Τι μας εντυπωσιάζει στον Firefox

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Τι μας εντυπωσιάζει στον Firefox

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 14 Ιουν 2009, 18:46

Alexandros έγραψε:
Μεταξύ μας, δεν μου κάνει πολύ εντύπωση απλώς είπα να το αναφέρω. Δηλαδή στα πόσα addons καίγεσαι; Στα 39;; Και άμα σηκώνει μέχρι 5 π.χ. addons, τότε τι σκ@#τ!@ τον θέλουμε τον FF και δεν μένουμε με την Opera που είναι και πιο λειτουργικός/εύχρηστος/γρήγορος browser. Ακριβώς αυτά τα πρόσθετα είναι που του δίνουν το πλεονέκτημα. Άμα πρέπει να τα βάζουμε με το σταγονόμετρο, τότε το πλεονέκτημα χάνεται.

Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, μπορείς να βάλεις όσα θες, προσωπικά στο βασικό μου προφίλ έχω 18 συν 7-8 σε διαφορετικά προφίλ για πιο εξειδικευμένες δουλειές. Όταν βάλεις όμως 40 πρόσθετα είναι στατιστικά πολύ περισσότερο πιθανό να βρεθούν φορτωμένα ταυτόχρονα ασύμβατα μεταξύ τους πρόσθετα. Το πρόβλημα δεν είναι το πόσα πρόσθετα μπορεί να σηκώσει ο Firefox, αλλά το τι συμβατότητα μπορεί αυτά να έχουν μεταξύ τους.

έγραψε:Ποιος ευθύνεται δλδ;

Για το κουμπί μάλλον κάποιο πρόσθετο (ίσως και το πρόσθετο του ubuntu που δημιουργεί συχνά προβλήματα με τις εργαλειοθήκες ή κάποιο Θέμα), για τα υπόλοιπα έτσι που τα ακούω, μάλλον είναι πρόβλημα flash/codec/player και όσο για το yahoo θα πρέπει να κοιτάξεις προς την υπηρεσία και να αναζητήσεις ευθύνες στον κώδικα της σελίδας (αν και παίζει κι εδώ να παρεμβάλλεται κάποιο από τα πρόσθετα σου, ειδικά αν έχεις το noscript, οπότε δες και τις ρυθμίσεις στα πρόσθετα σου).

έγραψε:Πού ακριβώς να το αναφέρω; Πώς να το ψάξω; Τι ακριβώς να τους πω; Ότι το addon που έχετε βγάλει ενδεχομένως να έχει conflict με ένα ή περισσότερα από τα άλλα 49 addons που έχω εγκατεστημένα στον browser μου και δεν μου δουλεύει το back button; Μα αν ήξερα ποιο απ' όλα δημιουργεί το πρόβλημα, θα το είχα απεγκαταστήσει μόνος μου και θα τελείωνε εκεί το θέμα.

Κι εδώ ακριβώς είναι και πάλι το θέμα που με ενόχλησε και αποφάσισα να απαντήσω, η αδιαφορία.

Από το ΑΜΟ δεν τα έβαλες αυτά τα πρόσθετα;
Κάθε μα κάθε πρόσθετο που φιλοξενείται στις σελίδες του έχει σημειώσεις έκδοσης που πιθανότατα αναφέρουν πληροφορίες για ασυμβατότητες με άλλα πρόσθετα και πληροφορίες για το που θα βρεις υποστήριξη.
Αν θες και πιο απλά, κάνεις ένα δεξί κλικ πάνω στο όνομα του πρόσθετου από τον διαχειριστή και πας στην σελίδα του, τα πιο πολλά έχουν δικές τους σελίδες στο δίκτυο.
Για να εντοπίσεις ποιο δημιουργεί το πρόβλημα , πολύ απλά τα απενεργοποιείς όλα και μετά τα ενεργοποιείς ένα-ένα μέχρι να δεις ποιο δημιούργησε το πρόβλημα. Μετά απενεργοποιείς τα υπόλοιπα, τα ενεργοποιείς πάλι ένα-ένα και βρίσκεις το ζευγάρι που είναι υπεύθυνο.
Δεν χρειάζεται ούτε προγραμματισμό να ξέρεις, ούτε τεχνικές γνώσεις να έχεις. Απλά επικοινωνείς με τους δημιουργούς και τους αναφέρεις το πρόβλημα και τα πρόσθετα που «χτυπάνε».
Με το να απεγκαταστήσεις απλά ένα πρόσθετο που θεωρείς χρήσιμο δεν αλλάζει τίποτα για κανέναν εκτός από εσένα τον ίδιο. Η φιλοσοφία όμως του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι «όλοι δουλεύουν για να έχω εγώ το καλύτερο λογισμικό ελεύθερα» αλλά «όλοι δουλεύουμε για να έχουμε το καλύτερο λογισμικό ελεύθερα». Mε δεδομένο ότι υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετα και οι συνδυασμοί τους είναι επίσης χιλιάδες, είναι πρακτικά αδύνατο να μπορεί ο κάθε δημιουργός να εξασφαλίσει συμβατότητα με όλα τα άλλα. Να είσαι όμως σίγουρος πως αν αναφέρεις συγκεκριμένα προβλήματα θα δοθούν και οι λύσεις αργά ή γρήγορα.
Από 'κει και πέρα είναι τελικά θέμα του τι ζητάει ο καθένας μας, ή όπως λέει κι ένας φίλος: «αν κάποιος θέλει ένα μηχάνημα που απλά να δουλεύουν όλα χωρίς να χρειάζεται να μάθει και να κάνει αυτός τίποτα, ας μείνει στα windows...».
Με άλλα λόγια, δεν φτάνει να αποβάλουμε τα windows από τα μηχανάκια μας, πρέπει να αποβάλουμε και τη νοοτροπία του παθητικού χρήστη.

(Ζητάω συγνώμη από την κοινότητα για το άσχετο της απάντησης μου στο νήμα, παρακαλώ διαγράψτε τη αν θεωρηθεί προσβλητική)
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 14 Ιουν 2009, 19:35

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 15 Φεβ 2014, 19:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 14 Ιουν 2009, 19:55

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Για να εντοπίσεις ποιο δημιουργεί το πρόβλημα , πολύ απλά τα απενεργοποιείς όλα και μετά τα ενεργοποιείς ένα-ένα μέχρι να δεις ποιο δημιούργησε το πρόβλημα. Μετά απενεργοποιείς τα υπόλοιπα, τα ενεργοποιείς πάλι ένα-ένα και βρίσκεις το ζευγάρι που είναι υπεύθυνο.

Μέχρι εκεί, μου κόβει κι εμένα. Το θέμα όμως είναι ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο να το κάνω αυτό για όλα τα addons οπότε ως σκέψη απορρίπτεται.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Τι μας εντιπωσιάζει στον Firefox

Δημοσίευσηαπό sudobash » 16 Ιουν 2009, 22:48

headless έγραψε:Bump!
Εντυπωσιακών features συνέχεια.
Η τελευταία μαγκιά που σκέφτηκαν οι mozillαίοι είναι να οργανώσουν τα addons σε «πακέτα»,ήτοι collections.
Bάζοντας το Collector addon μπορείτε να διαλέξετε κάποιο απο τα έτοιμα collections ή να δημιουργήσετε το δικό σας.
Έτσι, μπορείτε να ξαναπεράσετε με ελάχιστο κόπο τα αγαπημένα σας addon σε κάποιο άλλο pc ή μετά από κάποιο install,αντί να τα ψάχνετε πάλι 1-1.
Ρίξτε μια ματιά στην δική μου collection,εδώ.
Τσεκάρετε και το Cool Iris,είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δεί τελευταία.

Έφτιαξα κι εγώ μία συλλογή από εργαλεία για Web Development που μου έχουν φανεί χρήσιμα κατά καιρούς... Προτείνω να μην τα βάλετε όλα γιατί θα επιβαρύνουν πολύ τον firefox (και κατ'επέκταση το σύστημα), αλλά ίσως χρειαστεί για reference...

Συλλογή: Web Developer Tools
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sindarta » 05 Ιούλ 2009, 02:51

Μέσα στο χάος της αλλαγής από παράθυρα σε ubuntu αναγκάστηκα να γυρίσω από τον chrome πίσω στον firefox. Και μπορώ να πω πως δεν μου κακοφάνηκε καθόλου ο firefox. Ναι, είναι λίγο παρωχημένος, ναι, δεν έχει την στιλιστική αρτιότητα του chrome ή την χρηστικότητα του opera, αλλά προσφέρει τόσες επιλογές παραμετροποίησης που μπορεί να γίνει ο ιδανικός browser για τον κάθε ένα μας. Είτε για όσους ζητάνε έναν απέριττο και λιτό φυλομετρητή είτε για όσους θέλουν να έχουν 17 add ons με εξειδικευμένες λειτουργίες.

Τώρα για αυτούς που παραπονιούνται για την ασυμβατότητα των add ons πρέπει να συμφωνήσω με τον χρήστη Γιώργο Φιωτάκη. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από ένα πρόγραμμα να λειτουργεί απρόσκοπτα κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, και ενώ εμείς το κακομεταχειριζόμαστε.

Τέλος, αναρωτιέμαι τι έχετε φορτώσει στον firefox και σας πιάνει τόση RAM. Με 9 tabs ανοιχτά, μεταξύ αυτών και σχετικά "βαριές" ιστοσελίδες (last.fm, youtube) και έχω 150Mb.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Λίγο C++ ┃ Αγγλικά: Καλά, Γερμανικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ (K)Ubuntu 9.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ P8600 @ 2.40 GHz │ 3096 MB │ nVIDIA 9650M GT 1Gb │ 15,4"
sindarta
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 05 Ιούλ 2009, 03:01

εεε τα πολλά addons :thumbup:
Βασικά με τα τόσα πολλά addons που έχει είναι king of the kings
αμέσως μετά έρχεται ο konqueror ο Κατακτητής .
Ο Opera καλός είναι αλλά αφου είναι proprietary να πάει να νανανα......
:D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 14 Ιούλ 2009, 23:59

Τα add-ons και το λογοτυπο του.

Ηθελα να προτεινω μια αποψη της μεθοδου περιηγησης στο firefox.

Δεν ξερω αν εχετε προσπαθησει τα gestures, ή βγαζετε σπυρια καθε που ακουτε για την χρηση του. :p

Προτεινω σε αυτους που δεν εχουν δωσει μια ευκαιρια σε παρομοια add-ons να το κανουν
Προσωπικα χρησιμοποιω το FireGestures.

Αν εχετε διαθεση να το μαθετε πιστευω θα σας βοηθησει στην περιηγηση σας. : )

Οι εντολες δινονται με σταθερο πατημα του δεξιου κλικ και αναλογη κινηση του ποντικου.
Εντολες οπως new tab, close tab , open link in new tab, reload, previous/next tab, save image as
και πολλες αλλες που χρειαζονται την ορεξη σας θα σας διευκολυνουν πολυ κατα την γνωμη μου.

Give it a try.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 15 Ιούλ 2009, 00:12

Off topic:
2 μερες δουλευω τον epiphany και ενω ειναι απλος ειναι πολυ γρηγορος
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore