Εγώ πάλι χρησιμοποιώ evolution. Ικανοποιημένος είμαι. Γιατί; Γιατί κάνω πλήρως ότι έκανα και παλαιότερα με το outlook με το οποίο επίσης ήμουνα ικανοποιημένος, δηλαδή δεν μου έλειψε κάτι. Τι καλύτερο θα περίμενα? Όταν μου στέλνουν εικόνες σε ένα μήνυμα, για να τις δω (ανοίξουν) μέσα στο μήνυμα πρέπει να πατάω απάνω τους μια μια και καθυστερώ. Θα ήθελα να μπορούσα να επιλέγω να ανοίγουν όλες μαζί συγχρόνως, ή να το ρυθμίσω να γίνεται σε κάθε μήνυμα. Ομοίως θα ήθελα να μπορώ να επιλέγω όλα τα συνημένα αρχεία και να κάνω ένα save as για όλα μαζί. Thunderbird δεν έχω χρησιμοποιήσει. Συνεπώς δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Σε σύγκριση όμως evolution - outlook όμως έχω να πω ότι μοιάζουν πάρα πολύ στο interface και στις λειτουργίες-δυνατότητες, οπότε οι χρήστες των win σε αυτό το κομμάτι θα νιώσουν εξαιρετικά οικεία αν γυρίσουν σε linux, ίσως και να μην το καταλάβουν

.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αντί να απαντάμε στεγνά "προτιμώ το Χ ή το Υ", θα το εκτιμούσα αν γράφαμε "προτιμώ το Χ για αυτούς τους θετικούς λόγους και έχω διαπιστώσει και αυτά τα αρνητικά (σημεία προς βελτίωση), ενώ δεν προτιμώ το Υ σε σύγκριση με το Χ για αυτό και αυτό...". Η αιτιολόγηση-επεξήγηση της επιλογής μας είναι απείρως πιο σημαντική από την ίδια την επιλογή διότι βοηθάει τον χρήστη που δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα να συγκρίνει και επιλέξει! Για παράδειγμα, αντιλαμβάνομαι από τα προηγούμενα μηνύματα ότι ενδεχομένως προτιμάτε το thunderbird αντί του evolution (ή κάποιο άλλοι το αντίθετο) αλλά ένω είμαι πολύ περίεργος να το δοκιμάσω, δεν μου δώσατε ιδέα για τις διαφορές του από το evolution... Ευχαριστώ
Ηλίας