Κατεβάζοντας torrents σέρνεται το ίντερνετ μέσω περιηγητή

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Κατεβάζοντας torrents σέρνεται το ίντερνετ μέσω περιηγητή

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Δεκ 2011, 19:45

Καλησπέρα στην κοινότητα!

Έχω ένα θέμα με το downloading από torrent client, σε σχέση με την ταυτόχρονη περιήγηση στο ίντερνετ μέσω browser. Κάθε φορά που φορτώνω στον torrent client να κατεβάσει κάτι, το ίντερνετ μέσω browser ούτε σαν χελώνα δεν πάει, δηλαδή είναι σαν να σταματάει εντελώς ή σέρνεται απίστευτα. Άρα το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα downloading από torrent client και περιήγηση στο ίντερνετ μέσω browser, σε ικανοποιητικό βαθμό. Υπάρχουν διάφορα παρόμοια θέματα στο φόρουμ, τα οποία είδα, ωστόσο δεν βρήκα λύση μέχρι στιγμής ή κάτι δεν κάνω σωστά.

Torrent client: ktorrent
Περιηγητής: Firefox
Γραμμή ίντερνετ: OTE Connx 24άρα

Τι πληροφορίες χρειάζεται να δώσω για να βρεθεί λύση και τι να δοκιμάσω;

ΥΓ. Μέσω windows δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Κατεβάζοντας torrents σέρνεται το ίντερνετ μέσω περιηγητ

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Δεκ 2011, 19:54

filippos.xf έγραψε:Κάθε φορά που φορτώνω στον torrent client να κατεβάσει κάτι, το ίντερνετ μέσω browser ούτε σαν χελώνα δεν πάει, δηλαδή είναι σαν να σταματάει εντελώς ή σέρνεται απίστευτα.

Δες αν υπάρχει κάποιο όριο στις αποστολές (uploads). Αν δεν υπάρχει όριο, τότε η γραμμή «μπουκώνει» στις αποστολές με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνουν οι υπόλοιπες αμφίδρομες επικοινωνίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο. Αν το upload πάει μέχρι 1024Kbps, βάλε όριο να στέλνει μέχρι π.χ. 40-60KB/s.
Off topic:
Έχεις OTE Connex 24bit. Πως και δεν έβαλες κάποιον ανταγωνιστικό πάροχο που είναι πολύ πιο φθηνοί;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 08 Δεκ 2011, 20:00

simosx έγραψε:Δες αν υπάρχει κάποιο όριο στις αποστολές (uploads). Αν δεν υπάρχει όριο, τότε η γραμμή «μπουκώνει» στις αποστολές με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνουν οι υπόλοιπες αμφίδρομες επικοινωνίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο. Αν το upload πάει μέχρι 1024Kbps, βάλε όριο να στέλνει μέχρι π.χ. 40-60KB/s

Off topic:
Eγω έχω παρατηρήσει το αντίθετο , Αν βάλω όριο πολύ χαμηλό στο upload (πχ κάτω απο 10) τότε πέφτει και το download :S
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gdskate » 08 Δεκ 2011, 20:09

Το όριο πρέπει να υπάρχει και στο download και στο upload αλλά και στον μέγιστο αριθμό συνδέσεων.
Γύρω στο 70% των μεγίστων τιμών, είναι μια χαρά.
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit
3 Προδιαγραφές → CPU: 2x Genuine Intel CPU T2500 2.00GHz ‖ RAM 3021 MiB ‖ TOSHIBA Satellite P100
4 Κάρτες γραφικών: nVidia G71 [GeForce Go 7900 GS]
5 Δίκτυα: eth0: Intel 82573L Gigabit Ethernet Controller ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Άβαταρ μέλους
gdskate
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Δεκ 2011, 20:24

simosx έγραψε:Δες αν υπάρχει κάποιο όριο στις αποστολές (uploads). Αν δεν υπάρχει όριο, τότε η γραμμή «μπουκώνει» στις αποστολές με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνουν οι υπόλοιπες αμφίδρομες επικοινωνίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο. Αν το upload πάει μέχρι 1024Kbps, βάλε όριο να στέλνει μέχρι π.χ. 40-60KB/s.

Σε κάθε torrent client που χρησιμοποιώ, βάζω όριο στο upload (βλ. εικόνα). Δεν το αφήνω ανεξέλεγκτο. Το download δεν το πειράζω, αλλά ούτε στα windows το πειράζω και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα.

ALdaperan έγραψε:Eγω έχω παρατηρήσει το αντίθετο , Αν βάλω όριο πολύ χαμηλό στο upload (πχ κάτω απο 10) τότε πέφτει και το download :S

Είχα την αίσθηση μέχρι τώρα, ότι όσο πιο μικρό είναι το upload, τόσο πιο πολύ απελευθερώνεται το download. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει..

gdskate έγραψε:Το όριο πρέπει να υπάρχει και στο download και στο upload αλλά και στον μέγιστο αριθμό συνδέσεων.
Γύρω στο 70% των μεγίστων τιμών, είναι μια χαρά.

Χμ.. εγώ στο download δεν έβαλα όριο, μπορεί αυτό να δημιουργεί πρόβλημα;

Επίσης δεν ξέρω μήπως είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω στο router.

edit

simosx έγραψε:Έχεις OTE Connex 24bit. Πως και δεν έβαλες κάποιον ανταγωνιστικό πάροχο που είναι πολύ πιο φθηνοί;

Off topic:
Απλά ήθελα ίντερνετ, τώρα είτε ήταν forthnet είτε οτε ή κάτι άλλο δεν με απασχολούσε. Σε θέμα ποιότητας ίντερνετ δεν νομίζω να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, είχα εμπειρία από γνωστό ανταγωνιστικό πάροχο και δεν ήταν καλή (ίσως φταίει η περιοχή). Για την τιμή έχεις ένα δίκιο, δεν το είχα μελετήσει, απλά καιγόμουν να βάλω ίντερνετ. Τώρα αν θέλω να αλλάξω να πάω σε άλλη υπηρεσία, δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί να περιμένω για την αλλαγή. Δεν είναι το δυνατό μου σημείο η υπομονή, όχι τουλάχιστον σε θέματα που είμαι ανυπόμονος.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 08 Δεκ 2011, 20:36

και εγω το παθαινω...αφου γονατιζει και ρουτερ και δεν πιανει το ασυρματο...

δεν εχω πουθενα οριο :P
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 08 Δεκ 2011, 20:41

filippos.xf έγραψε:
Off topic:
Απλά ήθελα ίντερνετ, τώρα είτε ήταν forthnet είτε οτε ή κάτι άλλο δεν με απασχολούσε. Σε θέμα ποιότητας ίντερνετ δεν νομίζω να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, είχα εμπειρία από γνωστό ανταγωνιστικό πάροχο και δεν ήταν καλή (ίσως φταίει η περιοχή). Για την τιμή έχεις ένα δίκιο, δεν το είχα μελετήσει, απλά καιγόμουν να βάλω ίντερνετ. Τώρα αν θέλω να αλλάξω να πάω σε άλλη υπηρεσία, δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί να περιμένω για την αλλαγή. Δεν είναι το δυνατό μου σημείο η υπομονή, όχι τουλάχιστον σε θέματα που είμαι ανυπόμονος.

Νομίζω δε θα περιμένεις πολύ (2-3 μέρες)
Θα έχεις κανονικά ιντερνετ στον ΟΤΕ και για 2-3 μέρες θα μείνεις χωρίς νετ μέχρι να μεταφερθεί η γραμμή σου στο νέο πάροχο (ίσως και λιγότερο)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 08 Δεκ 2011, 22:24

Δεν είμαι από Ελλάδα, αλλά αναφέρει "εώς 24mbps": http://www.conn-x.gr/Default.aspx?MenuID=39
Γιατί το "εως"; Μήπως η ταχύτητα είναι λιγοτερη από αυτή που διαφημίζει ο otenet;

Πρώτα δοκίμασε τη συνδεση σου:
- Επανεκκινησε το router
- Kάνε boot σε live cd. Από το live cd εγκατέστησε το πακέτο για flash:
ubuntu 11.10 32-bit: http://archive.canonical.com/pool/partn ... 1_i386.deb
ubuntu 11.10 64-bit: http://archive.canonical.com/pool/partn ... _amd64.deb
Άλλες εκδόσεις: http://archive.canonical.com/pool/partn ... ashplugin/
=> Αφού εγκαταστήσεις το flash, επανεκκινησε το firefox και έλεγξε τη σύνδεση σου: http://speedtest.net/
Δώσε μας το αποτέλεσμα.

Έπειτα με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης σου στο δίκτυο/διαδίκτυο:
* Μήπως υπάρχουν άλλοι χρήστες στην ίδια σύνδεσης;
* Μιλάμε για wifi ή για ενσυρματη σύνδεση;
* Είναι απ' ευθείας σύνδεση στο router/adsl modem ή υπάρχουν στο ενδιάμεσο άλλες συσκευές;
* Δώσε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig -a
iwconfig
sudo lshw -C network

Μετά κοιτάμε τις συνδέσεις για το συγκεκριμένο torrent:
* την αναλογία (ratio) των seed ("servers") και leechers ("clients") - αν υπάρχουν περισσότεροι leechers από seeds, έχεις λιγοτερες πιθανότητες να κατεβάσεις κάτι.
* Χρησιμοποίησε επιπλέον open trackers, π.χ. http://pastebin.com/ygfRqCKB - έτσι βρίσκεις επιπλέον peers, αυξάνεις τις πιθανότητες να κατεβάσεις - Λίστα με public/open trackers: http://www.trackon.org/
* Ενεργοποίησε τα PEX, DHT, μTP/uTP, UDP κλ.
* Δοκίμασε ένα ubuntu torrent: http://releases.ubuntu.com/oneiric/ubun ... so.torrent

Ports και router:
* Θέσε το port να είναι 5-ψηφιος αριθμός, π.χ. 50731
* Κάνε port forward το παραπάνω port: http://portforward.com/
* Σε προγράμματα για torrent όπως το transmission υπάρχει η επιλογή για UPnP, NAT-PMP με την οποία ρυθμίζει αυτόματα το port στο router (αν φυσικά το router υποστηρίζει κάτι τέτοιο)καλυτερεψει

Συνδέσεις:
Εγώ έχω 1mbit/s αλλά και όταν είχα 4mbit δεν άλλαξα το όριο των συνδέσεων και είχα θαυμάσια σύνδεση:
Συνδέσεις ανά torrent: 30
Καθολικές συνδέσεις: 120

Ταχύτητα:
Συνήθως βάζουμε 70% της σύνδεσης που πήραμε από το speedtest.net.
Άρχισε από χαμηλές συνδέσεις (Download 50kb/s, upload 2kb/s) και αυξησε τις σιγά σιγα (Download 55, 60, 65.., Upload 5,8,10,13,15...), δοκιμάζοντας το διαδίκτυο, μέχρι να βρεις την καλύτερη δυνατή τιμή. Η αυξηση να γίνεται μια φορά κάθε μέρα, για να δοκίμασεις καλά τη σύνδεση στο firefox.

Encryption:
Αν θέλεις σε πολλά προγράμματα υπάρχουν επιλογές για κρυπτογράφηση που κάνουν το download πιο αργό, π.χ. στο transmission έχω: Allow encryption, Prefer encryption και Force encryption. Επέλεξα το Allow encryption για να δέχομαι συνδέσεις με κρυπτογράφηση, αλλά να μην ζητάω μόνο τέτοιες.

Πρόγραμμα:
Κάποτε και το πρόγραμμα μπορεί να μην διαχειρίζεται σωστά το δίκτυο. Δοκίμασε άλλα προγράμματα, όπως το transmission που ανέφερα.

Η γνώμη μου: Από προσωπική εμπειρία, αν έχεις router/adsl modem, τότε η συσκευή φαίνεται να κάνει προβλήματα και δεν μπορεί να χειριστεί σωστά τις συνδέσεις. Αν αγοράσεις ένα επιπλέον router (μόνο router, όχι adsl modem) και το συνδέσεις μπορεί να καλυτερευσει την κατάσταση.
Από την άλλη, κοίταξε αν υπάρχει firmware update για τη συσκευή σου.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 08 Δεκ 2011, 23:55

Πάμε μία, και απο οτι γνωρίζω μπορώ να πώ τα εξής:

Όσο σημαντικό είναι το download, άλλο τόσο είναι και το upload.

Εξηγούμαι: Είναι τέτοια η διαδικασία ανταλλαγής αρχείων που πρέπει το pc, να ενημερώσει το pc που του έστειλε το αρχείο, οτι, οκ μεγάλε, στείλε το επόμενο γιατί αυτό που μου έστειλες το τσίμπισα.
Εϊναι κατανοητό οτι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτή η ενημέρωση, τόσο πιο γρήγορα θα στείλει το επόμενο και έτσι θα πάει έως ότου ολοκληρωθεί αυτό που θέλουμε να κατεβάσουμε.

Άρα, αν μικρύνουμε το upload μας, θα μικρύνει και το download αναλόγως αφού δεν θα γίνεται αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών άμεσα και γρήγορα. Δηλαδή αν το κάνουμε 0 (μηδέν) δεν σημαίνει οτι θα τραβάμε με το ΜΑΧ του download μας (μάλλον το αντιθετο).

Αυτό που συμβαίνει με την διαδικασία των torrent sites, είναι οτι πράγματι το router μπουκώνει (δλδ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τόσες πολλές συνδέσεις).

Εμπειρικά και μετά απο μεγάλη περίοδο ενασχόλησής μου με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, οτι 60 συνδέσεις ανα αρχείο και 5 ΜΑΧ ταυτόχρονα ενεργά torrents, είναι αυτά που θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε με ένα router μέσο (zyxel πχ).

Τώρα για αυτά που δίνει ο πΟΤΕ θα έλεγα οτι τα ενεργά αν είναι πάνω απο τρία, θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης εταιρειών που προσφέρουν seedbox (πέραν της γραμμής), αλλά και το οτι είσαι χαλαρός και κάνεις ότι άλλο θέλεις χωρίς να μπουκώνεις την γραμμή σου.

Ή, αποφασίζεις οτι όσο ανεβοκατεβάζεις, δεν θα μπορείς να σερφάρεις.

Spoiler: show
Ή γραμμή δεν έχει καμία σχέση αν είναι στα 24 ή στα 2...

Όσο βρίσκει ο client τραβάει και στελνει.

Εμπειρικά, στο 80 έως 90 % του bandwidth θα πρέπει να έχουμε ένα limit αν θέλουμε να σερφάρουμε "αποδεκτά".

Αυτά,
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 09 Δεκ 2011, 00:17

Εγώ πάντως με το transmission δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Κλίκαρα εκεί το χελωνάκι (όριο αποστολής και λήψης) το είχα θέσει στα 50up και 100down και τέλος.
Μήπως να άλλαζες client ; ή να τσέκαρες την ταχύτητα σου στο speedtest.net ; καμιά επανεκκίνηση στο router ; και να τικάρεις το κουτάκι για τυχαία επιλογή port κάθε φορά.
Αυτά από μένα.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet