Ήρθε το Thunderbird 3!!

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Ήρθε το Thunderbird 3!!

Δημοσίευσηαπό nikosal » 16 Απρ 2010, 09:13

pkst έγραψε:
Για άλλη μια φορά:
ΟΙ επίσημες εκδόσεις του mozilla.org , ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ. Το μόνο που χρειάζονται είναι αποσυμπίεση και εκτέλεση της αντίστοιχης εφαρμογής από τον κατάλογο που κάνατε αποσυμπίεση (thunderbird στον κατάλογο thunderbird, firefox στον κατάλογο firefox kok) Για να μην ψάχνετε κάθε φορά την εφαρμογή στον κατάλογο , φτιάξτε της και μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας και ειστε ΟΚ

(Με την χρήση του ubuntuzilla αυτοματοποιείται η διαδικασία - και σας τον τοποθετεί αυτόματα και στοπ μενού)

ok και έτρεξε αμέσως στον υπολογιστή της δουλειάς μου, ωστόσο η νέα έκδοση δεν βλέπει τα μηνύματα και τις επαφές της 2.χ, πώς το λύνω αυτό;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 17 Απρ 2010, 03:43

Άνοιξε τον προσωπικό σου φάκελο, λογικά θα πρέπει να έχεις ένα φάκελο .mozilla-thunderbird (το build του ubuntu) κι ένα .thunderbird (το build του mozilla).
Το πιο εύκολο είναι να δημιουργήσεις μια συντόμευση του πρώτου στον προσωπικό σου φάκελο και αφού διαγράψεις το δεύτερο να μετονομάσεις τη συντόμευση σε «.thunderbird».
Ή μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία από το ένα προφίλ στο άλλο, ό,τι σε βολεύει...
(Κάνε κι ένα backup καλού-κακού πιο πριν, είναι κάπως αργά και μπορεί να τα μπέρδεψα :) )
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 17 Απρ 2010, 09:47

Θα το κοιτάξω τη Δευτέρα που θα είμαι ξανά στη δουλειά. Για το... σπίτι ρωτάω: Το 10.04 φέρνει το 3.0; Αν ναι, δεν αξίζει τον κόπο οποιαδήποτε εγκατάσταση τώρα (κακώς την έκανα και στη δουλειά), μπορώ να περιμένω 15 μέρες.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 17 Απρ 2010, 09:50

nikosal έγραψε:Το 10.04 φέρνει το 3.0;

Ναι την έχει στα αποθετήρια.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 20 Απρ 2010, 12:17

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Άνοιξε τον προσωπικό σου φάκελο, λογικά θα πρέπει να έχεις ένα φάκελο .mozilla-thunderbird (το build του ubuntu) κι ένα .thunderbird (το build του mozilla).
Το πιο εύκολο είναι να δημιουργήσεις μια συντόμευση του πρώτου στον προσωπικό σου φάκελο και αφού διαγράψεις το δεύτερο να μετονομάσεις τη συντόμευση σε «.thunderbird».

Done έτσι που λες και πιο απλά νομίζω. Διαγράφεις το δεύτερο φάκελο που είναι ούτως ή άλλως άδειος (αφού έχεις μόλις εγκαταστήσει το πρόγραμμα) και μετονομάζεις τον .mozilla-thunderbird σε .thunderbird. Ανοίγω το πρόγραμμα και βρίσκω όλα μου τα παλιά μηνύματα, ευρετήριο κλπ.
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 20 Απρ 2010, 17:19

nikosal έγραψε:Διαγράφεις το δεύτερο φάκελο που είναι ούτως ή άλλως άδειος (αφού έχεις μόλις εγκαταστήσει το πρόγραμμα) και μετονομάζεις τον .mozilla-thunderbird σε .thunderbird. Ανοίγω το πρόγραμμα και βρίσκω όλα μου τα παλιά μηνύματα, ευρετήριο κλπ.

Ναι αλλά με αυτόν τον τρόπο αν κάποιος έχει κρατήσει και την έκδοση 2, για διάφορους λόγους, όλες οι ρυθμήσεις της 2 θα χαθούν μαζί με τα μηνύματα!! Θα πάνε στην 3.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 20 Απρ 2010, 19:05

ναι, οκ, κατανοητό. Δεν χρειάζομαι πλέον την έκδοση 2 και δεν ξέρω ποιος θέλει να έχει και τις δύο, ωστόσο πολύ καλά το επισημαίνεις για να ξέρει και ο καθένας τη διαφορά της προτεινόμενης ενέργειας!
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 21 Απρ 2010, 00:00

nikosal έγραψε:ναι, οκ, κατανοητό. Δεν χρειάζομαι πλέον την έκδοση 2 και δεν ξέρω ποιος θέλει να έχει και τις δύο, ωστόσο πολύ καλά το επισημαίνεις για να ξέρει και ο καθένας τη διαφορά της προτεινόμενης ενέργειας!

Αν δεν εγκαταστήσεις κανονικά το Mozilla build, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να τρέξεις τον Thunderbid πχ. σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας για να βγάλεις μια επέκταση που «χτυπάει», ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από τερματικό, θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
Θα δημιουργηθεί ξανά ο φάκελος .mozilla-thunderbird και θα χρησιμοποιήσει ένα νέο προφίλ οπότε πάλι θα ψάχνεις να βρεις που είναι οι ρυθμίσεις σου κλπ.
Φυσικά και πάλι θα μπορείς να μετονομάσεις το φάκελο .thunderbird σε .mozilla-thunderbird και μετά πάλι απ' την αρχή αλλά ποιος ο λόγος να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη;
(πέρα απ' το ότι έχει πιο πολύ πλάκα έτσι... :) )
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 21 Απρ 2010, 20:20

Μπράβο Γιώργο για την επισήμανση.

Νέο ερώτημα, δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίξω άλλο τόπικ: Πώς γίνεται όταν βλέπω τα εισερχόμενα (ή τα εξερχόμενα, το ίδιο κάνει) μηνύματα στις γνωστές στήλες (ημερομηνία, αποστολέας κλπ.) να εμφανίζω τον αποστολέα με το όνομα που τον έχω εγώ στην ατζέντα και όχι με το όνομα που έχει ορίσει αυτός; Ψάχνω πχ. το μήνυμα που μου έστειλε ο Γιώργος Φιωτάκης, αλλά δεν τον βρίσκω στο «Γ» όταν κάνω αλφαβητική ταξινόμηση κατά όνομα αποστολέα, γιατί το thunderbird επιμένει να μου τον παρουσιάζει ως Giorgos Fiotakis ή George ή Fiot-Giorg ή... ή... οτιδήποτε άλλο έχει ορίσει ο χρήστης. Και άντε να το θυμάσαι αυτό κάθε φορά.
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 22 Απρ 2010, 02:34

nikosal έγραψε:Μπράβο Γιώργο για την επισήμανση.

Νέο ερώτημα, δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίξω άλλο τόπικ: Πώς γίνεται όταν βλέπω τα εισερχόμενα (ή τα εξερχόμενα, το ίδιο κάνει) μηνύματα στις γνωστές στήλες (ημερομηνία, αποστολέας κλπ.) να εμφανίζω τον αποστολέα με το όνομα που τον έχω εγώ στην ατζέντα και όχι με το όνομα που έχει ορίσει αυτός; Ψάχνω πχ. το μήνυμα που μου έστειλε ο Γιώργος Φιωτάκης, αλλά δεν τον βρίσκω στο «Γ» όταν κάνω αλφαβητική ταξινόμηση κατά όνομα αποστολέα, γιατί το thunderbird επιμένει να μου τον παρουσιάζει ως Giorgos Fiotakis ή George ή Fiot-Giorg ή... ή... οτιδήποτε άλλο έχει ορίσει ο χρήστης. Και άντε να το θυμάσαι αυτό κάθε φορά.

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να είναι ξεχωριστό θέμα γιατί εδώ θα χαθεί αλλά εν πάση περιπτώσει...

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που περιγράφεις είναι το bug 460737.
Για την ώρα μπορείς απλά να κάνεις μια αναζήτηση στα μηνύματα σου και να δώσεις στο πεδίο αναζήτησης το όνομα που εσύ έχεις ορίσει στο ευρετήριο διευθύνσεων για τη συγκεκριμένη επαφή οπότε και θα σου βγάλει μια λίστα σε νέα καρτέλα με όλα τα μηνύματα από την συγκεκριμένη επαφή άσχετα με τη διεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet