korakios έγραψε:Τελικά το έλυσα και αυτό.Μάλλον έχω στραβωθεί γιατί ειλικρινά δεν το έβλεπα πριν!
Document->Character encoding->add/remove-> Greek ISO ή Greek Windows και όλα καλά!
Ok, είδα το νήμα με τεράστια καθυστέρηση αλλά επειδή είναι σοβαρό το θέμα θα επέμβω:
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το bluefish ή οποιοδήποτε άλλο editor για να γράψω html (δεν βλέπω και τον λόγο άλλωστε αν κάποιος θέλει να μάθει html να χρησιμοποιεί κάποιον εξειδικευμένο editor αντί να περνάει τις δηλώσεις μόνος του) αλλά από τα συμφραζόμενα συμπεραίνω ότι το Document>Character encoding αναφέρεται στη δήλωση κωδικοποίησης της σελίδας.
Αν αυτό ισχύει, τότε
φτου κακά!Η βέλτιστη επιλογή για την κωδικοποίηση είναι η UTF-8, ούτε η Greek ISO , ούτε η Greek Windows.
Ο λόγος πολύ απλός: άσχετα με την επιλογή της γλώσσας που θα κάνεις σε μια σελίδα (lang=) η επιλογή UTF-8 για το charset επιτρέπει την απεικόνιση σε ένα πολύ ευρύτερο σύνολο χαρακτήρων από αυτό που σε περιορίζουν τα άλλα δυο που αναφέρεις.
Την επιλογή ISO/windows θα την έκανες αν έγραφες html το 1990 αλλά τώρα είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείς κάτι τέτοιο.
Στο σύστημα σου μπορεί να έχεις οποιαδήποτε κωδικοποίηση (ISO, windows, utf16, κλπ) που να μη συμφωνεί με την κωδικοποίηση της σελίδας που γράφεις και να παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα (αν και κανονικά δεν θα έπρεπε -χωρίς να είμαι απόλυτος για το κατά πόσο το Ubuntu χρησιμοποιεί πια utf ή έχει ξεμείνει στο αλήστου μνήμης ISO), αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, το θέμα είναι η κωδικοποίηση της σελίδας.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!