Εγκατάσταση του mpich-1.2.4 για linux [Επιλύθηκε]

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Εγκατάσταση του mpich-1.2.4 για linux [Επιλύθηκε]

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 12 Οκτ 2008, 17:17

Γεια σας
Δίνω την εντολή στο τερματικό sudo apt-get install gcc και μου βγάζει οτι εγκαταστάθηκαν 0 πακέτα και αναβαθμίστηκαν 0 πακέτα

καταρχάς το mpi ειναι για να απασχοληθούμε με τον παράλληλο προγραμματισμό σε C και προϋπόθεση για να λειτουργήσει ειναι να εγκαταστήσω gcc

μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο ? :oops:
Τελευταία επεξεργασία από thodoris_turtle και 17 Οκτ 2008, 23:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η ζωή είναι κενή χωρίς ιδέες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τον αγώνα στο όνομά τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση του mpich-1.2.4 για linux

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Οκτ 2008, 17:28

την gcc την εχεις μαλλον ηδη εγκατεστημενη. Σε κάθε περιπτωση αν βαλεις το πακετο build-essential θα εχεις οτι χρειαζεσαι.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 12 Οκτ 2008, 17:45

logari81 έγραψε:την gcc την εχεις μαλλον ηδη εγκατεστημενη. Σε κάθε περιπτωση αν βαλεις το πακετο build-essential θα εχεις οτι χρειαζεσαι.

οκ το εβαλα και που θα παω για να δω αμα εχω εγκαταστηση gcc ?
Η ζωή είναι κενή χωρίς ιδέες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τον αγώνα στο όνομά τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 12 Οκτ 2008, 17:52

Υπάρχει και πακέτο μου φαίνεται.

Αν έχεις πολύπύρηνο μηχάνημα δοκίμασε πρώτα openmp. Αν φυσικά το θες για cluster αυτο είναι η λύση.

Γραψε gcc. Αν πάρεις no input files τότε το εγκατέστησες.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 12 Οκτ 2008, 17:58

Dimitris έγραψε:Υπάρχει και πακέτο μου φαίνεται.

Αν έχεις πολύπύρηνο μηχάνημα δοκίμασε πρώτα openmp. Αν φυσικά το θες για cluster αυτο είναι η λύση.

Γραψε gcc. Αν πάρεις no input files τότε το εγκατέστησες.

ok το εγκατεστησα αλλα γιατι δεν μπορω να δημιουργησω το εκτελεσημο αρχειο οσων αφορα για το προγραμμα mpich-1.2.4

πληκτρολογο

./configure –rsh=ssh

και μετα

make

και δεν εχει δημιουργηθει το εκτελεσημο αρχειο γιατι?

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 12 Οκτ 2008, 18:02

Aν θες τη συμβουλή μου, πρώτα μάθε πως λειτουργεί το make. Εξοικειώσου με αυτό γιατί θα χρειαστεί να κάνεις πολλές φορές compile και link πολλές βιβλιοθήκες. Επειτα αν έχεις πρόσβαση σε πολυπύρηνο μηχάνημα ξεκίνα με openmp. Είναι πιο απλό από το mpi γιατί δε χρειάζεται να ασχολείσαι με την επικοινωνία των επεξεργαστών. Μετά πήδα σε mpi. Εκεί χρειάζεται να προγραμματίσεις ακόμη και την επικοινωνία των επεξεργαστων, να μεταφέρεις δεδομένα από τον ένα στον άλλο που μπορεί να είναι πραγματικός πονοκέφαλος.

Για ό,τι απορία πάντως μη διστάσεις να ρωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 12 Οκτ 2008, 18:03

Τι σφάλμα σου βγάζει; Έτσι δε μπορούμε να ξέρουμε τίποτε, δώσε μερικές πληροφορίες ακόμη.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 12 Οκτ 2008, 18:16

κοιτα να δεις εμεις στο εργαστηριο θα κανουμε mpi version 1.2.4 γι αυτο θελω το συγκεκριμενο αλλιως δεν θα ειχα προβλημα να ασχοληθω με κατι πιο ευκολο καταλαβες?

συμφωνα μα τις οδηγιες λεει οτι προϋποθεση πρεπει να εχω εγκαταστηση το gcc για να κανω την δουλεια μου μεσω στον φακελο mpich-1.2.4 πληκτρολογω την εντολη ./configure –rsh=ssh
για να εχω ssh και μετα την εντολη make για να δημιουργησω το εκτελεσημο αρχειο για το mpi απ οτι καταλαβαινω

οταν πληκτρολογο ./configure -rsh=ssh μου εμφανιζει

configuring with args -rsh=ssh
configuring MPICH Version 1.2.4 of: 2002/05/07 08:43:03
*# Unrecognized configure option -rsh=ssh

οταν πληκτρολογο make μου εμφανιζει

make: *** No targets specified and no makefile found . stop .

ελπιζω να βοηθησα λιγακι

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 12 Οκτ 2008, 21:38

Λοιπόν, όταν γράφεις make -rsh=ssh λες, ή τουλάχιστον προσπαθείς, να πεις στον κώδικα του mpi να χρησιμοποιήσει αντί για το rsh το ssh για επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών. Όταν σου γράφει *# Unrecognized configure option -rsh=ssh προφανώς δε χρησιμοποιήσεις τη σωστή επιλογή. Θα πρέπει να διαβάσεις καλύτερα το εγχειρίδιο χρήσης. Φαντάζομαι θα πρέπει --rsh αλλά διαβασε εσύ καλύτερα.

Το σφαλμα:
make: *** No targets specified and no makefile found . stop .
είναι γιατί η προηγούμενη εντολή ./configure τερμάτισε με λάθος. Αρα δε δημιουργήθηκε το Makefile.

Η τυπική διαδικασία είναι
./configure
make
make install

Tο ./configure ψάχνει να στον υπολογιστή σου τα απαραίτητα προγράμματα/βιβλιοθηκες που χρειάζονται για τη μεταγλώττιση του κώδικα. Με τον τερματισμό του προγράμματος θα δημιουργεί ένα αρχείο Makefile. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί από το make για να δημιουργήσει τα binary αρχεία. Έπειτα φυσικά ακολουθεί η εγκατάσταση με make install. Γι'αυτό είπα ότι χρειάζεται να μάθεις για make. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο αλλά θα σε γλυτώσει από τέτοιες ερωτήσεις.

ΥΓ. Σε ποιο εργαστήριο, αν επιτρέπεται, θα το χρησιμοποιήσεται;
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 12 Οκτ 2008, 21:48

Aλλά γιατί με ssh και όχι με rsh; Αφού το τυπικό είναι το rsh, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγο για αυτή την επιλογή. Με ssh συνήθως συνδέεσαι στην κεφαλή (master) και συνδεση στα slaves γίνεται με rsh, τα οποιά πρέπει να είναι αποκλεισμένα από το υπόλοιπο δίκτυο. Τουλάχιστο έτσι το έμαθα εγώ :D
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet