Καλημέρα παιδιά...
Χάρηκα για τις απαντήσεις σας...
Σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος πολύς και μάλιστα πρόθυμος.
simosx έγραψε:...Ο κώδικας των σελίδων έχει γραφτεί με το χέρι ή με κάποιο «toolkit»; ...
- Ναι τις φόρμες τις φτιάχνω με ένα builder το Jotform. Μετά πέφτει πολύ χέρι στο PHP, HTML, JS, CSS.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε: ...Αν έχουν δηλωθεί και καθοριστεί σωστά οι διαστάσεις για οποιοδήποτε στοιχείο θες στο CSS, θα πρέπει να εμφανίζονται το ίδιο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα· η μηχανή απεικόνισης του Firefox είναι η ίδια και σε Windows και σε Linux.
Το μόνο που μπορεί να αλλάζει, είναι η «ευαισθησία» των φίλων σου...αν πχ εσύ φορτώνεις CSS μέσω javascript από κάποιο domain που αυτοί δεν θεωρούν αξιόπιστο και το κόβουν ή αν δουλεύουν greasemonkey και επιβάλουν δικά τους φύλλα στυλ παντού, είναι άλλη υπόθεση. Στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, στην πρώτη (μετά συγχωρήσεως) δεν θα έπρεπε να το κάνεις εξαρχής έτσι.

...
- Όχι υλικό από άλλες σελίδες ΔΕΝ συνηθίζω. Όλα τρέχουν στο server μου.
Λοιποοοόν...Πράγματι υπάρχουν διαφορές όπως είπα παραπάνω. Δυστυχώς δεν έχω εξοικιωθεί να πάρω screenshots για να τα δείξω.
Πρώτο ας πουμε πρόβλημα είναι οι γραμματοσειρές. Xρησιμοποιώ "Verdana" ποια προσεγγίζει στο Ubuntu?
Δεύτερο και σπαστικό είναι τα ύψη και το στρογγύλεμα (radius) των Drop Down Lists. Καλά το τρογγύλεμα δε με χαλάει τα ύψη όμως δεν χωράνε τους χαρακτήρες...
Αν αλλάξω με το height (θέλουν 25px) Μου χαλάει την γεωμετρία με διπλανά Inputs divs κλπ.
Τρίτο θέμα απ' ότι εντόπισα (Μου έφαγε 2 μέρες να ξανασχεδιάσω για Ubuntu τις σελίδες είτε με "καρφωτό" style η αλλάζοντας 5-6 CSS που σηκώνει) είναι η παράμετρος "size" που τη βλέπει εντελώς διαφορετικά. πχ size="1" χωράει 2 χαρακτήρες άνετα @win . Στο Ubuntu χωράει 8..!!! και προφανώς δεν μπορεί να γίνει μικρότερο του 1. Οπότε μου σπρώχνει όλα πιο πέρα και τα κάνει... Αναγκάστηκα να γράψω width για όλα αυτά η καρφωτά η κλάσεις στο CSS. Με τα χίλια ζόρια τα ξανάγραψα όλα και έχω ένα υποφερτό αποτέλεσμα και στα δυο λειτουργικά.
Δεν έχω στήσει δικό μου Ubuntu. Το έτρεξα από στικάκι... απελπιστικά αργά βέβαια. Πάντως σαν πρώτη επαφή μου φάνηκε ωραίο...
Παρεπιπτόντως (μη γελάσετε) πως εγκαθιστώ - και ποιον θα προτίνατε - έναν HTML, PHP Editor?