gnews

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

gnews

Δημοσίευσηαπό malos » 27 Φεβ 2009, 23:49

Καλησπέρα ubuntistas ! ( Αν και το "ubuntάδες" με εκφράζει καλύτερα ! Ubuntατζήδες )

Υπάρχει κανένας που να έχει όρεξη να ψάξει κάτι ; Που να θέλει να του συγχωρεθούν οι αμαρτίες κάνοντας ένα κόπο ; Που να λυπάται τους πάσχοντες από Αλτσχάϊμερ (σαν κι εμένα) . Που να μην έχει τίποτα να κάνει αυτή τη ατιγμή ;

Θέλω να βάλω ένα εφαρμογάκι για να βλέπω τις ειδήσεις ( μη χάσω !!! ) .
Στο kde πριν καιρούς ( εποχή της 7.10 ) τότε που το kde ήταν τρεισήμιση υπήρχε το knewsticker. Τσαχπίνικο ! Έφερνε rss και το μόστραρε ρολλάροντας στο panel (το task bar. Ξέρετε) .
Όταν το kde έγινε 4 , έκανα ένα περήφανο "add widget" και έβαζα το ... πως το λένε ; ... κάπως έτσι κι αυτό... rss news ή news ticker , κάτι τέτοιο. Καταλάβατε (είμαι σίγουρος)
(αν και αυτή η σιγουριά μου για πράγματα μου έχει στοιχίσει! Τέλος πάντων) .
Το τελευταίο λοιπόν που κάνω λόγο (αυτό του kde4) ρολλάριζε τους τίτλους των ειδήσεων, από την πηγή που διάλεγες εσύ, σε ένα ωραίο πλαίσιο πάνω στην Επιφάνεια εργασίας σου. Μιλάμε για διαστημική κατάσταση ! Ψώνιο είναι.
Όμως έχω gnome εδώ και κάνα χρόνο! Και το έχω βολευτεί. Και δεν είχα βρει κάτι τέτοιο. Μιλάω για το ρολλάρισμα από δεξιά προς τα αριστερά. (Είναι όρος αυτό ! Τέλος ! )
Ώσπου χθες είδα κάπου το gnews. Εδώ : http://gnews.sourceforge.net/
Όταν λέω το είδα εννοώ πως διάβασα αυτό : GNEWS is a scrolling news ticker applet designed for the GNOME panel. Όχι ότι το είδα να δουλεύει ! Και λέω " Όπα : Εδώ είμαστε !
Κάνω λοιπόν κλιτς ( πιο καλή λέξη δεν είναι ρε παιδιά το κλιτς αντί του κλικ ; ) στο σύνδεσμο του project page ....... και.......
Τι χαρά που πήραααααα !!!!!!!!!! Υπάρχει σε tarball και rpm μόνο ! Που είναι το deb κύριοι ; !!!!
Μιλάμε ότι τα tarballs είναι ο εφιάλτης μου ! Δυο χρόνια που έχω linux , από τα πρώτα πράγματα που έμαθα ήταν η γνωστή τριάδα ./configure make και make install .
Έλα που ποτέ δεν μου έχει κάτσει !!!!!!! Τη μία δεν βρήκε makefile την άλλη δεν έγινε σωστά το cofigure , λείπαν πακέτα και λοιπα και λοιπά.
Θα μου πείτε εύλογα " μα διάβασε τα μυνήματα ρε γκάου !!! " . Και θα απαντούσα " Κονομήσατε τώρα " . Ανάθεμα αν καταλαβαίνω τι παίζεται !

Τέλος πάντων. Από ότι είδα στο README χρειάζονται αυτά
Κώδικας: Επιλογή όλων

Requirements
------------

gnome-core
libghttp
gnome-xml
gmodule

Ε ! λέω ! Θα τα βάλω και θα δέσει το πράγμα. Ανοίγω το synaptic , πούντα ;
Μόνο το gnome-core υπάρχει!
Ανοίγω το google μπας και τα βρω ή να βρω τους repo τουλάχιστον ..... και εδώ είναι που δρα το Αλτσχάϊμερ ! Χάνομαι εντελώς !
Μπορείτε να βοηθήσετε ρε παιδιά πριν πάω στον Αυτιά ;
Συνοψίζω : Θέλω ένα εφαρμογάκι που να μου ρολλάρει με rss τις ειδήσεις ( για το gnome). Αν ξέρετε και κάποιο άλλο πέρα του gnews, ας βάλω αυτό !

Σας ευχαριστώ ! :oops:
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: gnews

Δημοσίευσηαπό logari81 » 28 Φεβ 2009, 00:08

χαχαχα...εχεις λεγειν παντως

εδω το google βρηκε καποια deb πακετα
http://ftp.riken.go.jp/pub/Linux/debian ... n/g/gnews/

για δες μηπως σου κανουν καλυτερα.

Υ.Γ. μαλλον ειναι αρχαια τα πακετα φαινεται να εχει πεθάνει το εργο, μαλλον θα υπαρχει κατι που το αντικατεστησε.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: gnews

Δημοσίευσηαπό malos » 28 Φεβ 2009, 11:31

Σ' ευχαριστώ (και για το καλό σου σχόλιο).
Χθες πριν δω την απάντησή σου πάλευα περίπου 1,5 ώρα με τη βοήθεια μιας φίλης ( γιουνιξού αυτή και γνώστρια ) μέσω chat, για το tarball.
Τουλάχιστον μου είπε κάποια πράγματα για το configure και το make (άσε που έμαθα και το make clean ) :) .
Κάποια στιγμή είδα την απάντησή σου και χαρήκαμε κι οι δυο, μπας και γίνει κάτι.
Τελικά τζίφος. Αφού βάλαμε τα ζητούμενα lib..τάδε, τελικά το Gdebi πέταγε μύνημα ότι δεν ικανοποιείται το libdb3. Έπηξα χθες και με κούρασε.
Τελικά ναι ! Πρέπει να είναι παρατημένο !
Θα ψάξω για άλλο. Κάτι είδα για ένα Gnu ticker 1.0 . Κι αυτό σε tarball.
Θα δούμε.
Καλό τριήμερο και συνέχισε να βοηθάς τους Gauss :D !
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet