_sleeper έγραψε:linuxman έγραψε:
Και επιτέλους βγείτε από την λογική τον παραθύρων , όλο το πρόβλημα είναι ότι ακόμα τα έχετε σαν δεύτερο σύστημα και αυτό είναι το πρόβλημα όλο , όταν θα έχετε μόνο ένα τότε θα καταλάβετε ότι είναι αρκετά ασφαλές και εξαρτάται από εσάς το εάν θα είναι έτσι .
διαφωνώ. χρησιμοποιώ αποκλειστικά kubuntu εδώ κ 2 χρόνια, αλλά η λογική της ασφάλειας είναι ανεξάρτητη από το λειτουργικό. είπαμε, το linux είναι υπερασφαλές σε σχέση με τα windows, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε χύμα στο κύμα.
Δεν είπα ότι θα είμαστε χύμα στο κύμα , είπα απλός ότι λογική "βάλει και ένα Firewall , μήπως και περάσει κάτι" δεν είναι ότι καλύτερο .
Ναι είναι ασφαλές και πολύ μάλιστα , από ένα σημείο και μετά είναι θέμα καθαρά του χρήστη πως και τι κάνει , και εάν δεν προσέχει τι κάνει και πως διατηρεί το σύστημα του .
Αρχική ερώτηση ήτανε
έγραψε:statik έγραψε:Δεν εχω βαλει ακομα ubuntu αλλα ειμαι στο παρα 5, Με απασχολει το θεμα ασφαλεια στο ιντερνετ. Απο οτι μου εχουν πει δεν τιθετε θεμα για ιους κτλ αρα δεν χρειαζεται antivirus, σωστα?. Τι γινεται ομως με θεματα οταν κανεις αγορες online Που δινεις αριθμους απο πιστωτικες κάρτες ή online Χρηματηστηριο κ.α. ή οταν εχω ανοιχτω ασυρματο δικτυο? Δεν πρεπει να βαλω καποιο ειδος firewall πχ ZoneAlarm ή καποιο αλλο ιντερνετ secourity? για να μην γινει καποια υποκλοπη?
Και εδώ απλά απαντάμε , όχι δεν χρειάζεται να έχεις αυτά που είχες στα παράθυρα , δεν είναι το ίδιο .
Δεν θα χρειαστείς να βάλεις κάτι έβαζες στα παράθυρα .
Δεν γίνεται υποκλοπή σε ένα Desktop PC χωρίς έξτρα λειτουργίες που ανέφερα ποιο πάνω .
Εγώ έχω 4 χρόνια ήδη και πότε δεν έχω βάλει ούτε Firewall , ούτε antivirus , τίποτα από όλα αυτά έστω και για δοκιμή , και για δική μου χρήση έχω πάντα και πόρτα 22 SSH open .
Βάζω Firewall μόνο στους Servers όταν χρειάζεται , επειδή εκεί υπάρχει αυτό που είπα "σερβίρει" υπηρεσίες .
Και μιας και βγήκαμε offtopic , ας γυρίσουμε στο θέμα .