Αλλαγή του default BitTorrent client

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Αλλαγή του default BitTorrent client

Δημοσίευσηαπό gman » 26 Ιουν 2010, 16:38

Από την πρώτη μέρα που έβαλα linux χρησιμοποιώ το vuze για downloading. Πέρα απ' αυτό, είχα εγκαταστήσει εδώ και καιρό το Miro για να βρίσκω-κατεβάζω βιντεάκια από το ίντερνετ. Τα δύο αυτά προγράμματα συνυπήρχαν για αρκετό καιρό χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Πρόσφατα μπήκα σε μια σελίδα στο ίντερνετ να κατεβάσω ένα τόρεντ και στην καρτέλα που ανοίγει όταν πατάμε download torrent, εμφανίστηκε το Miro σαν προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα του αρχείου. Προσπάθησα με διάφορους τρόπους να ορίσω το vuze ως προεπιλεγμένη εφαρμογή αλλά δεν τα κατάφερα. Απεγκατέστησα το Miro, αλλά και πάλι τίποτα δεν άλλαξε. Η μόνη λύση που βρήκα ήταν να αποθηκεύω το αρχείο στον υπολογιστή και μετά να το ανοίγω με το vuze.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να ξαναβάλω το vuze σαν προεπιλεγμένο BitTorrent client;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Desktop 14.04 64-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz │ 4GB RAM │ NVIDIA EN9600 GT │ WD 750GB sata2
gman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή του default BitTorrent client

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 26 Ιουν 2010, 17:13

πας στο νοτίλους σε ένα αρχείο τόρεντ κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις ιδιότητες-->άνοιγμα με.
Και εκεί επιλέγεις το vuse αν δεν υπάρχει πατάς προσθήκη και γράφεις το μονοπάτι που είναι το vuse.
Για να βρείς το μονοπάτι του vuse ανοίγεις τερματικό και δίνεις
Κώδικας: Επιλογή όλων
which vuse
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή του default BitTorrent client

Δημοσίευσηαπό gman » 26 Ιουν 2010, 17:24

Αυτό το έχω κάνει ήδη, αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τώρα χρησιμοποίησα αυτό που μου είπες ώστε να βρω τον προορισμό για το vuze και στην καρτέλα που ανοίγει όταν επιλέγουμε download torrent επέλεξα open with other application και έβαλα το vuze. Οπότε από μια άποψη όλα καλά, εφόσον τα αρχεία torrent ανοίγουν πλέον απευθείας με το vuze. Από την άλλη όμως είμαι πολύ περίεργος γιατί εξακολουθεί το miro να είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή, τη στιγμή μάλιστα που το έχω απεγκαταστήσει!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Desktop 14.04 64-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz │ 4GB RAM │ NVIDIA EN9600 GT │ WD 750GB sata2
gman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet