Zaitsef έγραψε:Δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω άλλο messenger(aMSN,emesene..) ,βρίσκω το pidgin εξαιρετικό.
Αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ μεχρί και πριν λίγες μέρες.Τελικά ύστερα απο δίαφορα προβλήματα κατέληξα στο amsn στο οποίο δουλεύουν όλα (για το msn protocol).
Η ανταλλαγή αρχείων με pidgin , emesene , kopete δεν ξεπερνούσε σε ταχύτητα τα 5kb/s ανεξάτητα αν ήμουν ο αποστολέας ή ο παραλήπτης.Στην περίπτωση του pidgin και του emesene δεν έβλεπα καν ότι μου έστελναν κάποιο αρχείο.Απο ότι κατάλαβα αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο αποστολέας χρησιμοποιεί live messenger 9, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος.
Στο amsn η μεταφορά αρχείου γίνεται ταχύτατα (100kb/s).Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί direct connection (peer 2 peer) για την μεταφορά αρχείων , αλλά η λογική λέει ότι αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση που ο αποστολέας είναι με amsn.Στην περίπτωση που δεν είναι αποστολέας η μεταφορά γίνεται μέσω των servers της MS οπότε δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά σε σχέση με τα άλλα ΙΜs και γιατί αυτό δουλεύει σωστά.
Το msn-pecan αναφέρει στα χαρακτηριστικά Experimental direct connection support (fast file transfers) , παρόλα αυτά πάλι δεν είδα διαφορά στην ταχύτητα.
Γενικά κουράστηκα με την υπόθεση αυτή και κατέληξα στο amsn που ήταν πραγματικά η τελευταία μου επιλογή.
Edit: Μόλις τώρα μου έστειλαν αρχείο και ήρθε με 3 kb/s στο amsn ενώ αμέσως μετά ήρθε με 40 kb/s.Παραδίδω τα όπλα πια , δεν ξέρω τι γίνεται.