Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

Δημοσίευσηαπό Theodora* » 07 Μάιος 2011, 00:21

simosx έγραψε:
Theodora* έγραψε:Καλημερα,
Τι κανετε? Νεο μελος εδω :)
Που λετε τις τελευταιες μερες, η μηχανη αναζητησης του Google που εχει ο firefox πανω δεξια εχει αλλαξεις απο google.gr σε google.com. Δεν γνωριζω πως εγινε αυτο και προσπαθω εδω και τοσο καιρο να βρω τροπο να την αλλαξω. Εχω την τελευταια εκδοη τη 4 και ητανε μια χαρα.. Εχω ψαξει στη σελιδα με τα προσθετα, στις μηχανες αναζητησης και εχει ολες τις χωρες εκτος της Ελλαδας.
Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει ν την αλλαξω σε Ελληνικη.

Πήγαινε στη σελίδα http://www.google.com/preferences?hl=el (η σελίδα προκύπτει όταν πας στο Language Tools από την αρχική σελίδα του Google.com).
Εκεί καθορίζεις τι γλώσσα θέλεις να θυμάται το Google στις αναζητήσεις, και πατάς να αποθηκευτούν (στο τέλος της σελίδας).
Αυτό ήταν!

Δηλαδή δε χρειάζεται κάποιο ειδικό πρόσθετο για να δεις τα αποτελέσματα στα ελληνικά. Απλά η παραπάνω διαδικασία προσθέτει ένα ειδικό cookie που κάνει το Google να δίνει τα αποτελέσματα στα ελληνικά.

Ευχαριστω παρα πολυ.. Το έφτιαξα :)
Άβαταρ μέλους
Theodora*
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 08 Μάιος 2011, 11:56

nikvasilis έγραψε:Παιδιά κάτι βρήκα
http://releases.mozilla.org/pub/mozilla ... xpi/el.xpi
και για 64bit αν το χρειαστει καποιος
http://releases.mozilla.org/pub/mozilla ... xpi/el.xpi

...λύθηκε, ευχαριστώ !! :bow:
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2010 » 11 Μάιος 2011, 15:46

2010 έγραψε:Ενα προβλημα που εχω παρατηρησει ειναι οτι σε καποια sites με βιντεο, οπως το http://www.dailymotion.com, τα βιντεο αναβοσβηνουν, εμφανιζοντας καποια λευκα τετραγωνα σε διαφορες θεσεις τους.
Οταν αναπαραγω τα βιντεο σε fullscreen, παιζουν μια χαρα.
Εμφανιζεται και σε σας το προβλημα;
Πώς λυνεται;
Λοιπον, σημερα διαπιστωσα οτι εξαφανιστηκε το προβλημα στο Ubuntu 11.04 32bit του Laptop 1 της υπογραφης μου.
Ολα τα βιντεο, απο ολα τα σάιτ, οπως για παραδειγμα το dailymotion, παιζουν κανονικα, χωρις λευκα τετραγωνα, τοσο στην απλη προβολη, οσο και στην προβολη πληρους οθονης.
Ωστοσο στο Ubuntu 11.04 64bit του Laptop 2 το προβλημα εξακολουθει να υφισταται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό SeventhSky » 03 Ιουν 2011, 23:37

Star_Light έγραψε:
SeventhSky έγραψε:Γεια σας , είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα λίγη βοήθεια με αυτό το θέμα. Μετά που έκανα αναβάθμιση με όποιο browser και αν ανοίξω δεν μου συνδέεται στο internet , ενώ μου δουλεύει κανονικά το WiFi. Κατέβασα το Arora από το κέντρο λογισμικού Ubuntu αλλά τα ίδια. Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει ; :?:

Υ.Σ: Έκανα επανεγκατάσταση στον firefox αλλά το ίδιο βγάζει : " Έγινε διακοπή της σύνδεσης με τη σελίδα". :(

καποιο θεμα θα παιζει με τα dns σου νομιζω αγαπητε φιλε :D

Κώδικας: Επιλογή όλων
cat /etc/resolv.conf

σε αυτο το αρχειο θα πρεπει να υπαρχει δηλωμενος καποιος name server (gateway - το ρουτερακι σου που χρησιμοποιειται σαν πυλη)

ανοιξε το αρχειο να δεις αν ειναι αυτο και μετα παρε την διευθυνση του ρουτερ σου ή το hostname του και βαλτο αν δεν υπαρχει

nameserver <IP>

η δικια μου εγγραφη στο αρχειο που σου λεω πιο πανω ειναι η ακολουθη

kostas@kostas-SSL:~$ cat /etc/resolv.conf
# Generated by NetworkManager
domain lan
search lan
nameserver 192.168.1.254

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω , αλλά είχα απογοητευτεί , και δεν ξαναμπήκα να δω αν απάντησαν , βρήκα το αρχείο και μέσα έχει
#Generated by NetworkManager
nameserver <ip του rooter μου>

Τι πρέπει να κάνω τώρα ? Α και δεν μπορώ να κάνω edit το αρχείο γιατί δεν έχω δικαιώματα , εντωμεταξύ έχω συνδεθεί ως owner!
SeventhSky
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bourasnik » 12 Ιούλ 2011, 22:44

Πρόβλημα με τον firefox σε φίλο μου. Τον έπεισα να βάλει ubuntu και τώρα νιώθω υπεύθυνος για μερικά προβλήματα.
Μετά απο κάποια αναβάθμιση του firefox τα μενού γύρισαν στα αγγλικά.
Κάναμε απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση τον firefox 3.6.18 αλλά τίποτα, τα αγγλικά επιμένουν.
Κάθε φορά που ανοίγουμε τον firefox εμφανίζεται μια επιλογή να κάνει ή όχι install τα language packs για ελληνικά.
Του λέμε να κάνει install, ανοίγει ο firefox και την επόμενη φορά πάλι ζητάει να κάνει install.
Καμιά ιδέα???
υ.γ. Δοκιμάσαμε τη λύση με το el.xpi αρχειάκι αλλά δεν λειτούργησε.
Να σημειώσω επίσης ότι έχουμε την 64-bit έκδοση του ubuntu 10.04
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 10.04 lucid 32bit (el_GR.utf8), Ubuntu 2.6.32-35-generic, Ubuntu 2.6.32-35-generic
3 Intel Pentium D CPU 3.00GHz ‖ RAM 1507 MiB ‖ ASRock 775i65G.
4 nVidia NV34 [GeForce FX 5200] [10de:0322] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501USB Wireless Adapter
bourasnik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 12 Ιούλ 2011, 23:09

bourasnik έγραψε:Πρόβλημα με τον firefox σε φίλο μου. Τον έπεισα να βάλει ubuntu και τώρα νιώθω υπεύθυνος για μερικά προβλήματα.
Μετά απο κάποια αναβάθμιση του firefox τα μενού γύρισαν στα αγγλικά.
Κάναμε απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση τον firefox 3.6.18 αλλά τίποτα, τα αγγλικά επιμένουν.
Κάθε φορά που ανοίγουμε τον firefox εμφανίζεται μια επιλογή να κάνει ή όχι install τα language packs για ελληνικά.
Του λέμε να κάνει install, ανοίγει ο firefox και την επόμενη φορά πάλι ζητάει να κάνει install.
Καμιά ιδέα???
υ.γ. Δοκιμάσαμε τη λύση με το el.xpi αρχειάκι αλλά δεν λειτούργησε.
Να σημειώσω επίσης ότι έχουμε την 64-bit έκδοση του ubuntu 10.04

Δώστε από τερματικό (υπόψιν θα χαθούν όλα τα δεδομένα του firefox)
sudo apt-get purge firefox
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Και αν μιλάει Αγγλικά ακόμα τότε κατεβάστε το el.xpi από εδώ
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4