google earth

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

google earth

Δημοσίευσηαπό lamprosbalos » 20 Ιουν 2008, 19:14

κατ' αρχην ευχαριστω για το νεο λειτουργικο συστημα,ειναι πολυ καλο και μου και πιο πολυ.θα ηθελα να πω ομως για ενα δυο προβληματακια που συναντησα αφου ειμαι και νεος στο χωρο.λοιπον,εκανα download το google earth για linux και οταν παω να το ανοιξω σβηνει η οθονη μου και το pc κανει κατι σαν restart.για την ακριβεια,μαυριζει η οθονη μου εντελως και καπακι με παραπεμπει στην εισοδο ubuntu και μου ζητα ονομα χρηστη και κωδικο.και κατι αλλο,μια webcam μπαινοντας στο τερματικο μου την αναγνωριζει,παιρνω τον κωδικο,κανω search στο linux και με παραπεμπει σε ενα αρχειο το οποιο πρεπει να κανω download.ομως γραφει πως αυτο ειναι hack και οταν παταω να κατεβει με βγαζει σε μια λευκη σελιδα.
αν μποορειτε να με διευκολυνετε..
ευχαριστω πολυ ετσι κι αλλιως..
lamprosbalos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: google earth

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Ιουν 2008, 19:38

lamprosbalos έγραψε:κατ' αρχην ευχαριστω για το νεο λειτουργικο συστημα,ειναι πολυ καλο και μου και πιο πολυ.θα ηθελα να πω ομως για ενα δυο προβληματακια που συναντησα αφου ειμαι και νεος στο χωρο.λοιπον,εκανα download το google earth για linux και οταν παω να το ανοιξω σβηνει η οθονη μου και το pc κανει κατι σαν restart.για την ακριβεια,μαυριζει η οθονη μου εντελως και καπακι με παραπεμπει στην εισοδο ubuntu και μου ζητα ονομα χρηστη και κωδικο.και κατι αλλο,μια webcam μπαινοντας στο τερματικο μου την αναγνωριζει,παιρνω τον κωδικο,κανω search στο linux και με παραπεμπει σε ενα αρχειο το οποιο πρεπει να κανω download.ομως γραφει πως αυτο ειναι hack και οταν παταω να κατεβει με βγαζει σε μια λευκη σελιδα.
αν μποορειτε να με διευκολυνετε..
ευχαριστω πολυ ετσι κι αλλιως..

Το πρόβλημα με το GoogleEarth έχει μάλλον να κάνει με τον οδηγό της κάρτας οθόνης. Τι κάρτα οθόνης και μοντέλο έχεις; Για παράδειγμα ATI ή NVidia, και τι συγκεκριμένο μοντέλο αν γνωρίζεις.

Για το δεύτερο με τη webcam δεν κατάλαβα τι θέλεις να περιγράψεις. Ποια webcam έχεις;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 20 Ιουν 2008, 19:39

Καλώς ήρθες στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού!!!

Το πρόβλημα που έχεις φαίνεται να είναι το εξής: Ο xserver, ο διαχειριστής του γραφικού περιβάλλοντος στο linux, φαίνεται να τερματίζει αυθαίρετα ("crashes"). Στο παρακάτω bug report:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/140534
φαίνεται και κάποιος άλλος χρήστης να έχει το ίδιο πρόβλημα.

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο πες τι καρτα γραφικών έχεις, τι οδηγό (driver) χρησιμοποιείς, αν έχεις ενεργοποιημένο το compiz και 3D γραφικά, ποια έκδοση του ubuntu χρησιμοποιείς.

Όσο για το άλλο πρόβλημα πάλι χρειάζονται πληροφορίες για την κάμερα και την ιστοσελίδα που κατεβάζεις το αρχείο.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 20 Ιουν 2008, 19:40

Λιγο μπερδεμενα μας τα λες ομως. Καταρχην θα σου συνιστουσα να διαβασεις τις οδηγιες του φορουμ....υπαρχουν πολλες χρησιμες συμβουλες. Συγκεκριμενα ... για κάθε προβλημα χρειαζεται να ξεκινας ξεχωριστο θεμα. Εκτος αυτού παρακαλώ οταν ρωτας κατι λάβε υπόψη σου όσοι θα διαβασουν την ερωτηση δεν ειναι μεντιουμ...

Σε ότι αφορά το googlearth

τι καρτα γραφικών εχεις;
με ποιους drivers;

προσπαθησε να τρεξεις το googleearth απο κονσολα δινοντας απλως "googleearth" και να δεις τι μυνηματα σου βγαζει οταν κρασσαρεi. Αν δεν προλαβαινεις να δεις τι βγαζει χρησιμοποιησε την εντολη script για να σωσεις το αποτελεσμα σε αρχειο (υπάρχει οδηγος για την εντολη script σε αυτο εδω το φορουμ).

Σε ότι αφορα την webcam

ανοιξε καινουργιο θεμα και ποσταρε το αποτελεσμα της εντολης "lsusb" αν η κάμερα είναι usb ή της εντολης "lspci -nn" αν είναι ενσωματομενη.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lamprosbalos » 20 Ιουν 2008, 20:15

εχω μια creative.παω στο τερματικο,πληκτρολογω lsusb και μου την αναγνωριζει.μου βγαζει τον κωδικο 041e:4052 τον οποιον και κανω copy paste με Fcntrl στο https://wiki.ubuntu.com/SkypeWebCams και με παραπεμπει σε μια σελιδα να κατεβασω ενα αρχειακι.ομως δε γινεται.με βγαζει απλως σε μια λευκη σελιδα
lamprosbalos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lamprosbalos » 20 Ιουν 2008, 20:21

nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1) ειναι η καρτα γραφικων μου.σιμο σε ευχαριστω παντως.χρησιμες οι συμβουλες σου.δεν ξερω και πολλα.αν ηθελα μεντιουμ και ο πιο απλος νους θα καταλαβαινε οτι απλα θα πηγαινα σε μεντιουμ.δε θα απευθυνομουν καν σε εσας.αλλα φαινεται καποιους τους ενοχλει.ευχαριστω ετσι κι αλλιως.
lamprosbalos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Ιουν 2008, 20:29

lamprosbalos έγραψε:εχω μια creative.παω στο τερματικο,πληκτρολογω lsusb και μου την αναγνωριζει.μου βγαζει τον κωδικο 041e:4052 τον οποιον και κανω copy paste με Fcntrl στο https://wiki.ubuntu.com/SkypeWebCams και με παραπεμπει σε μια σελιδα να κατεβασω ενα αρχειακι.ομως δε γινεται.με βγαζει απλως σε μια λευκη σελιδα

Πήγαινε στη συζήτηση αυτή στο skype.com και ρώτησε πως μπορείς να πάρεις το αρχείο. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είσαι μέλος του φόρουμ και να έχεις κάνει σύνδεση για να κάνεις τη λήψη.
Αν δεις στα τελευταία μηνύματα στη συζήτηση αυτή, υπάρχει νεότερη έκδοση του patch.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet