγχθούν για τη συμβατότητα μεταξύ τους.

Μεταξύ μας, δεν μου κάνει πολύ εντύπωση απλώς είπα να το αναφέρω. Δηλαδή στα πόσα addons καίγεσαι; Στα 39;; Και άμα σηκώνει μέχρι 5 π.χ. addons, τότε τι σκ@#τ!@ τον θέλουμε τον FF και δεν μένουμε με την Opera που είναι και πιο λειτουργικός/εύχρηστος/γρήγορος browser. Ακριβώς αυτά τα πρόσθετα είναι που του δίνουν το πλεονέκτημα. Άμα πρέπει να τα βάζουμε με το σταγονόμετρο, τότε το πλεονέκτημα χάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αλήθεια ότι η επιπλέον παραμετροποίηση έχει ένα κόστος. After all, you can't have everything (where would you put it...).

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
έγραψε:Π.χ. εμένα δεν δουλεύει το back button, συνήθως δεν παίζει τα video, μέχρι πρόσφατα δεν άνοιγε την επιλογή bcc στο yahoo και όταν πάω να κάνω fwd ένα e-mail συνήθως τα συννημμένα είτε αλλάζουν κατάληξη (γίνονται .eml) ή αποκτούν μέγεθος 1kb.

Όπως είπες κι εσύ, για κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις δεν ευθύνεται ο Firefox.

Ποιος ευθύνεται δλδ;

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Μου προκαλεί ακόμα εντύπωση το ότι υπάρχει πάντα τόσος κόσμος που βλέπει αρνητικά σημεία αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να τα αναφέρει έστω (για να προσφέρει κάποιος με κώδικα δεν το συζητάω καν...) εκεί που πρέπει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι προφανές ότι δημιουργούνται από πρόσθετα και υπηρεσίες, το έψαξες καθόλου; ενημέρωσες τους δημιουργούς τους ότι υπάρχουν;

Πού ακριβώς να το αναφέρω; Πώς να το ψάξω; Τι ακριβώς να τους πω; Ότι το addon που έχετε βγάλει ενδεχομένως να έχει conflict με ένα ή περισσότερα από τα άλλα 49 addons που έχω εγκατεστημένα στον browser μου και δεν μου δουλεύει το back button; Μα αν ήξερα ποιο απ' όλα δημιουργεί το πρόβλημα, θα το είχα απεγκαταστήσει μόνος μου και θα τελείωνε εκεί το θέμα.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Όχι πως είναι Η τέλεια και χωρίς προβλήματα εφαρμογή αλλά μην τρελαθούμε κι εντελώς...

Δεν ζήτησε κανείς την τέλεια εφαρμογή. Απλώς έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε θέματα ασφαλείας, οπότε γι' αυτό και τον προτιμάω. Όταν θέλω λειτουργικότητα, χρησιμοποιώ Opera.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Και για να μην παρεξηγηθώ, το σχόλιο δεν είναι προσωπικό φίλε aleksandre, γενικότερο είναι, απλή αφορμή ήταν η δημοσίευση σου.

:D
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 14 Ιουν 2009, 01:22

grimm έγραψε:
Alexandros έγραψε:εμένα δεν δουλεύει το back button

Αν εννοείς το hotkey του back (backspace), νομίζω πως δεν είναι εξ αρχής ενεργοποιημένο.

Όχι, εννοώ το κουμπάκι που πατάς για να πας στην προηγούμενη σελίδα.
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet