Όπως βλέπεις δεν σου απαντάνε και πολλοί για το πρόβλημα που έχεις και ούτε εγώ θα σου απαντήσω , πολύ απλά γιατι δεν μπορώ. (σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει το "δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω" , ισχύει το δεν μπορώ - απλά).
Να εξηγήσω λίγο.
Όπως βλέπεις και στην ειδοποίηση που παρέθεσε ο the_eye , το skype είναι κλειστό λογισμικό. Πως επηρεάζει αυτό εμάς σαν τελικούς χρήστες ;
Δεν είμαι ούτε προγραμματιστής , ούτε ξέρω κώδικα. Τελικός χρήστης σαν εσένα είμαι.
Αν το πρόγραμμα ήταν ανοιχτό λογισμικό , τότε θα μπορούσα να ψάξω στο Launchpad και γενικά στο Web για να βρω workarounds , bugs , κάποια αλλαγή στον κώδικα που πρέπει να κάνεις κλπ.. και αν δεν υπήρχε bug , θα μπορούσα(με) να αναφέρω/ουμε ένα , έτσι ώστε να το λάβει υπόψιν του ο προγραμματιστής και να μας καθοδηγήσει ανάλογα ή να το διορθώσει. Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος και ανεξάρτητοι προγραμματιστές (που δεν είναι οι developers) και να συμμετάσχουν και αυτοί. Δεν είναι λίγα τα bugs που διορθώνονται με patch από ανεξάρτητους προγραμματιστές που ή έχουν το ίδιο πρόβλημα ή απλά θέλουν να προσφέρουν. Πως επιτυγχάνεται αυτό ; απλά - έχουν τον κώδικα στα χέρια τους (open source).
Τώρα όμως που το λογισμικό είναι κλειστό , δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Μπορείς μόνο να ελπίζεις για κάποιον τελικό χρήστη (σαν εσένα κι εμένα) να έχει το ίδιο πρόβλημα, στην ίδια έκδοση και να το έχει λύσει , έτσι ώστε να σου πει τι να κάνεις.
Επίσης μπορείς να απευθυνθείς στην microsoft
σε ένα φόρουμ που έχει ανοίξει για το skype for linux και να αναφέρεις το πρόβλημα σου εκεί περιμένοντας κάποια απάντηση. Εν τέλει , μπορείς να ελπίζεις σε μια πιθανή αναβάθμιση του skype που ίσως να λύσει το πρόβλημα.
Αυτά ήταν απλά για ενημέρωση (όχι μόνο δική σου, ίσως και να τα ξέρεις) αλλά για όλους τους νέους(και μη) χρήστες που δεν τα είχαν υπόψιν τους.
Αυτή είναι η σημαντική διαφορά (που επηρεάζει εμένα σαν τελικό χρήστη, που δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού , κώδικα κλπ), του ανοιχτού με το κλειστό λογισμικό.