giagiannis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά!!! έχω μια απορία: θέλω να ανοίξω κάποιες ports για torrent clients αλλά δεν ξέρω το πως! μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;;
Υπάρχει η δυνατότητα με το λογισμικό torrent να ανοίγει το ίδιο το λογισμικό αυτόματα τις απαραίτητες υποδοχές στο router.
Αυτό γίνεται μέσω του πρωτοκόλλου UPNP, και είναι κάτι που υποστηρίζει το Deluge (κοίταξε ότι είναι επενεργοποιημένο στις Προτιμήσεις), το Azureus/Vuze, και νομίζω και το Transmission. Για το transmission, είδα στο δικτυακό του τόπο ότι μπορεί να κάνει και UPNP, ωστόσο δεν ξέρω αν το έχει η έκδοση που περιλαμβάνει το Ubuntu. Μιας και αρκετοί χρήστες έχουν πρόβλημα, μπορεί να μην το κάνει.
Κάνε αναζήτηση για UPNP στο φόρουμ για παρόμοια άρθρα. Υπάρχει και ένα HowTo που εξηγεί τα παραπάνω αρκετά καλύτερα.
Την ίδια διαδικασία μπορείς φυσικά να την κάνεις με το χέρι, με οδηγίες από το portforward.com.
Για μένα όμως, η τυπική λύση είναι να υποστηρίζει UPNP το λογισμικό torrent και να επιβεβαιώσεις ότι ο router/modem έχει ενεργοποιημένο το UPNP (σχεδόν όλα το έχουν ενεργοποιημένο).