Adobe Premier Pro για Linux

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Adobe Premier Pro για Linux

Δημοσίευσηαπό xristosn » 22 Ιούλ 2008, 02:35

Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να τρέξω το premier στο 8.04? Εγκαθιστώ το πρόγραμμα κανονικά (μου βγάζει ενα μηνυματάκι λάθους φυσικά) και μόλις πάω να το τρέξω μου βγάζει ένα πρόβλημα και τελικά δεν ανοίγει. Θα ήθελα φυσικά να τρέξω κάποια video editing εφαρμογή ανοιχτού κώδικα αλλά το premier έχει κάποια καλούδια που το κάνουν ασυναγώνιστο για επαγγελματική χρήση.
Ευχαριστώ
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά:Μέτρια/
Λειτουργικό Win XP, Mac OS και Ubuntu 8.04 LTS
Η/Υ&Μοντέλο HP dv4001EA: Επεξεργαστής Intel 1,5/ Μνήμη 512/ Κάρτα Γραφικών intel/ Κάρτα Ήχου AC'97 Audio Controller/
xristosn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Adobe Premier Pro για Linux

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Ιούλ 2008, 02:49

Έχεις δοκιμάσει όλες τις εναλλακτικές και δεν σε βόλεψαν?
Αν δεις εδώ http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... on&iId=128 μόνο η έκδοση 6 μπορεί να λειτουργήσει, αλλά προβληματικά.
Δοκίμασε εγκατάσταση σε virtual box με windows guest...αλλά πάλι ίσως δεν ικανοποιηθείς.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 22 Ιούλ 2008, 12:42

Ξέχνα το... Είναι τόσο απαιτητικό πρόγραμμα που ακόμα και σε winblows κάνει "κολπάκια", πόσο μάλλον με wine.
Όσο για το virtualbox... Για αυτή τη εφαρμογή (rendering, capturing) θα πρέπει να έχεις κανένα μηχάνημα "κτήνος" (Intel Xeon, 4 gb ram) και πάλι δεν είναι σίγουρο εάν θα είναι ικανοποιητική η ταχύτητα του. Άσε που στο virtualbox μιας και δεν θα "βλέπει" τη hardware κάρτα που πινανόν να έχεις, θα κάνεις soft rendering.

Δες το Kdenlive... Είναι παρόμοιο με το premiere και είναι το καλύτερο που έχω βρει μέχρι τώρα στο linux. Ρίξτου μια ματιά...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xristosn » 22 Ιούλ 2008, 13:47

bullgr έγραψε:Ξέχνα το... Είναι τόσο απαιτητικό πρόγραμμα που ακόμα και σε winblows κάνει "κολπάκια", πόσο μάλλον με wine.
Όσο για το virtualbox... Για αυτή τη εφαρμογή (rendering, capturing) θα πρέπει να έχεις κανένα μηχάνημα "κτήνος" (Intel Xeon, 4 gb ram) και πάλι δεν είναι σίγουρο εάν θα είναι ικανοποιητική η ταχύτητα του. Άσε που στο virtualbox μιας και δεν θα "βλέπει" τη hardware κάρτα που πινανόν να έχεις, θα κάνεις soft rendering.

Δες το Kdenlive... Είναι παρόμοιο με το premiere και είναι το καλύτερο που έχω βρει μέχρι τώρα στο linux. Ρίξτου μια ματιά...

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το έχω το Kdenlive και το δουλεύω. Έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά το Premier που είναι αξεπέραστα!!! νόμιζα ότι μπορούσα να το εγκαταστήσω. Ευχαριστώ πάντως και πάλι.
Η/Υ&Μοντέλο HP dv4001EA: Επεξεργαστής Intel 1,5/ Μνήμη 512/ Κάρτα Γραφικών intel/ Κάρτα Ήχου AC'97 Audio Controller/
xristosn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Ιούλ 2008, 18:42

LiVES

Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό : http://lives.sourceforge.net/
Download απο εδώ : http://www.getdeb.net/app.php?name=lives

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 23 Ιούλ 2008, 19:21

xristosn έγραψε:Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το έχω το Kdenlive και το δουλεύω. Έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά το Premier που είναι αξεπέραστα!!! νόμιζα ότι μπορούσα να το εγκαταστήσω. Ευχαριστώ πάντως και πάλι.

Ναι έχεις δίκιο... Τι να κάνουμε, όσο καλά και να είναι τα open source προγράμματα, σε μερικούς τομείς τα εμπορικά δεν πιάνονται.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Ιούλ 2008, 19:51

Και φυσικά η top λύση για τους περισσότερους το :
Εικόνα

Site: http://www.heroinewarrior.com/cinelerra.php3
Download: http://cinelerra.org/getting_cinelerra.php#ubuntu
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xristosn » 24 Ιούλ 2008, 02:33

Όλα αυτά τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί τα έχει δουλέψει κάποιος επαγγελματικά? Εννοώ έχει φορτώσει κανείς υλικό που να το έχει μοντάρει και να το έχει βγάλει? Για να δούμε αν μπορούμε να εμιστευτούμε κανένα? Εγώ έχω πειραματιστεί με το Kdenlive που είναι πολύ κοντά στο Premier to 6.0 αλλά και το 6.5 με την διαφορά ότι δεν έχει την εντολή Automate to Timeline. Ακόμη αρκετά καλό είναι το Open Movie Editor αλλά δεν μπορεί να γράψει κάποιος Ελληνικά όταν θέλει Ελληνικού τίτλους. Το Cinelerra είναι αρκετά δύσκολο και δεν έχω ασχοληθεί μαζί του πολύ.
xristosn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Ιούλ 2008, 09:39

Δεν τα έχω δουλέψει, αλλά απ'ότι φαίνεται το LiVES είναι πιο εύκολο απο το Cinelerra, αλλά πιο advanced σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Μπες στην σελίδα του για περισσότερα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet