physicist έγραψε:καλησπέρα στο φόρουμ. χρειάζομαι να χρησιμοποιήσω το dropbox για διαμοιρασμο αρχειων με κάποιους συνεργάτες μου και έχω κάποιες απορίες.
πρώτον κατεβάζοντας την αντίστοιχη έκδοση απο τη σελίδα του προγράμματος πως κάνω εγκατάσταση? μεσω τερματικού?
Στην τρέχουσα έκδοση 12.04 υπάρχει στο κέντρο λογισμικού.
Επίσης στην τρέχουσα έκδοση το Ubuntu one που κάνει πολύ καλή δουλειά είναι και πιο έυχρηστο με μεγαλύτερο χώρο από το dropbox, δωρεάν.
Αν δεν θες να μεταβείς σε 12.04 δοκίμασε το Ubuntu one από κ. λογισμικού ή κατέβασε το dropbox σαν .deb αρχείο και κάνε 2πλο κλικ.
physicist έγραψε:και το ποιο σημαντικό. μπορώ να επιλέξω πότε θα κάνει συγχρονισμό ή με κάποιο τρόπο να κλειδώνω το φάκελο του συγχρονισμού ωστε να επιλέγω εγώ ποτε θα γίνει ο συγχρονισμός?
ρωταω γιατι δεν είμαι ο μόνος χρήστης σε αυτόν τον υπολογιστή οπότε θέλω οσον αφορά το dropbox να μπορώ να το διαχειρίζομαι αποκλειστικά εγώ για να μην γίνει κανένας λάθος συγχρονισμός ή καμμια κατα λάθος διαγραφη αρχείων
Αυτό ίσως αποδειχθεί δύσχρηστο διότι οι συνεργάτες σου , αν δουλεύουν σχεδόν ταυτόχρονα, μπορεί να μη βλέπουν τις νέες αναβαθμίσεις.Παρόλαυτα υπάρχει κουμπί που σταματά το συγρχονισμό.
edit: Αυτό που δε σου είπα ακόμα είναι πως το ubuntu one υπάρχει και για windows, σε περίπτωση που οι συνεργάτες σου δεν χρησιμοιποιούν ubuntu.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2
Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3
Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E
Αυτόματη υπογραφή.