@Learner, μπορώ να ετοιμάσω ένα οδηγό αλλά θα είναι πλήρης μόνο για το Speedtouch 585 router.
@Simosx, το έκανα ήδη, ευχαριστώ
Συντονιστής: the_eye

Learner έγραψε:[Επίσης (δεν το έχω ψάξει) αλλά αν δεν υπάρχει , χρήσιμο θα ήταν να φτιάξει κάποιος (που ξέρει) ένα οδηγό γι' αυτό το θέμα.

lepidas έγραψε:Ακόμα μια ερώτηση για διαχείρηση ΟΧΙ απομακρυσμένων server αλλά αυτοί είναι στο τοπικό δίκτυο (κοινό router εννοώ,αν η λέξω τοπικό δίκτυο είναι λάθος παρακαλώ διορθώστε με) και αυτοί οι server έχουν το ίδιο username και ίδιο hostname.
Δηλαδή έχω 2 συσκευές username:pi και hostname:raspberrypi, πως ξεχωρίζουμε σε ποιά απο τις 2 θα συνδεθούμε ssh;
ssh pi@192.168.1.65
ssh pi@192.168.1.66
ssh mk802@192.168.1.66
simosx έγραψε:lepidas έγραψε:Ακόμα μια ερώτηση για διαχείρηση ΟΧΙ απομακρυσμένων server αλλά αυτοί είναι στο τοπικό δίκτυο (κοινό router εννοώ,αν η λέξω τοπικό δίκτυο είναι λάθος παρακαλώ διορθώστε με) και αυτοί οι server έχουν το ίδιο username και ίδιο hostname.
Δηλαδή έχω 2 συσκευές username:pi και hostname:raspberrypi, πως ξεχωρίζουμε σε ποιά απο τις 2 θα συνδεθούμε ssh;
Κάθε συσκευή με πρόσβαση στο (τοπικό) δίκτυο θα έχει τη δική της ξεχωριστή διεύθυνση IP.
Αναφέρεσαι στο mk802II και σε Raspberry Pi; Τότε έχουν διαφορετικές IP. Και θα έκανες π.χ.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ssh pi@192.168.1.65
ssh pi@192.168.1.66
ssh mk802@192.168.1.66
inet addr:192.168

ssh machinename.localssh username@hostname.local
lepidas έγραψε:Υπάρχει και αυτό αλλά δεν ξέρω πως χρησιμοποιείται
ssh machinename.local
λειτουργεί ώς εξής
ssh username@hostname.local
Μόλις το δοκίμασα και με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να θυμάσαι ή να κοιτάς IP
ssh 192.168.1.65
ή
ssh machinename.local

lepidas έγραψε:στο Local IP Address