firefox αρχικη σελίδα

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

firefox αρχικη σελίδα

Δημοσίευσηαπό moritz » 04 Απρ 2012, 22:48

Καλησπέρα, μου παρουσιάστηκε θέμα με τον firefox. Είχα τη ρύθμιση όταν κλείνω τον browser να ανοίγουν οι ίδιες καρτέλες. Τώρα κάθε φορά που τον κλείνω χάνονται οι σελίδες που είχα και εμφανίζεται η αρχική. Είδα τις ρυθμίσεις από: Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Γενικά > Στην εκκίνηση του firefox: Προβολή των παραθύρων και καρτελών που υπήρχαν την τελευταία φορά.
Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω που έχω το πρόβλημα, γιατί έκανα επανεκκίνηση και τίποτα... :oops:
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-104-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Windows Boot Manager
3 Intel Core i5-4210U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 3856 MiB ‖ Dell Inc. 09V1VC - Dell Inc. Inspiron 3542
4 Intel Haswell-ULT Integrated Graphics [8086:0a16] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter [168c:0036] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 07)
moritz
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: firefox αρχικη σελίδα

Δημοσίευσηαπό simosx » 04 Απρ 2012, 23:26

Δες στο http://support.mozilla.org/en-US/kb/Fir ... 0on%20exit για περισσότερα.

Παλαιότερα όταν έκλεινες το Firefox, ρωτούσε αν ήθελες να αποθηκεύσει τις καρτέλες.
Τώρα, η προεπιλογή έχει αλλάξει. Για να τη βάλεις πίσω,
1. γράφεις στη διαδρομή about:config και πατάς Enter
2. ψάχνεις για το browser.showQuitWarning και το θέτεις σε αληθές.

Αυτό ήταν!
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 05 Απρ 2012, 05:53

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να μην αποθηκευτεί μια συνεδρία (και κατ' επέκταση να μην φορτωθεί αργότερα).
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ubuntu modification για την προεπιλογή, αλλά στον official διατηρείται η συνεδρία σαν προεπιλογή.

1) Βεβαιώσου ότι δεν ήσουν ή δεν έχεις ορίσει μόνιμη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης ( αν έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις απορρήτου: «Ιστορικό > Ο Firefox θα: Χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για το ιστορικό > Μόνιμη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης» ) και ότι ο Firefox διατηρεί ιστορικό.

2) Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που κάνει εκκαθάριση του ιστορικού (janitor νομίζω; δεν μου έρχεται το όνομα του τώρα).

3) Αν έχεις πολλαπλά παράθυρα του Firefox ανοιχτά, για να σωθεί ολόκληρη η συνεδρία θα πρέπει να τον τερματίσεις επιλέγοντας «Έξοδος» από το μενού, αλλιώς θα σωθούν μόνο οι καρτέλες του τελευταίου παραθύρου.

4) Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα το αρχείο sessionstore.js το οποίο περιέχει τα δεδομένα των συνεδριών. Μπορείς να το διαγράψεις άφοβα αφού θα δημιουργηθεί ξανά - εννοείται ότι θα χάσεις ό,τι δεδομένα έχει μέσα.

Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να επαναφέρεις τη συνεδρία σου και από την αρχική σελίδα του Firefox (about:home) πατώντας το «Επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας».
Αν αυτό δεν επαναφέρει τη συνεδρία τότε μάλλον δεν την αποθηκεύει.
Συνήθως είναι τα 1-2 που δημιουργούν το πρόβλημα, απέκλεισε πρώτα αυτά και μετά βλέπουμε.
Δες το ιστορικό σου αν περιέχει δεδομένα και καλού-κακού δες και στο about:config αν η τιμή του φίλτρου browser.startup.page είναι 3 (είναι η ρύθμιση που έχεις βάλει για την αρχική σελίδα, απλά για να σιγουρευτούμε ότι την κρατάει).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 05 Απρ 2012, 11:01

Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το firefox sync;
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό moritz » 05 Απρ 2012, 17:07

medigeek έγραψε:Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το firefox sync;

Δεν έχω κάνει καμιά τέτοια ρύθμιση

simosx έγραψε:Δες στο http://support.mozilla.org/en-US/kb/Fir ... 0on%20exit για περισσότερα.

Μπήκα αλλά δεν κατάλαβα που θα μου χρησιμεύσει

simosx έγραψε:Τώρα, η προεπιλογή έχει αλλάξει. Για να τη βάλεις πίσω,

Αυτές τις ρυθμίσεις από πού θα τις κάνω;

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:1) Βεβαιώσου ότι δεν ήσουν ή δεν έχεις ορίσει μόνιμη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης ( αν έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις απορρήτου: «Ιστορικό > Ο Firefox θα: Χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για το ιστορικό > Μόνιμη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης» ) και ότι ο Firefox διατηρεί ιστορικό.

Το έχω στην επιλογή: ο firefox θα διατηρεί ιστορικό

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:2) Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που κάνει εκκαθάριση του ιστορικού (janitor νομίζω; δεν μου έρχεται το όνομα του τώρα).

πώς θα βεβαιωθώ γι αυτό;

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να επαναφέρεις τη συνεδρία σου και από την αρχική σελίδα του Firefox (about:home) πατώντας το «Επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας».

Εννοείς από το μενού: Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Γενικά > Αρχική Σελίδα ; Γιατί δεν βρίσκω κάποιο άλλο μενου

;)
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-104-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Windows Boot Manager
3 Intel Core i5-4210U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 3856 MiB ‖ Dell Inc. 09V1VC - Dell Inc. Inspiron 3542
5 wlan0: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter [168c:0036] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 07)
moritz
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 05 Απρ 2012, 19:20

moritz έγραψε:
simosx έγραψε:Τώρα, η προεπιλογή έχει αλλάξει. Για να τη βάλεις πίσω,

Αυτές τις ρυθμίσεις από πού θα τις κάνω;

Θα γράψεις στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων του Firefox: «about:config», θα πατήσεις enter, θα πατήσεις το κουμπί «θα προσέχω, το υπόσχομαι!» και θα δεις όλα τα φίλτρα του about:config.

moritz έγραψε:
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:2) Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που κάνει εκκαθάριση του ιστορικού (janitor νομίζω; δεν μου έρχεται το όνομα του τώρα).

πώς θα βεβαιωθώ γι αυτό;

Εσύ ξέρεις αν τρέχεις κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, είναι άσχετο με τον Firefox.

moritz έγραψε:
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να επαναφέρεις τη συνεδρία σου και από την αρχική σελίδα του Firefox (about:home) πατώντας το «Επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας».

Εννοείς από το μενού: Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Γενικά > Αρχική Σελίδα ; Γιατί δεν βρίσκω κάποιο άλλο μενου
;)

Όχι, εννοώ από την προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του Firefox, αν γράψεις στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων «about:home» και πατήσεις enter θα πρέπει να δεις την κανονική αρχική σελίδα του Firefox η οποία έχει το κουμπί «Επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας».
Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από αυτό το τελευταίο, αν δεν επαναφέρει ούτε από αυτό το κουμπί την προηγούμενη συνεδρία, σημαίνει ότι δεν την αποθηκεύει.
(EDIT: όπου «προηγούμενη συνεδρία», εννοώ τις καρτέλες που είχες ανοιχτές την τελευταία φορά που τερματίστηκε ο Firefox, όχι κάποια συγκεκριμένη που ίσως ψάχνεις εσύ.)

btw, μήπως έχεις βάλει κάποια επέκταση σαν το Tab Mix Plus, Session Manager, SessionSaver κλπ;
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό moritz » 05 Απρ 2012, 19:58

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Όχι, εννοώ από την προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του Firefox, αν γράψεις στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων «about:home» και πατήσεις enter θα πρέπει να δεις την κανονική αρχική σελίδα του Firefox η οποία έχει το κουμπί «Επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας».
[...]
btw, μήπως έχεις βάλει κάποια επέκταση σαν το Tab Mix Plus, Session Manager, SessionSaver κλπ;

Δεν μου λέει πουθενά "επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας", εκτός πια αν έχω τυφλωθεί!!
Και όχι δεν νομίζω πως τρέχω κάποιο από τις επεκτάσεις, δεν είμαι όμως και σίγουρος.
moritz
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 06 Απρ 2012, 01:34

moritz έγραψε:
Δεν μου λέει πουθενά "επαναφορά προηγούμενης συνεδρίας", εκτός πια αν έχω τυφλωθεί!!
Και όχι δεν νομίζω πως τρέχω κάποιο από τις επεκτάσεις, δεν είμαι όμως και σίγουρος.

Αχμμ.. κανονικά θα έπρεπε να στο βγάζει...
Όταν λες πως δεν είσαι σίγουρος αν τρέχεις τις επεκτάσεις τι εννοείς; «Firefox > Πρόσθετα > Επεκτάσεις» για να δεις ποιες είναι ενεργές και πες μας ποιες επεκτάσεις έχεις γιατί μάλλον υπάρχει πρόβλημα εκεί.
Κάτι ακόμα, μπορείς να δεις στο about:config αν υπάρχει το φίλτρο «browser.sessionstore.enabled» και αν η τιμή του είναι true;
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό moritz » 06 Απρ 2012, 13:27

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Αχμμ.. κανονικά θα έπρεπε να στο βγάζει...

όχι δεν μου το βγάζει, έτσι όπως μου το έχεις στην εικόνα

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Όταν λες πως δεν είσαι σίγουρος αν τρέχεις τις επεκτάσεις τι εννοείς; «Firefox > Πρόσθετα > Επεκτάσεις» για να δεις ποιες είναι ενεργές και πες μας ποιες επεκτάσεις έχεις γιατί μάλλον υπάρχει πρόβλημα εκεί.

οι επεκτάσεις είναι οι εξής: adblock plus 2.0.3, download helper 4.9.9, flagfox 4.1.13, foxyproxy standard 3.6, global menu bar intergration 2.0.3, greek-english spelling dictionary 0.5.5 kai ubuntu firefox modifications 1.0.3.
Δεν πιστεύω πως κάποιο από αυτά είναι το πρόβλημα.

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Κάτι ακόμα, μπορείς να δεις στο about:config αν υπάρχει το φίλτρο «browser.sessionstore.enabled» και αν η τιμή του είναι true;

Αυτή την επιλογή δεν την έχει καν!!
moritz
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 06 Απρ 2012, 19:25

1. Ποια έκδοση firefox έχεις στο help > about;
2. Δώσε το αποτέλεσμα της εντολής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
apt-cache policy firefox

3. Δοκίμασε να κλείσεις το firefox και να εκτελέσεις:
firefox

Στη διεύθυνση γράψε: about:home (όπως το ανέφερε ο Γιώργος)
Κοίταξε στο τερματικό όπου εκτέλεσες το firefox, αν εμφανίζει κάποιο σφάλμα ή μήνυμα.

4. Δοκίμασε να κλείσεις το firefox πάλι και να εκτελέσεις:
firefox -safe-mode

Απενεργοποίησε όλα τα plugins/addons και πήγαινε στο about:home πάλι.
Αν όχι, βγάλε ένα screenshot και ανέβασέ το στο http://imagebin.ubuntu-gr.org/ - είναι πιο εύκολο να δούμε το πρόβλημα με μια φωτογραφία. :)

5. Επίσης πήγαινε στο about:config και ψάξε για: session
Βγάλε ένα screenshot με αυτά που δείχνει.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet