Ορθογραφικός έλεγχος Pidgin

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Ορθογραφικός έλεγχος Pidgin

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 06 Οκτ 2008, 15:29

Από πού παίρνει το Pidgin τις λέξεις που ελέγχει αν είναι ορθογραφικά σωστές, και πώς μπορούμε να προτείνουμε διορθώσεις και προσθήκες; Είναι η ίδια πηγή που χρησιμοποιούν και άλλες εφαρμογές στο περιβάλλον Gnome;

Δεν ξέρω να το εκφράζω σωστά, αλλά όταν μιλάω στο Pigdin, κάποιες φορές μου φαίνεται ότι λέξεις που θα έπρεπε να περνάνε, υπογραμμίζονται ως λανθασμένες.
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Ορθογραφικός έλεγχος Pidgin

Δημοσίευσηαπό simosx » 06 Οκτ 2008, 16:32

Ναι, είναι το ίδιο πακέτο.
Θέλει λίγο ψάξιμο στο πηγαίο κώδικα του Pidgin (ή να ρωτήσεις, google) για το τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή και χρήση του λεξικού. Για παράδειγμα, υπάρχε ένα ενδιάμεσο πακέτο gnome-spell, οπότε επικέντρωνες την προσοχή εκεί.

Ωστόσο, αυτό που νομίζω ότι σε ενδιαφέρει είναι το θέμα με το λεξικό του ορθογραφικού ελέγχου.
Υπάρχει ένα ζήτημα με τη διαδικασία ανανέωσης του λεξικού, και νομίζω ότι ως έργο είναι κάτι που δεν έχει maintainer. Βρες το πακέτο λεξικού που χρησιμοποιεί το Pidgin, μετά βρες ποιος έφτιαξε το πακέτο, και μετά μπορείς να βρεις την πραγματική πηγή του λεξικού.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Ορθογραφικός έλεγχος Pidgin

Δημοσίευσηαπό alefteris » 06 Οκτ 2008, 19:36

Το λεξικό που χρησιμοποιεί πρέπει να είναι το aspell. Δεν είμαι σίγουρος αν συντηρείται από κάποιον όμως. Αν σου είναι εύκολο, θα μπορούσες να κάνεις μια αναφορά σφάλματος για τις λέξεις που λείπουν στο https://bugs.launchpad.net/hunspell-el/+filebug. Θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντική έκδοση του λεξικού hunspell-el.
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet