από alkismavridis » 05 Μάιος 2014, 15:31
Όχι, μου δείχνει μόνο μία οθόνη...
Το πρόβλημα τελικά υπάρχει και στον gedit, πιθανώς και σε άλλες εφαρμογές, όταν μεγιστοποιούνται.
Χωρίς να είμαι ειδικός φαντάζομαι ότι το πρόβλημα είναι στον event-handler, μάλλον του διαχειριστή παραθύρων. Λογικά κάθε mouse event πρέπει να δίνει τις συντεταγμένες του στην οθόνη. Μετά η εφαρμογή που βρίσκεται σε αυτό το σημείο, μεταφράζει τις συντεταγμένες αυτές ως προς τις δικές της αφαιρώντας τις συντεταγμένες της πάνω αριστερής γωνίας της ως προς την οθόνη, και μετά διαχειρίζεται το event. Έτσι δεν γίνεται εν ολίγοις;;
Λοιπόν αυτή η μετάφραση πρέπει να γίνεται λανθασμένα όταν πατάω maximize. Στην πραγματικότητα όταν κάνω maximize στο unity, η πάνω αριστερή γωνία του «ενεργού» παραθύρου δεν αρχίζει στην θέση (0,0) λόγω της μπάρας του unity. Αρχίζει περίπου 20 pixel παρακάτω, ας πούμε στη θέση (0,20).
Ε, μάλλον όταν το παράθυρο γίνεται maximize αυτά τα 20 pixel δεν αφαιρούνται όπως θα έπρεπε, και τα mouse events διαχειρίζονται σαν το παράθυρο να άρχιζε στη θέση (0,0), δηλαδή σαν να βρισκόμουν σε full screen. Όταν κάνω maximize μέσω της συντόμευσης πληκτορολογίου όμως, η μετάφραση συντεταγμένων γίνεται σωστά.
Το λέω αυτό γιατί η κάθετη εκτροπή είναι ακριβώς ίση σε μέγεθος με την μπάρα του unity. Παρ όλα αυτά δεν ξέρω πως να το διορθώσω...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly, Fortran, μαθαίνω C/X11┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 14.04 64-bit ┃ Τρόπος εγκατάστασης: Live USB
Προδιαγραφές ⇛ Desktop: Intel i5 2320 3.00GHz.┃ MotherBoard: Asus p8h61 -m pro
Προδιαγραφές ⇛ RAM: 4GB ┃ Τροφοδοτικό Corsair CX430
GPU: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 0b05:1723 ASUS WL-167G v2 802.11g Adapter [Ralink RT2571W]
Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)