Alexandros έγραψε:
Μεταξύ μας, δεν μου κάνει πολύ εντύπωση απλώς είπα να το αναφέρω. Δηλαδή στα πόσα addons καίγεσαι; Στα 39;; Και άμα σηκώνει μέχρι 5 π.χ. addons, τότε τι σκ@#τ!@ τον θέλουμε τον FF και δεν μένουμε με την Opera που είναι και πιο λειτουργικός/εύχρηστος/γρήγορος browser. Ακριβώς αυτά τα πρόσθετα είναι που του δίνουν το πλεονέκτημα. Άμα πρέπει να τα βάζουμε με το σταγονόμετρο, τότε το πλεονέκτημα χάνεται.
Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, μπορείς να βάλεις όσα θες, προσωπικά στο βασικό μου προφίλ έχω 18 συν 7-8 σε διαφορετικά προφίλ για πιο εξειδικευμένες δουλειές. Όταν βάλεις όμως 40 πρόσθετα είναι στατιστικά πολύ περισσότερο πιθανό να βρεθούν φορτωμένα ταυτόχρονα ασύμβατα μεταξύ τους πρόσθετα. Το πρόβλημα δεν είναι το πόσα πρόσθετα μπορεί να σηκώσει ο Firefox, αλλά το τι συμβατότητα μπορεί αυτά να έχουν μεταξύ τους.
έγραψε:Ποιος ευθύνεται δλδ;
Για το κουμπί μάλλον κάποιο πρόσθετο (ίσως και το πρόσθετο του ubuntu που δημιουργεί συχνά προβλήματα με τις εργαλειοθήκες ή κάποιο Θέμα), για τα υπόλοιπα έτσι που τα ακούω, μάλλον είναι πρόβλημα flash/codec/player και όσο για το yahoo θα πρέπει να κοιτάξεις προς την υπηρεσία και να αναζητήσεις ευθύνες στον κώδικα της σελίδας (αν και παίζει κι εδώ να παρεμβάλλεται κάποιο από τα πρόσθετα σου, ειδικά αν έχεις το noscript, οπότε δες και τις ρυθμίσεις στα πρόσθετα σου).
έγραψε:Πού ακριβώς να το αναφέρω; Πώς να το ψάξω; Τι ακριβώς να τους πω; Ότι το addon που έχετε βγάλει ενδεχομένως να έχει conflict με ένα ή περισσότερα από τα άλλα 49 addons που έχω εγκατεστημένα στον browser μου και δεν μου δουλεύει το back button; Μα αν ήξερα ποιο απ' όλα δημιουργεί το πρόβλημα, θα το είχα απεγκαταστήσει μόνος μου και θα τελείωνε εκεί το θέμα.
Κι εδώ ακριβώς είναι και πάλι το θέμα που με ενόχλησε και αποφάσισα να απαντήσω, η αδιαφορία.
Από το ΑΜΟ δεν τα έβαλες αυτά τα πρόσθετα;
Κάθε μα κάθε πρόσθετο που φιλοξενείται στις σελίδες του έχει σημειώσεις έκδοσης που πιθανότατα αναφέρουν πληροφορίες για ασυμβατότητες με άλλα πρόσθετα και πληροφορίες για το που θα βρεις υποστήριξη.
Αν θες και πιο απλά, κάνεις ένα δεξί κλικ πάνω στο όνομα του πρόσθετου από τον διαχειριστή και πας στην σελίδα του, τα πιο πολλά έχουν δικές τους σελίδες στο δίκτυο.
Για να εντοπίσεις ποιο δημιουργεί το πρόβλημα , πολύ απλά τα απενεργοποιείς όλα και μετά τα ενεργοποιείς ένα-ένα μέχρι να δεις ποιο δημιούργησε το πρόβλημα. Μετά απενεργοποιείς τα υπόλοιπα, τα ενεργοποιείς πάλι ένα-ένα και βρίσκεις το ζευγάρι που είναι υπεύθυνο.
Δεν χρειάζεται ούτε προγραμματισμό να ξέρεις, ούτε τεχνικές γνώσεις να έχεις. Απλά επικοινωνείς με τους δημιουργούς και τους αναφέρεις το πρόβλημα και τα πρόσθετα που «χτυπάνε».
Με το να απεγκαταστήσεις απλά ένα πρόσθετο που θεωρείς χρήσιμο δεν αλλάζει τίποτα για κανέναν εκτός από εσένα τον ίδιο. Η φιλοσοφία όμως του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι «όλοι δουλεύουν για να έχω εγώ το καλύτερο λογισμικό ελεύθερα» αλλά «όλοι δουλεύουμε για να έχουμε το καλύτερο λογισμικό ελεύθερα». Mε δεδομένο ότι υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετα και οι συνδυασμοί τους είναι επίσης χιλιάδες, είναι πρακτικά αδύνατο να μπορεί ο κάθε δημιουργός να εξασφαλίσει συμβατότητα με όλα τα άλλα. Να είσαι όμως σίγουρος πως αν αναφέρεις συγκεκριμένα προβλήματα θα δοθούν και οι λύσεις αργά ή γρήγορα.
Από 'κει και πέρα είναι τελικά θέμα του τι ζητάει ο καθένας μας, ή όπως λέει κι ένας φίλος: «αν κάποιος θέλει ένα μηχάνημα που απλά να δουλεύουν όλα χωρίς να χρειάζεται να μάθει και να κάνει αυτός τίποτα, ας μείνει στα windows...».
Με άλλα λόγια, δεν φτάνει να αποβάλουμε τα windows από τα μηχανάκια μας, πρέπει να αποβάλουμε και τη νοοτροπία του παθητικού χρήστη.
(Ζητάω συγνώμη από την κοινότητα για το άσχετο της απάντησης μου στο νήμα, παρακαλώ διαγράψτε τη αν θεωρηθεί προσβλητική)