Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Firefox: Προβλήματα, ερωτήσεις, απαντήσεις...

Δημοσίευσηαπό mrjack » 11 Φεβ 2009, 01:07

Εχει συναντησει κανεις προβλημα με το δεξι κλικ σε link και εικονες ;

Με το δεξι κλικ , ποτε ανοιγει το adblock, ποτε το smiley xtra, ποτε κανει save as, ποτε ... κλπ κλπ κλπ

:?
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 11 Φεβ 2009, 17:28

mrjack έγραψε:Εχει συναντησει κανεις προβλημα με το δεξι κλικ σε link και εικονες ;

Με το δεξι κλικ , ποτε ανοιγει το adblock, ποτε το smiley xtra, ποτε κανει save as, ποτε ... κλπ κλπ κλπ

:?

Λογικά πρέπει να παίζει κάποιο memory leak, είτε πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις μνήμης του Firefox (δεν το θεωρώ πιθανό αλλά ρίξε μια ματιά στο http://support.mozilla.com/el/kb/high+memory+usage - αγγλικά- αν θες), είτε να κάνεις ένα έλεγχο στις επεκτάσεις για να δεις ποιές χτυπάνε μεταξύ τους (πιθανότερο). Απενεργοποίησε όλες τις επεκτάσεις, ενεργοποίησε τις μια-μια με τη σειρά, και δες ποιά δημιουργεί το πρόβλημα.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 11 Φεβ 2009, 18:47

Ευχαριστω φιλε , θα το δοκιμασω .
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 12 Φεβ 2009, 16:28

:? :?

Εκλεισε ο υπολογιστης επειδη τελειωσε η μπαταρια και το ξεχασα. Ανοιγοντας το ο firefox τα εχει πραγματικα παιξει.

Δεν θυμαται κανεναν κωδικο, η μπαρα με σελιδοδεικτες φαινεται αλλα εχουν φυγει ολα, δεν μπορω να κανω καινουριους σελιδοδεικτες.
Καφε φορα που τον κλεινω κανονικα, την επομενη που τον ξεκινω μου λεει να ξεκινησει απο εκει που ημουν η να ξεκινησε καινουριο παραθυρο , το μηνυμα δηλαδη που μας δινει οταν τον κλεινουμε αποτομα . Επισης δεν παιζει σωστα οτι υπαρχει σε flash, κολλαει !
Αυτα μεχρι τωρα!

edit : Δεν δουλευουν και οι επιλογες "εμπρος" και "πισω" :|
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 14 Φεβ 2009, 16:19

mrjack έγραψε::? :?
Εκλεισε ο υπολογιστης επειδη τελειωσε η μπαταρια και το ξεχασα. Ανοιγοντας το ο firefox τα εχει πραγματικα παιξει.
Δεν θυμαται κανεναν κωδικο, η μπαρα με σελιδοδεικτες φαινεται αλλα εχουν φυγει ολα, δεν μπορω να κανω καινουριους σελιδοδεικτες.
Καφε φορα που τον κλεινω κανονικα, την επομενη που τον ξεκινω μου λεει να ξεκινησει απο εκει που ημουν η να ξεκινησε καινουριο παραθυρο , το μηνυμα δηλαδη που μας δινει οταν τον κλεινουμε αποτομα . Επισης δεν παιζει σωστα οτι υπαρχει σε flash, κολλαει !
Αυτα μεχρι τωρα!
edit : Δεν δουλευουν και οι επιλογες "εμπρος" και "πισω" :|

Κατά πάσα πιθανότητα έχει πειραχτεί το places database.

Καταρχήν κάνε ένα αντίγραφο των σελιδοδεικτών( Σελιδοδείκτες -> Οργάνωση σελιδοδεικτών-> Εισαγωγή και αντίγραφο-> Εξαγωγή HTML, -το αρχείο θα πρέπει να το ονομάσεις «bookmarks.html»).

Αποθήκευσε το στον κατάλογο προφίλ του Firefox (/home/«user»/.mozilla/firefox/«XXXXXXX».default/) και αντικατάστησε αυτό που υπήρχε εκεί (αν θες, μπορείς να αλλάξεις το όνομα του παλιού αντί για να το αντικαταστήσεις) .

Κλείσε τον Firefox, πήγαινε στον κατάλογο που έχει το προφίλ σου και διέγραψε ή άλλαξε το όνομα του αρχείου «places.sqlite» (και του «places.sqlite-journal» αν υπάρχει).
Αν είσαι σίγουρος ότι το αρχείο bookmarks.html περιέχει όλους τους σελιδοδείκτες που είχες και θες να τους περάσει αυτόματα ο firefox, άνοιξε τον κατάλογο «bookmarkbackups» και μετέφερε κάπου αλλού ή διέγραψε όσα αρχεία «bookmarks-Χ-Χ-Χ.json» βρείς εκεί.
Αν ο firefox βρεί αρχεία στον κατάλογο αυτό, θα επαναφέρει τους σελιδοδείκτες απ' αυτά (είναι αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργεί αυτόματα αλλά είναι πιθανόν να λείπουν μερικοί από τους σελιδοδείκτες που έχεις προσθέσει πιο πρόσφατα) αντί για το bookmarks.html.

Καλό θα ήταν να διαγράψεις ή να μετονομάσεις και το localstore.rdf (στον κατάλογο προφίλ χρήστη) αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις ξανά από την αρχή τις εργαλειοθήκες σου αν το κάνεις. Δοκίμασε αν δουλεύει χώρις το τελευταίο αυτό βήμα και αν δεν «παίζουν» όλα σωστά κάν' το κι αυτό.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 18 Φεβ 2009, 17:24

Δεν ειχα συνδεση και χρονο για να το τσεκαρω και το προβλημα λυθηκε μονο του μετα απο λιγες μερες.

Ευχαριστω οπως και να 'χει .
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aflaouras » 22 Φεβ 2009, 03:43

Εχω το εξής προβλημα με τον firefox..Στην εργαλειοθηκη πλοηγησης και στην εργαλειοθηκη σελιδοδεικτων τα γραμματα ειναι πολυ μικρα...Δηλαδη πληκτρολογω ενα site και μου βγαινουν τα ματια για να δω τι εχω πληκτρολογιση...Στην σελίδα ειναι ολα οκ...

Εχω 8.10 με kde
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS 32bit σε Toshiba Satellite A210-1A0
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 │ 2GB │ATI Radeon Mobility HD 2600 Series│Atheros AR242x │HDA - Intel│ TFT 15.4" 1280x720
Άβαταρ μέλους
aflaouras
punkTUX
punkTUX

Launchpad: lennondtps
IRC: aflaouras
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 22 Φεβ 2009, 17:08

aflaouras έγραψε:Εχω το εξής προβλημα με τον firefox..Στην εργαλειοθηκη πλοηγησης και στην εργαλειοθηκη σελιδοδεικτων τα γραμματα ειναι πολυ μικρα...Δηλαδη πληκτρολογω ενα site και μου βγαινουν τα ματια για να δω τι εχω πληκτρολογιση...Στην σελίδα ειναι ολα οκ...
Εχω 8.10 με kde

Μόνο σ' αυτές τις εργαλειοθήκες υπάρχει το πρόβλημα; η εργαλειοθήκη με τα μενού εμφανίζεται κανονικά δηλαδή;
ΔΕΝ έχω εμπειρία από KDE σε UBUNTU αλλά αν είναι έτσι υποψιάζομαι 2 πράγματα... Το ένα είναι το Ubuntu Firefox Modifications το οποίο αρκετές φορές πιο πολλά προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει («χτυπάει» με πολλές επεκτάσεις) και μπορείς να δοκιμάσεις να το απενεργοποιησείς από τα πρόσθετα του Firefox. Το άλλο είναι κάποια ρύθμιση στα GTK fonts του KDE (σε OpenSUSE που το δουλεύω πάντως παίζει μια χαρά με KDE fonts σε GTK).
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geo. » 23 Φεβ 2009, 15:08

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ο Firefox σέρνεται αν έχω πολλά Tabs ανοιχτά, ειδικά με videos π.χ από το Youtube!! Πολλές φορές το παράθυρο γίνεται γκρι που δείχνει πως δεν ανταποκρίνεται. Ενώ στον Firefox στα XP δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Είναι κάτι που το κολλάει?
Desktop:
Ubuntu 10.04 32bit
Asus P5B-MX / Intel Core 2 Duo - 1.8GHz / 4GB / Gainward 9795 9500GT 1GB PCI-E
Bluetooth MSI Dongle USB / Samsung 22" 1680x1050
Άβαταρ μέλους
Geo.
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 23 Φεβ 2009, 16:45

Tο πρόβλημα έχει να κάνει με τον flash player. Δοκίμασε να κατεβάσεις το deb πακέτο από το official site της adobe και να το κάνεις εγκατάσταση με διπλό κλικ να δεις αν σου ξαναπαρουσιαστεί.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet