Firefox @ Ubuntu  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Firefox @ Ubuntu

Δημοσίευσηαπό intefix_gr » 13 Δεκ 2013, 20:30

Καλησπέρα σας .
Είμαι καινούριος στο LInux και δη στο Ubuntu. Γιαυτό συγχωρήστε μου τυχόν κουφές ερωτήσεις...
Λοιπόν ας αρχίσω με αυτό.
Φτιάχνω μια web εφαρμογή για Δήμους για τους συναδέλφους μου...
Το Θέμα είναι η διαχείριση χώρων για εκδηλώσεις.
Την εφαρμογή τη δοκιμάζω σε 3-4 browsers @ windows...Πήγα για δοκιμαστική επίδειξη και διορθώσεις στους συναδέλφους μου.
Έχουν Ubuntu 12 έκδοση νομιζω. Η απεικόνιση του ίδιου Browser στο ίδιο site δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα windows. Τα μήκη των
form elements εντελώς διαφορετικά. Μου χαλάει όλη την εμφάνιση.
Υπάρχει καμμια γιατριά;

Ευχαριστώ
intefix_gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Firefox @ Ubuntu

Δημοσίευσηαπό dim459 » 13 Δεκ 2013, 21:47

Αυτή είναι η απάντηση ενός παντελώς άσχετου από δημιουργία εφαρμογών και ιστοσελίδων, οπότε ομοίως συγχωρείς τυχόν βλακείες.
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει συγκλονιστικές διαφορές από στην εμφάνιση ιστοσελίδων στον firefox, από το ένα λειτουργικό στο άλλο.
Μια συνήθης διαφορά είναι στη χρήση γραμματοσειρών, όταν έχουν επιλεγεί γραμματοσειρές της microsoft οι οποίες δεν υπάρχουν σε ένα σύστημα inux. Και πάλι όμως αντικαθίστανται από παρεμφερείς, οπότε μιλάμε για μικροδιαφορές.
Από εκεί και πέρα περιμένεις την απάντηση κάποιου πιο σχετικού.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 13 Δεκ 2013, 22:12

intefix_gr έγραψε:Καλησπέρα σας .
Είμαι καινούριος στο LInux και δη στο Ubuntu. Γιαυτό συγχωρήστε μου τυχόν κουφές ερωτήσεις...
Την εφαρμογή τη δοκιμάζω σε 3-4 browsers @ windows...Πήγα για δοκιμαστική επίδειξη και διορθώσεις στους συναδέλφους μου.
Έχουν Ubuntu 12 έκδοση νομιζω. Η απεικόνιση του ίδιου Browser στο ίδιο site δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα windows. Τα μήκη των
Υπάρχει καμμια γιατριά;

Ευχαριστώ
και εγω πρωτη φορα το ακουω/συναντω αυτο που λες, το συνηθες ειναι να εχουν διαφορα μεταξυ ΙΕ και firefox
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 13 Δεκ 2013, 22:31

intefix_gr έγραψε:Καλησπέρα σας .
Υπάρχει καμμια γιατριά;

Ευχαριστώ

Κανονικά δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά, τουλάχιστον εγώ δεν είχα παρατηρήσει ποτέ κάποια διαφορά στο rendering των σελίδων για τον firefox μεταξύ του Windows και του Ubuntu όσο καιρό είχα Windows.

Αυτό που πιθανώς να διαφέρει, είναι η ρύθμιση του Firefox ανάμεσα στους διαφορετικούς υπολογιστές, κάποια πρόσθετα κτλ.
Πιθανώς ο πιο σίγουρος τρόπος για να τσεκάρεις το πως εμφανίζει ο Firefox τη σελίδα σου, θα είναι να φτιάξεις ένα Live CD του Ubuntu και να το δεις από τον δικό σου υπολογιστή, εξασφαλίζοντας έτσι το ότι ο Firefox θα λειτουργεί με καθαρό προφίλ.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 14 Δεκ 2013, 03:27

To πιθανότερο να είναι οι γραμματοσειρές και το πως ρύθμισες το css.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Δεκ 2013, 19:56

intefix_gr έγραψε:Την εφαρμογή τη δοκιμάζω σε 3-4 browsers @ windows...Πήγα για δοκιμαστική επίδειξη και διορθώσεις στους συναδέλφους μου.
Υπάρχει καμμια γιατριά;

Ο κώδικας των σελίδων έχει γραφτεί με το χέρι ή με κάποιο «toolkit»; Αν είναι γραμμένος με το χέρι, τότε θα έχεις τέτοιου είδους προβλήματα.
Αν είναι γραμμένος με κάποιο εργαλείο, πες μας τι εργαλείο χρησιμοποίησες. Είναι πιθανό με απλή ρύθμιση να εξαχθεί κανονικό HTML και το πρόβλημα να επιλυθεί εύκολα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 15 Δεκ 2013, 22:08

simosx έγραψε:
intefix_gr έγραψε:Την εφαρμογή τη δοκιμάζω σε 3-4 browsers @ windows...Πήγα για δοκιμαστική επίδειξη και διορθώσεις στους συναδέλφους μου.
Υπάρχει καμμια γιατριά;

Ο κώδικας των σελίδων έχει γραφτεί με το χέρι ή με κάποιο «toolkit»; Αν είναι γραμμένος με το χέρι, τότε θα έχεις τέτοιου είδους προβλήματα.
Αν είναι γραμμένος με κάποιο εργαλείο, πες μας τι εργαλείο χρησιμοποίησες. Είναι πιθανό με απλή ρύθμιση να εξαχθεί κανονικό HTML και το πρόβλημα να επιλυθεί εύκολα.

Χμμ, μάλλον το αντίθετο ήθελε να πει ο Σίμος εδώ, αν τον κώδικα τον έχεις γράψει με το χέρι δεν θα αντιμετώπιζες τέτοια προβλήματα, αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα ίσως.
Γενικότερα, για να βοηθήσουμε θα πρέπει να δούμε τον κώδικα (και όταν λέω κώδικα, εννοώ και το CSS -κυρίως αυτό), όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατό να βγει συμπέρασμα από μια τόσο αόριστη περιγραφή του προβλήματος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει να κάνει με το σύστημα ή τον περιηγητή. Αν έχουν δηλωθεί και καθοριστεί σωστά οι διαστάσεις για οποιοδήποτε στοιχείο θες στο CSS, θα πρέπει να εμφανίζονται το ίδιο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα· η μηχανή απεικόνισης του Firefox είναι η ίδια και σε Windows και σε Linux.
Το μόνο που μπορεί να αλλάζει, είναι η «ευαισθησία» των φίλων σου...αν πχ εσύ φορτώνεις CSS μέσω javascript από κάποιο domain που αυτοί δεν θεωρούν αξιόπιστο και το κόβουν ή αν δουλεύουν greasemonkey και επιβάλουν δικά τους φύλλα στυλ παντού, είναι άλλη υπόθεση. Στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, στην πρώτη (μετά συγχωρήσεως) δεν θα έπρεπε να το κάνεις εξαρχής έτσι. :)
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Firefox @ Ubuntu  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό intefix_gr » 16 Δεκ 2013, 09:00

Καλημέρα παιδιά...
Χάρηκα για τις απαντήσεις σας...
Σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος πολύς και μάλιστα πρόθυμος.

simosx έγραψε:...Ο κώδικας των σελίδων έχει γραφτεί με το χέρι ή με κάποιο «toolkit»; ...

- Ναι τις φόρμες τις φτιάχνω με ένα builder το Jotform. Μετά πέφτει πολύ χέρι στο PHP, HTML, JS, CSS.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε: ...Αν έχουν δηλωθεί και καθοριστεί σωστά οι διαστάσεις για οποιοδήποτε στοιχείο θες στο CSS, θα πρέπει να εμφανίζονται το ίδιο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα· η μηχανή απεικόνισης του Firefox είναι η ίδια και σε Windows και σε Linux.
Το μόνο που μπορεί να αλλάζει, είναι η «ευαισθησία» των φίλων σου...αν πχ εσύ φορτώνεις CSS μέσω javascript από κάποιο domain που αυτοί δεν θεωρούν αξιόπιστο και το κόβουν ή αν δουλεύουν greasemonkey και επιβάλουν δικά τους φύλλα στυλ παντού, είναι άλλη υπόθεση. Στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, στην πρώτη (μετά συγχωρήσεως) δεν θα έπρεπε να το κάνεις εξαρχής έτσι. :)...

- Όχι υλικό από άλλες σελίδες ΔΕΝ συνηθίζω. Όλα τρέχουν στο server μου.

Λοιποοοόν...Πράγματι υπάρχουν διαφορές όπως είπα παραπάνω. Δυστυχώς δεν έχω εξοικιωθεί να πάρω screenshots για να τα δείξω.

Πρώτο ας πουμε πρόβλημα είναι οι γραμματοσειρές. Xρησιμοποιώ "Verdana" ποια προσεγγίζει στο Ubuntu?
Δεύτερο και σπαστικό είναι τα ύψη και το στρογγύλεμα (radius) των Drop Down Lists. Καλά το τρογγύλεμα δε με χαλάει τα ύψη όμως δεν χωράνε τους χαρακτήρες...
Αν αλλάξω με το height (θέλουν 25px) Μου χαλάει την γεωμετρία με διπλανά Inputs divs κλπ.
Τρίτο θέμα απ' ότι εντόπισα (Μου έφαγε 2 μέρες να ξανασχεδιάσω για Ubuntu τις σελίδες είτε με "καρφωτό" style η αλλάζοντας 5-6 CSS που σηκώνει) είναι η παράμετρος "size" που τη βλέπει εντελώς διαφορετικά. πχ size="1" χωράει 2 χαρακτήρες άνετα @win . Στο Ubuntu χωράει 8..!!! και προφανώς δεν μπορεί να γίνει μικρότερο του 1. Οπότε μου σπρώχνει όλα πιο πέρα και τα κάνει... Αναγκάστηκα να γράψω width για όλα αυτά η καρφωτά η κλάσεις στο CSS. Με τα χίλια ζόρια τα ξανάγραψα όλα και έχω ένα υποφερτό αποτέλεσμα και στα δυο λειτουργικά.

Δεν έχω στήσει δικό μου Ubuntu. Το έτρεξα από στικάκι... απελπιστικά αργά βέβαια. Πάντως σαν πρώτη επαφή μου φάνηκε ωραίο...
Παρεπιπτόντως (μη γελάσετε) πως εγκαθιστώ - και ποιον θα προτίνατε - έναν HTML, PHP Editor?
Τελευταία επεξεργασία από intefix_gr και 16 Δεκ 2013, 09:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
intefix_gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 16 Δεκ 2013, 09:11

bluefish editor και Sublime text
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ChrisMiNT » 16 Δεκ 2013, 11:57

Δυστυχώς όντως αυτό συμβαίνει κάποιες φορές στο web development. Συνήθως οι διαφορές είναι μικρές και δεν ενοχλούν, αλλά κάποιες φορές η απόδοση είναι αρκετά διαφορετική. Το πρώτο πράγμα, όπως ανέφερε ο pc_magas, είναι οι γραμματοσειρές. Αν και η Verdana είναι web safe μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα. Δες και με trebuchet (που είναι πολύ ωραία γραμματοσειρα). Το θέμα με τα μήκη των form elements το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ και δεν βρήκα λύση πέραν του να προσπαθήσω να τα κάνω να φανούν λιγότερο "'άσχημα" στο linux. Πάντως ευτυχώς που δεν έχεις και Mac/iPad/iPhone στο mix.
Αυτό που θα έκανα στη θέση σου, από τη στιγμή που δεν έχεις δύο μηχανήματα, θα έβαζα ubuntu σε ενα vmware, πλήρη εγκατάσταση με τα restricted extras και msfonts, και θα έκανα αλλαγές με το firebug. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να δεις τι συμβαίνει και στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα.
Για editor, αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ένα ποσό τότε το phpstorm είναι εξαιρετικό αλλιώς το bluefish όπως αναφέρθηκε. Βέβαια νομίζω ότι και το geany μπορεί να σεταριστεί αλλά μου φάνηκε λίγο επίπονο.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-29-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 AMD Athlon II X4 635 Processor ‖ RAM 2505 MiB ‖ ASUS INC. M2N-SLI DELUXE
4 nVidia GT218 [GeForce 210] [10de:0a65] {nvidia}
5 eth0: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2) ⋮ eth1: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2)
ChrisMiNT
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet