Mozilla & Flash player

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Mozilla & Flash player

Δημοσίευσηαπό parisf21 » 16 Μάιος 2011, 17:05

Καλησπερα. Παρατηρησα οτι σε περιεχομενα τα οποια περιεχουν flash στον mozilla δημιουργουνται καποιες μαυριλες (το λεγομενο tearing αν δεν κανω λαθος). Εψαξα λιγο στο google για τετοια θεματα και αυτο που βρηκα ηταν να κανω κατι ρυθμισεις στον mozilla προκειμενου να ενεργοποιησω το gpu acceleration (πάτησα about:support και εκει το ειχε 0/1). Πραγμα το οποιο τελικως δεν καταφερα να κανω. Δεν γνωριζω γιατι αλλα ηταν απενεργοποιημενο απο μονο του. Επισης οταν κανω δεξι κλικ πανω σε οτιδηποτε εχει flash δεν μπορω να πατησω την επιλογη "settings" γιατι ειναι απενεργοποιημενη και αυτη επισης. Επισης στο google ελεγε να ενεργοποιησω το vsync απο nvidia settings το οποιο εκανα αλλα παλι δεν αλλαξε τιποτα ουτε στις μαυριλες ουτε στο gpu acceleration. Στο μονο που δεν εχω προβλημα ειναι το youtube.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 64bit + Windows 7 64bit (Dual Boot)
Προδιαγραφές ⇛ Intel i3 550 3.2 GHz │DDR3 4GB │ NVIDIA GeForce GTS 450 │ Realtek HD Audio │ TFT 17.0"
Άβαταρ μέλους
parisf21
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Mozilla & Flash player

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Μάιος 2011, 18:16

parisf21 έγραψε:Καλησπερα. Παρατηρησα οτι σε περιεχομενα τα οποια περιεχουν flash στον mozilla δημιουργουνται καποιες μαυριλες (το λεγομενο tearing αν δεν κανω λαθος). Εψαξα λιγο στο google για τετοια θεματα και αυτο που βρηκα ηταν να κανω κατι ρυθμισεις στον mozilla προκειμενου να ενεργοποιησω το gpu acceleration (πάτησα about:support και εκει το ειχε 0/1). Πραγμα το οποιο τελικως δεν καταφερα να κανω. Δεν γνωριζω γιατι αλλα ηταν απενεργοποιημενο απο μονο του. Επισης οταν κανω δεξι κλικ πανω σε οτιδηποτε εχει flash δεν μπορω να πατησω την επιλογη "settings" γιατι ειναι απενεργοποιημενη και αυτη επισης. Επισης στο google ελεγε να ενεργοποιησω το vsync απο nvidia settings το οποιο εκανα αλλα παλι δεν αλλαξε τιποτα ουτε στις μαυριλες ουτε στο gpu acceleration. Στο μονο που δεν εχω προβλημα ειναι το youtube.

Διάβασε λίγο αυτό το thread.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Mozilla & Flash player

Δημοσίευσηαπό parisf21 » 16 Μάιος 2011, 18:35

fkol k4 έγραψε:
NickMrg έγραψε:Εγώ χρησιμοποιώ 10.10 στο desktop και έχω αυτό το πρόβλημα. Μάλλον θέμα firefox είναι γιατί στο chromium εμένα δεν μου το κάνει.

Για το 10.04 δέν ξέρω. Το πρόβλημα μου παρουσιαζόταν και στο 10.10 και τώρα στο 11.04 όταν συνέβαιναν τα εξής ταυτόχρονα:
-Το video να είναι embedded .Αν έβλεπα το βίντεο από το μητρικό site (youtube,vimeo) δεν υπήρχε θέμα.
-Το embedding site να είναι ''βαρύ'' από flash περιεχόμενο (όπως πχ ο sport-fm που είναι γεμάτος banners και διαφημίσεις). Τα video του forum πχ που δεν χρησιμοποιεί πολύ flash παίζουν σωστά.
-Το video να μην είναι σε full screen προβολή.Άν μεγιστοποιηθεί παίζει τέλεια.

Από αυτά συμπεραίνω πως μάλλον έχει να κάνει με το φορτίο του flash περιεχομένου που εμφανίζεται στην οθόνη.Παρ' 'ολα αυτά , αρκετή βελτίωση πρόσεξα χρησιμοποιώντας τον driver που προτείνει ο vagrale13 εδώ : http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=5&t=18141

Ενδιαφερον αυτο. Θα το κατεβασω τωρα να το τσεκαρω. Αλλα τι γινεται με την περιπτωση που εχω απενεργοποιημενη την επιλογη settings στο δεξι κλικ ομως; :?

EDIT: κατεβασα τον flash player απο το link του vagrale13 και φαινεται να λειτουργει σωστα ωστοσο παραμενει το προβλημα με τις επιλογες στο δεξι κλικ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 64bit + Windows 7 64bit (Dual Boot)
Προδιαγραφές ⇛ Intel i3 550 3.2 GHz │DDR3 4GB │ NVIDIA GeForce GTS 450 │ Realtek HD Audio │ TFT 17.0"
Άβαταρ μέλους
parisf21
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet